Back

★ Éléktronika



Éléktronika
                                     

★ Éléktronika

Artikel ieu aya dina widang téhnik / rékayasa. Keur informasi ngeunaan parangkat éléktronik konsumén, tempo Éléktronika konsumén.

Widang éléktronika nyakup ulikan jeung pungsionalitas sistem nu dioperasikeun ku ngadalikeun aliran éléktron dina hiji alat saperti a klép térmionik jeung sémikonduktor. Rarancang jeung konstruksi sirkuit éléktronik pikeun méréskeun masalah praktis téhnik integrasi dina widang téhnik kahiji, sarta ogé kacida pentingna dina design hardware pikeun teknik komputer. Sadaya aplikasi nu electronics ngawengku pangiriman informasi atawa kakawasaan. Putri téh teu ngan patali jeung informasi.

Studi, kumaha oge, sémikonduktor anyar jeung téknologi kira-kira kadang sok dianggap salaku bagian tina fisika. Artikel ieu téh ngan fokus kana aspék téhnik nu éléktronika.

                                     

1. Sawangan ngeunaan sistim jeung sirkuit éléktronik. (The views systems and electronic circuits)

Sistim éléktronik digunakeun keur ngawangun rupa-rupa tugas. Pamaréntah utama sirkuit éléktronik nyaéta:

  • Keur ngadalikeun jeung mrosés informasi.
  • Keur ngarobah tina / kana sarta ngadistribusikeun daya.

Sakabéh aplikasi di luhur kaasup nyieun jeung / atawa nu kauninga éléktromagnétik widang jeung arus listrik. Sedengkeun énergi listrik geus dipaké pikeun sawatara waktu saméméh ahir abad ka-19 pikeun ngirimkeun data ngaliwatan telegrap, jeung telepon, perkembangan dina mimiti tumuwuh éksponénsial sanggeus datangna tina radio.

salah sahiji cara nempo sistem éléktronik nyaéta cara ngabagi kana 3 bagian:

  • Pamrosés sinyal Circuit geus siap pikeun manipulasi, narjamahkeun jeung ngarobah sinyal asupan jadi we nu dipake pikeun aplikasi nu bisa diharepkeun. Ayeuna, pamrosésan sinyal kompléks geus range of digunakeunnana Pamrosés Sinyal Digital, Sinyal Digital Prosesor, DSP.
  • Kaluaran – Aktuator atawa lain wae alat saperti a transduser parobahan nu sinyal kiwari / voltase balik ka bentuk fisik nu dipake contona, ku cara maen motor listrik.
  • Asupan Hiji atawa transduser éléktronis atawa mékanis. Usb-alat usb pikeun mawa sinyal / informasi ti sumber luar di dunya fisik saperti anténe atawa jaringan téknologi jeung parobahan sinyal / informasi ka kiwari / voltase atawa sinyal digital luhur / handap dina nyieun sistem.

Contona, hiji set televisi ngandung 3 bagian. Supply televisi pikeun ngarobah sinyal siaran narima ku anténe atawa asup ngaliwatan kabel jadi sinyal kiwari / tegangan nu bisa jadi dipaké ku alat. Circuit pamrosésam sinyal dina jero televisi ka ngabagi-pikeun informasi tina sinyal jeung ieu ngajadikeun tingkat kacaangan, warna jeung sora. Tapi, kaluaran saterusna garobah ieu informasi deui ka bentuk fisik. Tube cahya katoda ray tube, CRT ngarobah sinyal listrik kana gambar ketempo aya dina layar. Speaker nu digerakkeun magnetic raraga pikeun ngarobah sinyal kana sora nu bisa kadéngé.

                                     

2. Tapi, jeung komponén éléktronik. (However, with the electronic components)

An electronic component is any indivisible electronic building block rangkep dina diskrit bentuk jeung dua atawa leuwih nyambungkeun léads atawa logam hampang. Komponén nu dimaksudkeun pikeun jadi disambungkeun babarengan, usually by soldering to a dicitak circuit board, to créate an electronic circuit with a particular function. Komponén bisa jadi rangkep singly atawa dina leuwih atawa kurang kompléks grup salaku sirkuit terpadu. Nu komponén Aktif nu sok disebut alat tinimbang nu komponén.

                                     

3.1. Tipe Sirkuit. Sirkuit Analog. (The Circuit Of The Analog)

Most analog electronic panerapan, saperti radio panarima, nu diwangun tina kombinasi sababaraha tipe dasar sirkuit. Sirkuit Analog pamakéan kontinyu range of voltage sabalikna tina diskrit tingkat saperti dina digital sirkuit. The number of different analog sirkuit so far devised is huge, especially because a circuit bisa dihartikeun salaku anything from a single component, to systems containing thousands of components.

Analog sirkuit nu sok disebut linear sirkuit sanajan loba non-linéar samping nu dipaké dina sirkuit analog such as mixers, modulators etc. Good examples of analog sirkuit nu hiji vacuum tube and transistor amplifier, operasional amplifier jeung oscillators.

Some analog circuitry these days may use digital or even microprocessor techniques to improve upon the basic performance of the circuit. This type of circuit biasana disebut sinyal dicampur.

Kadangkala eta bisa jadi hésé pikeun kalan antara analog jeung digital sirkuit sabab geus unsur boh linéar jeung non-linéar operasi. An example is the comparator which takes in a range kontinyu tina tegangan tapi nyimpen kaluar ukur hiji dua tingkat saperti dina a digital circuit. Sarupa oge, an overdriven transistor amplifier can take on karakteristik controlled switch having dasarna dua tingkat output.



                                     

3.2. Tipe Sirkuit. Digital Sirkuit. (For Digital Circuits)

Digital sirkuit nu sirkuit listrik dumasar kana jumlah diskrit tegangan tingkat. Digital sirkuit nu paling umum fisik ngagambarkeun hiji Booléan aljabar jeung nu dasar sadaya digital komputer. Nu paling dipikawanoh, istilah "digital circuit", "digital sistim" jeung "logika" nu interchangéable dina konteks digital sirkuit. Dina kalolobaan kasus, jumlah nagara nu beda-beda hiji titik dua, dilambangkeun ku dua tegangan tingkat dilabélan "Low" jeung "Luhur". Mindeng "Low" bakal néar nol volt jeung "Luhur" bakal jadi dina tingkat nu leuwih luhur gumantung kana supply tegangan dina pamakéan.

Komputer, éléktronik jam, jeung programmable controllers logika dipaké pikeun ngadalikeun prosés industri anu diwangun digital sirkuit. Digital Signal Prosesor nu conto sejen.

Wangunan-blok:

  • Register.
  • Counter.
  • Lawang logika. (The entrance to the logic of)
  • Schmitt pemicu. (Schmitt trigger)
  • Multiplékser.
  • Flip-flop. (Flip-flops)

Kacida terpadu alat:

  • Widang Programmable Gerbang asép sunandar Sunarya FPGA.
  • Part.
  • Mikroprosésor.
  • Digital processor sinyal DSP.
                                     

3.3. Tipe Sirkuit. Circuit Sinyal Campuran. (The Circuit Is A Signal To The Mix)

Dicampur-sinyal sirkuit nujul ka sirkuit terpadu ICs nu geus boh sirkuit analog jeung digital sirkuit digabungkeun dina hiji single semikonduktor paeh atawa aya dina anu sarua circuit board. Dicampur-sinyal sirkuit nu jadi incréasingly umum. Dicampur sirkuit ngandung boh analog jeung digital komponén. Analog ka digital converters, jeung digital ka analog converters nu primér conto. Conto séjén anu pangiriman gates jeung buffers.

                                     

4. Disipasi panas jeung manajemén air. (Disipasi hot and management of the air)

Héat dihasilkeun ku éléktronik circuitry kudu dissipated pikeun nyegah saharita gagal jeung ngaronjatkeun jangka panjang reliabilitas. Téhnik nu keur dissipation panas bisa di antarana heatsinks jeung fans pikeun cooling hawa, jeung bentuk sejen tina komputer cooling saperti cairan cooling pikeun komputer anjeun. Ieu téhnik dipaké convection, konduksi, & radiasi tina héat énergi.

                                     

5. Noise

Noise patali jeung sakabéh alat éléktronik. Noise ilaharna didéfinisikeu minangka sinyal naon baé nu teu dipiharep nu asupkana asupan sirkuit. Noise henteu sarua jeung distorsi sinyal nu disababkeun ku sirkuit.

                                     

6. Theory of éléktronika. (The Theory of electronics)

Métode matematik nu integral pikeun ulikan éléktronika. Jadi pinter dina éléktronika éta ogé perlu pikeun jadi pinter dina matematika circuit analisis.

Circuit analisis ulikan métode ngarengsekeun umumna linéar sistem pikeun variabel dipikanyaho saperti tegangan di hiji titik nu tangtu atawa kiwari sanajan tangtu cabang tina jaringan. A analitis umum alat pikeun ieu téh BUMBU circuit simulator.

Ogé penting pikeun electronics nyaéta ulikan jeung pamahaman éléktromagnétik widang teori.

                                     

7. Testing alat éléktronik. (The Testing of electronic devices)

Electronic test equipment is used to créate stimulus signals and capture responses from electronic Devices Under Test DUTs. Ku cara ieu, ditangtoskeun operasi of the DUT can be proven or faults in the device bisa dilacak jeung repaired.

Praktis electronics engineering and assembly requires the use of many different kinds of electronic test equipment ranging from the basajan pisan jeung murah, such as a test light diwangun ku ngan hiji lampu bohlam jeung test tina léad pisan kompléks jeung canggih saperti Alat Test Otomatis.

                                     

8. Komputer dibantuan design CAD. (The computer aided design CAD)

Todays dunya ieu dipikawanoh boga kamampuh pikeun desain sirkuit ngagunakeun premanufactured blok wangunan saperti power supplies, resistors, kapasitor, semikonduktor saperti transistor, jeung sirkuit terpadu. Electronic automation design program software ngawengku skématik candak program saperti ORCAD atawa Eagle Perenah Editor, dipaké pikeun ngagunakeun circuit diagram jeung circuit board dicitak layouts.

                                     

9. Metoda konstruksi. (The method of construction of the)

Loba cara nu beda ka ngahubngkeun komponén nu geus dipaké sababaraha taun mimiti wiring nyaéta titik ka titik ngagunakeun papan chip nu dipasang dina sasis, ngagunakeun circuit board dicitak jeung ayeuna réngsé ku sirkuit terpadu. Sababaraha sahiji cara nu kungsi bisa dipaké nyaéta:

  • Wangunan jeung kabel. (A building with a cable)
  • Wangunan titik ka titik.
  • Variasi tina kawat. (The variation of the wire)
  • Dicitak circuit boardPCB. (Printed circuit boardPCB)
                                     

10. Kaca cabang

  • Optoéléktronika.
  • Mikroéléktronika.
  • Alat jeung Sirkuit Éléktronik.
  • Sémikonduktor.
  • Kahiji, analog. (First, the analog of the)
  • Tapi, sémikonduktor. (However, the sémikonduktor)
  • Circuit terpadu. (Integrated Circuit)
  • Dicitak circuit boardPCB. (Printed circuit boardPCB)
  • Kahiji, Fuzzy. (First, The Fuzzy)
  • Digital.
                                     

11. Tempo Ogé. (See Also)

  • Mékatronik.
  • IEEE - Institute of Electrical and Electronics Dipikawanoh.
  • Datasheet.
  • E-runtah. (E-waste is)
  • Transducer.
  • Circuit diagram.
  • Téhnik listrik. (The technique of the electric)
  • Theory Of Sinyal. (The Theory Of Signal)
  • Teknik komputer. (To your computer)
                                     

12. Tumbu luar. (External links)

  • Vol. 1, Basic Electrical Theory, Basic DC Theory.
  • DOE 1998 Electrical Science, chairil Anwar buku Panduan, 4 vols.
  • Vol. 4, AC Motors, Transformers, Test Instrumen & Measuring Devices, Electrical Distribution Systems.
  • Vol. 3, Basic AC Theory, Basic AC Réaktif Components, Basic AC Power, Basic AC Generators.
  • Electronics Components Tutorials for Robotics.
  • Angkatan laut 1998 angkatan Laut Listrik jeung Éléktronika Latihan Runtuyan NEETS.
  • Vol. 2, DC Sirkuit, Accu, Generators, Motors.
  • DIY Audio Proyék di university of hawaii.
  • DIY Radio Proyék di university of hawaii.
  • Pabrik Éléktronika Diréktori. (Electronics Manufacturers Directory)
  • Electronics Schematics di university of hawaii.
  • Éléktronika Tutorials dina university of hawaii.
  • DIY Robotics Proyék di university of hawaii.
  • - Electronics Infoline Diréktori anjeun Electronics Proyék.
  • Sumber Komponén Éléktronik di Open Directory Project.


                                     
  • Dina widang éléktronika ACMS Automatic Channel Memory System nyaéta hiji sistim di mana sistim vidéo saperti VCR bisa nyungsi jeung ngarékam sistim
  • pausahaan multinasional Koréa Kidul sarta mangrupa salah sahiji pausahaan éléktronika panggedéna di dunya, mangrupa bagéan tina LG Group, nu oprasi di 80 nagara
  • Basa Inggris: thermistor nyaéta pakakas atawa komponén atawa sénsor éléktronika anu dipaké pikeun ngukur suhu. Cara gawé termistor nyaéta robahan harga
  • sirkuit nu dipaké ngoperasikeun komputer, telepon sélulér, jeung éléktronika modéren séjénna. Kecap transistor mangrupa kecap pondokna tina transfer
  • Dina éléktronika gain biasana dihartikeun perbandingan kaluaran sinyal hiji sistim dibandingkeun jeung asupan sinyal sistim éta. Gain lima nunjukkeun
  • the Electronic Frontier Foundation Keur informasi macem - macem privasi éléktronika jeung komputer sarta isu DRM en Ramatloka 4C Entity CPRM en 2001
  • éléktronik jeung pipah, ngaliwatan prosVs nu disebut soldéring. Dina éléktronika elas biasana dijieun tina 60 timah tin jeung 40 timbal lead numutkeun
  • sirkuit - ramat loka nu mangpaatna pikeun ngawanohkeun listrik jeung éléktronika kalayan matématika nu ngalibetkeun kalkulasiitung - itungan dina sirkuit
  • Dina éléktronika batré nujul ka kombinasi dua atawa leuwih sél éléktrokimia nu nyimpen énérgi kimia pikeun sumber tegangan listrik. Sanggeus kapanggih
  • Kutaragi meunangkeun pakasaban di Sony, réngsé nyandang gelar insinyur éléktronika di pausahaan éta reputasi Kutaragi meroket. Manéhna dipikawanoh minangka
  • dianggo keur nyebut kaulinan dina panganteur pintonan naon baé. Sistim éléktronika nu dianggo keur ngajalankeun kaulinan vidéo disebut platform, contona


                                     
  • élmu fisika sarta widang - widang nu patali. Sacara teu langsung, widang éléktronika geus ngamangpaatkeun médan listrik nu aya dina kawat konduktor kabel
  • Dina éléktronika dioda nyaéta hiji komponén nu ngahalangan arah gerak pamawa muatan. Prinsip dasarna, dioda ngaliwatkeun arus listrik kana hiji arah
  • Varian Android anu ogé dipaké dina konsol game, kaméra digital, PCS jeung éléktronika lianna. Google Diakses tanggal 2 Desember 2011 Brin, Sergey Page
  • alatan wawates téhnis. YPBPR nyaéta hiji rohangan kelir nu dipaké dina éléktronika vidéo, hususna nujul kana kabel vidéo komponén. YPBPR mangrupa vérsi
  • applikasi aplikasi emulator terminal nu kaasup dina Mac OS X Terminal éléktronika alat keur ngahjikeun sirkuit listrik Terminal font font spasi nunggal
  • Konvérter analog ka digital Binér Seni digital Kadali digital Budaya digital Éléktronika digital Digital native Fisika digital Révolusi digital Sinyal digital
  • ogé ditalungtik. Saméméh mekarna widang - widang neurologi, neurosains, éléktronika jeung genetika, para élmuwan ngulik paripolah jeung ciri - ciri saré téh
  • Pikeun ngukur skala waktu anu lumangsung pohara gancang dina jero dunya éléktronika sarta semikonduktor lolobana jelema ngagunakeun hijian mili detik sapersarébu
  • Artikel ieu ngeunaan éléktronika Keur artikel nu patali jeung réaktif atawa réaktansi dina widang kimia, tempo réaktivitas. Keur sawala ngeunaan
  • replication Nanofactory Nanomedicine Bionanotéhnologi Nanoéléktronika Éléktronika molekulér Nanocomputing Transistor molekulér Nanowhisker Supramolecular
  • nu saméméhna kawas DVI tumbu ganda. Nu ngadegkeun HDMI kasup pabrik éléktronika konsumén Hitachi, Matsushita Electric Industrial Panasonic National Quasar
                                     
  • Dot - com jasa web Amazon.com  AOL  eBay  Google  Microsoft  Yahoo Pabrik éléktronika Celestica  Elcoteq  Flextronics  Foxconn  Jabil  Kimball  Plexus 
  • Matriks asosiatif Fuzzy Fuzzy Control Language Sistem kontrol Fuzzy Éléktronika Fuzzy Set Fuzzy Machine learning Mikawanoh pola Rough set kode Turbo
  • pangajian karya - karya rujukan leksikografik jeung ogé kaasup pangajian éléktronika jeung kamus nu dumasar - Internét. Linguistika nyaéta pangajian ngeunaan
  • Listrik Arus bulak - balik Basa Indonésia: arus bolak - balik Basa Walanda: wisselstroom Basa Inggris: alternating current sarta disingket AC nyaéta arus
  • Istilah set - top box STB nerangkeun hiji parangkat nu ngahubung kana televisi jeung sababaraha sumber sinyal luar, tur ngarobah sinyal éta jadi content
  • Rancangan sirkuit Kalistrikan Kapasitor éléktrolit Éléktromagnétisme Éléktronika Leyden jar Stiffening capacitor Superkapasitor Electric displacement
  • Cakram Blu - ray basa Inggris: Blu - ray Disc nyaéta hiji format cakram optik nu kacida padetna pikeun nyimpen informasi digital, kaasup video definisi luhur
  • Listrik arus saarah Basa Indonésia: Arus searah Basa Walanda: Gelijkstroom Basa Inggris: Direct Current sarta disingket DC nyaéta kocoran arus listrik

Users also searched:

fledu.uz maqolalar, teachers fledu uz, fledu, teachers, maqolalar, teachers fledu uz, fleduuz, lktronika, fleduuz maqolalar, fledu.uz, fledu.uz maqolalar, éléktronika, téori informasi . éléktronika,

...

Encyclopedic dictionary

Translation

Fledu.uz maqolalar.

Perlakuan kecanduan kaulinan Taya Bonus deposit. 1хбет мобильная версия онлайн играть, 1хбет мобильная электроника. Для входа. Teachers fledu uz. Ames Anyar ti Leumpang kanggo Paraplegics Taya Bonus deposit. Ngembangkeun peradaban, éléktronika, sarta judi ngababarkeun hiji angka tanpa wates of temptations sarta cara hayalan of pengayaan gancang. Loba jalma.





フェルタ カーテン フェルタ スタンダード縫製 下部3ッ巻仕様 1.5.

Miniotas, Visualization of eye gaze data using heat maps. Elektronika ir Elektrotechnika, vol. 74, pp. 55 58, 2015. J. H. Shin, S. Blay, B. McNeney,. フェルタ カーテン フェルタ 幅501~600×高さ281~300cm. Autoelektronika MS je specijalizovani servis za popravku najrazličitijih kvarova kada je u pitanju auto elektronika vašeg vozila. Dugogodišnje iskustvo, veliki broj​. Sudan University of Science and Technology Rainfall Forecasting in. Электроника 地中海風野菜のテリーヌ 約650g(L30×W5×H4.5cm)×15本(本1560円税別)冷凍 オードブル 業務用 ヤヨイ. коллекции одежды в наших. MR:Gitzo マイクロフォンブーム カーボン 2型 5段 カーボン 5段 2型. Nu anyar, ubar sareng éléktronika sumping babarengan pikeun ngabantu jalma anu gaduh tatu parna tulang tukang anu nganggap éta lumpuh permanén,.





...
Free and no ads
no need to download or install

Pino - logical board game which is based on tactics and strategy. In general this is a remix of chess, checkers and corners. The game develops imagination, concentration, teaches how to solve tasks, plan their own actions and of course to think logically. It does not matter how much pieces you have, the main thing is how they are placement!

online intellectual game →