Back

★ Désa



                                               

Cikumbueun, Mandalawangi, Pandéglang

                                               

Pari, Mandalawangi, Pandéglang

                                               

Cikadongdong, Cikeusik, Pandéglang

                                               

Cikeusik Pandéglang

                                               

Sukamulya, Cikeusik, Pandéglang

                                               

Curugciung, Cikeusik, Pandéglang

Désa
                                     

★ Désa

Désa, dumasar kana watesan nu universal, nyaeta, hiji aglomerasi padumukan di ieu padesaan. Dina basa Indonésia, istilah désa babagian wilayah kota nu aya di sahandapeun distrik, nu dipingpin ku Kepala Desa.

Saprak diberlakukeunnana wewengkon otonom, di désa bisa disebut make ngaran séjén, conto di Indo-jawa Barat anu disebut order, saperti dina basa inggris disebut hiji kampung. Kitu ogé sakabéh watesan jeung désa bisa disebut make ngaran séjén anu loyog ka ciri adat desa eta. Ieu téh hiji pangakuan jeung ngahargaan ka Pamarentah ka asal usul sarta adat istiadat satempat.

                                     

1. Désa

Nurutkeun Palaturan Pamaréntah Nomer 57 Taun 2005 ngeunaan Désa, ngomong yén désa téh dilaksanakeun genep kali konsultasi masarakat hukum nu mibanda wates-wates wewengkon, nu ngabogaan wewenang pikeun ngatur jeung ngurus kapentingan masarakat satempat, dumasar kana asal jeung adat istiadat lokal nu diaku sarta dipihormat dina sistem Pamaréntahan Nagara dilaksanakeun genep kali konsultasi Republik Indonesia.

Désa teu subordinate ka kacamatan, alatan kab mangrupa bagian tina purati wewengkon kacamatan kota, saperti kampung teu bagian tina purati wewengkon. Beda jeung Desa, Désa lega hak dina ngatur wilayahna sorangan. Tapi dina tuwuhna, salah sahiji désa bisa ditingkatkeun statusna jadi sukarela.

Otoritas désa nyaéta:

  • Urusan pamaréntah séjén nepi ka désa.
  • Nyelenggarakeun urusan pamaréntah anu geus dumasar dina hak asal usul désa.
  • Tugas pembantuan pamaréntah Propinsi sarta Pamaréntah Kabupatén / Kota.
  • Nyelenggarakeun urusan pamaréntah nu jadi kawenangan ti kabupaten / kota di nu diserahkeun pangaturannana ka désa, nyaéta hiji perkara ti pamaréntah nu langsung bisa ngaronjatkeun layanan ka masarakat.
                                     

2. Pamaréntah Désa. (The Government Of The Village)

Désa ngabogaan pamaréntahan sorangan. Pamaréntahan Désa mangrupa Pamaréntah Désa téh kaasup Kapala Désa jeung Puratina jeung Permusawarahan Désa BPD

                                     

2.1. Pamaréntah Désa. Kapala Désa

Artikel utama: Kapala Désa

Kapala Désa nyaéta pamingpin prosés pamaréntah désa dumasar kana kawijakan anu dicokot sapanjang Pamusawarahan Désa BPD. Lilana ulayat of Kapala Désa geus heubeul 6 taun, jeung bisa diperpanjang sakali deui pikeun posisi. Kapala Désa ogé ngabogaan kadaulatan setting Peraturan Desa nu geus meunang idin ti gawé babarengan jeung BPD.

Kapala Désa dipilih langsung ngaliwatan Pamilihan Kapala Désa Pilkadés ku pangeusi désa satempat. Umur sahenteuna Kapala Désa nyaéta 25 taun heubeul, sarta Kapala Désa kudu nyakola ka paling handap SLTP, jeung ka pangeusi désa éta.

                                     

2.2. Pamaréntah Désa. Purati Désa. (Purati Of The Village)

Purati Désa tugasna mantuan Kapala Désa dina ngalaksanakeun tugas jeung wewenangna. salah sahiji purati désa Sekretaris Désa, di mana anjeun ngalakukeun nu Pagawé Nagri Sipil. Désa sekretaris diangkat ku Sekretaris Wewengkon Kacamatan Kota, atas nama Bupati / Walikota.

Purati ti Kampung séjén anu diangkat ku Kapala Désa ti antara pangeusi désa, nu ditangtukeun ngaliwatan Kaputusan Kapala Désa.

                                     

2.3. Pamaréntah Désa. Nu Pamusawarahan Désa. (The Pamusawarahan Of The Village)

Artikel utama: Badan Pamusawarahan Désa

Nu Pamusawarahan Désa BPD nyaéta perwujudan tina lembaga démokrasi dina prosés pamaréntah désa. Anggota BPD nyaéta wawakil tina populasi désa nyaéta merhatikeun hal ieu dumasar kana keterwakilan wewengkon. Anggota BPD diwangun ku Ketua Rukun Warga, nu pamangku adat, profesi, tokoh baju jeung inohong séjénna. Kalungguhan anggota BPD nyaéta 6 taunsarta bisa diangkat / diusulkan deui pikeun 1 kali dina nuju ka hareup. Pupuhu jeung Anggota BPD nyaéta moal aya deui anu ngarangkep lead salaku Panjang atawa Alat pikeun Désa. BPD ngabogaan fungsi netepkeun Aturan Désa babarengan jeung Panjang, nampung jeung nyalurkeun aspirasi balaréa.

                                     

3. Sajarah Kampung. (The History Of The Village)

Prosés urusan pamaréntahan désa anu jadi kewenangan désa didanaan tina Anggaran Pendapatan sarta Balanja Désa APB Désa, bantuan pamaréntah sarta bantuan pamaréntah daérah. Prosés urusan pamaréntah daérah anu diayakeun ku pamaréntah désa didanaan tina APBD.

Imah watesan désa diwangun ku:

  • Pikeun hasil Pajeg Wewengkon Kacamatan Kota.
  • Bantuan keuangan ti Pamaréntah Propinsi sarta Pamaréntah Kabupatén / Kota dina raraga palaksanaan urusan pamaréntahan.
  • Bagian tina Dana Perimbangan Keuangan Puseur jeung Daérah.
  • Pendapatan asli Désa, diantarana diwangun tina hasil usaha désa, hasil catetan désa, hasil swadaya sarta partisipasi, hasil gawé babarengan.
  • Hibah sarta sumbangan ti pihak katilu anu henteu ngiket.

APB Désa diwangun ku bagian Pendapatan Désa, Balanja Désa sarta Pabiayaan. Rarancang APB Désa dibahas dina musawarah dina perencanaan pangwangunan désa. Kuwu babarengan jeung BPD netepkeun APB Désa saban taunjeung Aturan Désa.



                                     

4. Lembaga Sosial. (Social Institutions)

Di désa bisa dijieun lembaga kamasarakatan, nyaéta lembaga anu dijieun ku ieu luyu jeung kaperluan sarta mangrupa mitra pamaréntah désa dina memberdayakeun balaréa. Lembaga kamasarakatan ditetepkeun ku Aturan Désa. Salah sahiji fungsi lembaga kamasarakatan nyaéta minangka panandéan sarta penyaluran aspirasi balaréa dina pangwangunan. Hubungan gawé antara lembaga kamasarakatan jeung Pamaréntahan Désa boga sipat kamitraan, konsultatif sarta koordinatif.

                                     

5. Pembentukan Désa. (The Formation Of The Village)

Désa dijieun ku prakarsa balaréa kalawan nengetan jalma désa sarta kaayaan sosial budaya lokal. Désa bisa mangrupa penggabungan sawatara désa, atawa bagian désa anu padeudeukeut, atawa pamekaran tina hiji désa jadi dua désa atawa pembentukan désa di luar désa anu geus aya.

Désa bisa dirobah atawa disaluyukeun status jadi bangsa eta dumasar kana prakarsa Pamaréntah Désa babarengan jeung BPD kalawan nengetan bongbolongan sarta pamadegan lokal. Désa anu robah jadi Kalurahan, Lurah sarta Pakakasna dieusi ti pagawé nagri sipil.

Désa anu robah statusna jadi Kalurahan, kakayaanana jadi hiji jalan anyar pikeun ngabagikeun informasi wewengkon sarta dikokolakeun ku kalurahan anu bersangkutan pikeun kapentingan lokal.

                                     
  • Kuwu Kapala Désa nyaéta pamingpin hiji désa di Indonésia. Kapala Désa mangrupa pingpinan pamaréntah désa Lilana jabatan Kapala Désa nyaéta 6 taun
  • Sangiang nyaéta salah sahiji désa di kacamatan Banjaran, Kabupatén Majalengka, Propinsi Jawa Barat, Indonésia. Di Désa Sangiang, aya tempat pelesir mangrupa
  • Tayuban Désa Tegalrejo nyaéta salah sahiji kasenian budaya anu asalna ti Kalurahan Tegalrejo, Kacamatan Argomulyo, Kota Salatiga. Kecamatan Argomulyo Kota
  • satingkat jeung désa Béda jeung désa kalurahan mibanda hak ngatur wilayahna kalayan leuwih terbatas. Dina perkembangannana, hiji désa bisa ditingkatkeun
  • Indonésia sahandapeun kabupatén atawa kota. Kacamatan téh ngawengku sababaraha désa atawa kalurahan. Dina kontéks otonomi daérah di Indonésia, kacamatan mangrupa
  • Propinsi Jawa Kulon, Indonésia. Kacamatan Cimanggu kawengku ku genep désa nyaéta Désa Boregah Indah, Cimanggu, Sukamaju, Sukajadi, Karangmekar, jeung Sukamanah
  • Kabupatén Bandung ngawengku 31 kacamatan, nu kabagi deui kana sababaraha désa jeung kalurahan. Puseur pamaréntahanana di Kacamatan Soréang. Lolobana wilayah
  • anu aya di Kabupatén Sukabumi. Alamat lengkepna di Buniwangi, Kalurahan Désa Buniwangi Kacamatan Suradé, Kabupatén Sukabumi, Jawa Kulon kalawan nomer
  • Pikeun désa di Rayon Aghjabadi, tingali Xocavənd, Aghjabadi. Khojavend Basa Azerbaijan: Xocavənd nyaéta hiji rayon di Azerbaijan, dina kakawasaan séparatis
  • Kabupatén Majalengka diwengku ku 26 kacamatan, nu kabagi deui kana sababaraha désa jeung kalurahan. Pusat pamaréntahan di Kacamatan Majalengka. Kantor Bupati
  • kuloneunana. Kabupatén Ciamis ngawengku 20 kacamatan, nu kabagi deui kana 346 désa jeung 7 kalurahan. Puseur pamaréntahan Kabupatén Ciamis nyaéta di Kacamatan


                                     
  • nyaéta salah sahiji désa di kacamatan Sukahaji, Kabupatén Majalengka, Propinsi Jawa Barat, Indonésia. garawastu nyaéta hiji désa nu deukeut jeung gunung
  • mibanda palidan cai nu hambar. Kacamatan Ciambar kawengku ku genep désa nyaéta Désa Munjul, Ciambar, Ginanjar, Wangunjaya, Cibunarjaya, jeung Ambarjaya
  • Linggarsari nyaéta salah sahiji désa di kacamatan Paléréd, Kabupatén Purwakarta, Propinsi Jawa Kulon, Indonésia.
  • Sempur nyaéta salah sahiji désa di kacamatan Paléréd, Kabupatén Purwakarta, Propinsi Jawa Kulon, Indonésia.
  • Cibogohilir nyaéta salah sahiji désa di kacamatan Paléréd, Kabupatén Purwakarta, Propinsi Jawa Kulon, Indonésia.
  • Sindangsari nyaéta salah sahiji désa di kacamatan Paléréd, Kabupatén Purwakarta, Propinsi Jawa Kulon, Indonésia.
  • Cibogogirang nyaéta salah sahiji désa di kacamatan Paléréd, Kabupatén Purwakarta, Propinsi Jawa Kulon, Indonésia.
  • Citéko Kalér nyaéta salah sahiji désa di kacamatan Paléréd, Kabupatén Purwakarta, Propinsi Jawa Kulon, Indonésia.
  • Paléréd atawa Pléréd nyaéta salah sahiji désa di kacamatan Paléréd, Kabupatén Purwakarta, Propinsi Jawa Kulon, Indonésia.
  • Gandamekar nyaéta salah sahiji désa di kacamatan Paléréd, Kabupatén Purwakarta, Propinsi Jawa Kulon, Indonésia.
  • Citéko nyaéta salah sahiji désa di kacamatan Paléréd, Kabupatén Purwakarta, Propinsi Jawa Kulon, Indonésia.


                                     
  • Anjun nyaéta salah sahiji désa di kacamatan Paléréd, Kabupatén Purwakarta, Propinsi Jawa Kulon, Indonésia.
  • masarakat. Daétah diwangun ti Propinsi, Kabupatén, atawa Kota. Upami kacamatan, désa jeung kalurahan dianggap sanés Daérah daérah otonom Daérah dipingpin
  • Liunggunung nyaéta salah sahiji désa di kacamatan Paléréd, Kabupatén Purwakarta, Propinsi Jawa Kulon, Indonésia.
  • Babakansari nyaéta salah sahiji désa di kacamatan Paléréd, Kabupatén Purwakarta, Propinsi Jawa Kulon, Indonésia.
  • Pamoyanan nyaéta salah sahiji désa di kacamatan Paléréd, Kabupatén Purwakarta, Propinsi Jawa Kulon, Indonésia.
  • Rawasari nyaéta salah sahiji désa di kacamatan Paléréd, Kabupatén Purwakarta, Propinsi Jawa Kulon, Indonésia.
  • Palinggihan nyaéta salah sahiji désa di kacamatan Paléréd, Kabupatén Purwakarta, Propinsi Jawa Kulon, Indonésia.
  • Gandasoli nyaéta salah sahiji désa di kacamatan Paléréd, Kabupatén Purwakarta, Propinsi Jawa Kulon, Indonésia.
                                               

Agama Helu

Agama Helu nyaéta salah sahiji aliran kapercayaan yén éta téh sumebar utamana di Kacamatan Barimba jeung ka Kulon Kapuas Garut, Kapuas.

Users also searched:

Dsa, désa, rarancang. désa,

...

Encyclopedic dictionary

Translation

Surname Name Year Title Regional Institute of Gender, Diversity.

DESA KILEPA 101 SIEC. PONCK ZODO IHOITETI JATPAT PECTICOB PI. TEEMU LEOILE KOETENHEPA 05LVA. HTHAVICE1 EATE LOCTH. POUCK. Rooms Villa Desa, Budva: Deals & Booking. De el l 4 lal Da3al ba él sal ll syl 1 ae as alá l Śs - A - b - - s ee u là les - b s see - dels lºs desa de - db - - b - - - ala - - de li las dasal de. Apartment Desa Sea view, Dramalj: Deals & Booking. Related Genes and Fatty Acid Desa. Insight into the Mechanism Underlyin. ❖ M.​Sc. in Poultry Production 2011. Khartoum, ertation.





Sudan University of science and Technology College of Graduate.

Monster ieu nyerang désa, buru ngawangun hiji munara caket jalan désa ngancurkeun monster. Pencét tanda di sisi jalan pikeun. Ya khodam hadir hadir. Ethnotek デサ フォトスリングポーチ ベトナム5 一眼レフカメラ対応 スリングバッグ ショルダー desa送料無料(沖縄県を除く). 14.850円(税込). Reader Comments. Esils aill d L as sal dial s i - désa. J–e – é - - - dés d ela de las. - - - - - - - -. ka sllaaie ss - A 3:4 - - - la s se - dl. - - - sis.


皇室御用達 Otsuka Plus M5 ダブルモンクストラップ M 5 ブラック.

Principles Of Electronic Instrumentation A. by DeSa،A. Material type: Book Format: print Literary form: not fiction Publisher: New York: Edward Arnold​. COMPANY PROFILE. Orkers because of what it desa ibed as lack of resources. he inability of the government to perform has led to widespread poverty id political instability in Africa. الفهرس الآلي لمكتبات جامعة إفريقيا العالمية catalog. Precursor to this work, was begun by Desa. Desa et al. Focused on monitoring the quality of recycled plastic waste during extrusion. The main goal was to detect​.





Curriculum Viate.

Toko. PERUSAHAAN E BANKING BANK TRANCAR TRANAL BANK ÉKSA ETH DÉSA éksternal BTC DINDING ÉTH ÉGÉRAL KAD WALLET BTC. 北海道産 乾燥なまこ 1KG入 2g以下 魚介類、海産物 3Sサイズ A級品. 6, 8 &10, Jalan 1, Taman Desa Repoh, Kangar, Malaysia Show map. Motel Fyna is a 2 star property providing a lovely accommodation with 24 hour reception,. Janourey 2019. Desa, Pemaron, Lovina, Kabupaten Buleleng, Bali 81151, Indonesia. 7312.57km away Jln. Raya Lovina Banyualit Anturan, Desa, Banyualit, Kec. Buleleng. Islamic Microfinance – A superior microfinance model Often in a. Best hotel room rates for Rooms Villa Desa, Budva Compare over 700 booking sites Real customer reviews & ratings Fast & easy booking Visit​. Pertahanan Désa Kaulinan Online Gratis Taya Bonus deposit. PT 13497, Lorong Solehah 2D, Taman Desa Solehah, Kg Mak Chili, Chukai, Kemaman, 24000, Terengganu Darul Iman e Mail info@ website.





AAAAAA AAAA AAAAA.

Best hotel room rates for Apartment Desa Sea view, Dramalj Compare over 700 booking sites Real customer reviews & ratings Fast & easy booking. Outlets at the sub district level, known as BRI village units Unit Desa. BRI has the widest network in Indonesia with 13 Regional Offices, 324 Domestic Branches. Green Canyon atau Cukang Taneuh terletak di Desa Kertayasa – Cijulang 31 kilo Pantai Batu Karas pantai ini beruang di desa Batu Karas, Cijulang 30 kilo​.


...
Free and no ads
no need to download or install

Pino - logical board game which is based on tactics and strategy. In general this is a remix of chess, checkers and corners. The game develops imagination, concentration, teaches how to solve tasks, plan their own actions and of course to think logically. It does not matter how much pieces you have, the main thing is how they are placement!

online intellectual game →