Back

ⓘ Taratas téhnologi




                                               

ACMS

ACMS komputer ACMS Application Control Management System nyaéta software pikeun manajemén prosés transaksi keur komputer anu jalan dina sistim operasi OpenVMS. ACMS panerbangan ACMS Aircraft Condition Monitoring System nyaét hiji cara pikeun nangtukeun kaayaan kaséhatan pesawat ku jalan ngalaporkeun sistim panerbangan saperti pembangkit daya jeung sruktur. ACMS éléktronik ACMS Automatic Channel Memory System nyaéta hiji sistim di mana sistim vidéo saperti VCR bisa nyungsi jeung ngarékam sistim broadcasting sacara otomatis.

                                               

Manufaktur

Manufaktur nyaéta hiji cabang industri anu nerapkeun parabot jeung hiji medium prosés pikeun transformasi bahan atah jadi barang jadi pikeun dijual. Usaha ieu ngalibetkeun sakabéh prosés antara anu diperlukeun pikeun produksi sarta integrasi komponén-komponén hiji produk. Sawatara industri, kawas produsén semikonduktor sarta waja, ogé ngagunakeun istilah fabrikasi atawa pabrikasi. Sektor manufaktur pohara reket patalina jeung rekayasa atawa téhnik.

                                               

Phase-locked loop

Dina éléktronik, phase-locked loop nyaéta hiji sistim kadali umpan balik closed-loop anu ngajaga sinyal nu dibangkitkeun sangkan aya hubungan fase nu tetep dibandingkeun jeung sinyal référénsina. Téhnik ieu loba digunakeun dina radio, télékomunikasi, komputer jeung aplikasi éléktronik séjénna anu miharep distabilkeunnana sinyal nu dibangkitkeun atawa pikeun ngadetéksi sinyal dina kaayaan pinuh ku noise. ku sabab hiji integrated circuit bisa nyekel blok wangunan phase-locked loop sacara lengkap, téhnik ieu loba digunakeun dina parangkat éléktronik modéren, nu miboga frékuénsi ti saper sikle ...

                                     

ⓘ Taratas téhnologi

  • jeung ligase nu bisa nyambungkeun DNA potongan, mangrupa alat utama dina téhnologi DNA rékombinan. Ubar munggaran hasil rékayasa génétik RG nyaéta insulin
  • Pmilu - Pamingpin internasional - Pulitik - Pamingpn nagara Élmu jeung téhnologi Arkéologi - Penerbangan - Birding Ornithology - Meteorology - Rail transport
  • Présidén Iran Mahmoud Ahmadinejad nawarkeun pikeun ngabagi téhnologi nuklir Iran jeung nagara - nagara tatanggana. Concorde Monitor Newt Gingrich, manten
  • Artikel ngeunaan kalénder ieu mangrupa taratas perlu disampurnakeun. Upami sadérék uninga langkung paos perkawis ieu, dihaturan kanggo ngalengkepan.
  • Pmilu - Pamingpin internasional - Pulitik - Pamingpn nagara Élmu jeung téhnologi Arkéologi - Penerbangan - Birding Ornithology - Meteorology - Rail transport
  • Artikel ieu mangrupa taratas perlu disampurnakeun. Upami sadérék uninga langkung paos perkawis ieu, dihaturan kanggo ngalengkepan.
  • Pmilu - Pamingpin internasional - Pulitik - Pamingpn nagara Élmu jeung téhnologi Arkéologi - Penerbangan - Birding Ornithology - Meteorology - Rail transport
                                               

ACMS (éléktronik)

Dina widang éléktronika, ACMS nyaéta hiji sistim di mana sistim vidéo saperti VCR bisa nyungsi jeung ngarékam sistim broadcasting sacara otomatis.

                                               

Manual Fine Tuning

Manual Fine Tuning nyaéta prosés nyetél sinyal dina parangkat panarima vidéo, atawa audio saperti TV, VCR, Settop Box. MFT utamana diperlukeun dina kaayaan sinyal broadcasting anu kurang hadé. Biasana dina menu sét éléktronikna, disadiakeun menu pikeun MFT.

                                               

Réaktor nuklir

Réaktor nuklir nyaéta hiji tempat keur prosés beulahna inti atom uranium nu terus pisah jadi inti atom séjén dina réaktor nu disebut réaksi inti. Nu jadi cukang lantaran prosés réaksi inti euweuh lian ku ayana hiji partikel nu disebut neutron.

Users also searched:

...
...
...