Back

ⓘ Australia




Australia
                                     

ⓘ Australia

Australia, resmina Persemakmuran Australia, nyaéta hiji nagara di beulahan dunya kidul nu mangrupa buana pangleutikna di dunya sarta sajumlah kapuloan di Sagara Kidul, Sagara India jeung Sagara Pasifik. Nagara tatanggana di antarana Indonésia, Timor Lésté jeung Papua New Guinea di beulah kalér, Kapuloan Solomon, Vanuatu jeung New Caledonia (jajahan Perancis di beulah wétan kalér, sarta New Zealand di beulah wétan kidul.

Buana Australia geus ditempatan salila leuwih ti 42.000 taun ku urang Australia Indigenous. Sanggeus datangna palaut ti kalér jeung penjelajah jeung sodagar Éropa nu dimimitian dina abad ka-17, saparo bagéan wétan buana ieu satuluyna diaku ku Britania dina 1770 sarta resmi dibéréskeun ngaliwatan transportasi paksa minangka jajahan New South Wales dina 26 Januari 1788. ku sabab pangeusina tumuwuh sarta tempat anyar kapanggih, lima Jajahan Ratu gedé séjénna hasil diadegkeun dina bagian abad ka-19.

Dina 1 Januari 1901, genep koloni dijadikeun féderasi sarta ti harita ogé diadegkeun Persamakmuran Australia. Ti saprak federasi, Australia hasil ngajaga sistim pulitik nu stabil antara démokrasi liberal jeung sesak Karajaan Persemakmuran.

                                     

1. Tumbu luar

Citakan:Spoken Wikipedia-2

  • Atlas Australia Wikimedia, ngandung peta ngeunaan Australia.

Citakan:Wikimapia

  • Australian Government Entry Portal
  • Cultural Institutions
  • Tourism Australia
  • Éntri Australia di CIA World Factbook
  • Governments of Australia Entry Point Federal, State & Territory
  • About Australia from the Department of Foreign Affairs and Trade
  • Australian Bureau of Statistics
  • Community organisations portal
  • di Open Directory Project
  • Satellite image of Australia Google Maps