Back

ⓘ Sukanagara, Cianjur




                                     

ⓘ Sukanagara, Cianjur

Sukanagara nyaéta kacamatan anu aya di kabupaten Cianjur, diwawatesan ku Kacamatan Kadupandak nu mangrupa kacamatan pamungkas di wilayah tapel wates Cianjur bagian kidul. Wates wewengkon antara Sukanagara jeung Kadupandak nyaéta kampung Ciasmay anu kawentar ku pakebonan jeruk anu rasana pohara amis sarta legit anu disebut jeruk ciasmay mandarin anu geus kawentar. Lian ti eta, Désa Sukakarya nyaéta désa anu pagigir-gigir langsung jeung kampung Ciasmay, Cibuluh sarta Keusiklengka nu kaasup kampung pangjuruna di desa Sukakarya alatan tempatna aya di luhur pasir sarta jalanna mangrupa koral jeung aspal salapis.

                                     

1. Geografis

Kaayaan géografis di wilayah Sukanagara pohara méré nah suhuna, hawana pohara tiis alatan di Sukanagara aya gunung nu ngaranna gunung Karang. Sukanagara perenahna di handapeun gunung karang nu hawana sejuk.

                                     

2. Potensi ekonomi

Pasar

Pasar di Sukanagara pohara ramena utamana lamun beurang alatan kurang leuwih ti 5 kacamatan séjén néangan bahan pokona di Sukanagara nu tempatna pohara setrategisna.

Tatanen

Tatanén di kacamatan sukanagara lolobana mangrupa sayur mayur.

                                     

3. Sumber daya manusa jeung atikan

Wewengkonna lumayan aman tur tingtrim. Nonomanana réa aktip dina karang taruna. Sakola tengahan umum nagri nu aya di Sukanagara nyaéta SMUNRA Sukanagara, sedengkeun sakola swastana mah di antarana MAN Sukanagara. Lian ti nu nyicinganana lumayan mundel, nu nyicingan ti luar kacamatan ogé réa anu ngekos di Sukanagara, utamana barudak sakola alatan sewa tempat di Sukanagara relatif murah keneh.

                                     
  • SMA Negeri 1 Sukanagara nyaéta Sakola Menengah Atas Negeri anu aya di Kabupatén Cianjur Alamat lengkepna di Jl. Raya Sukanagara No.1, Kalurahan Désa
  • SMK Negeri 1 Sukanagara nyaéta Sakola Menengah Kajuruan Negeri anu aya di Kabupatén Cianjur Alamat lengkepna di Jalan Raya Mekarsari Km. 6, Kalurahan Désa
  • aya di Kabupatén Cianjur Alamat lengkepna di Jl. Karya Bhakti Km. 4, Kalurahan Désa Sukajembar Kacamatan Sukanagara Kabupatén Cianjur Jawa Kulon kalawan
  • Kadupandak - Cianjur Réak, Cilaku Tari Nyalawena, Sindangbarang Tari Kuda Kosong, Cianjur Tari Pelung Manggung, Cianjur Calung rénténg, Sukanagara Karinding
  • Pacét nyaéta hiji kacamatan di Kabupatén Cianjur Propinsi Jawa Barat, Indonésia.
  • Cianjur nyaéta hiji kacamatan di Kabupatén Cianjur Propinsi Jawa Kulon, Indonésia.
  • Mandé nyaéta hiji kacamatan di Kabupatén Cianjur Propinsi Jawa Barat, Indonésia.
  • Cikalong Kulon nyaéta hiji kacamatan di Kabupatén Cianjur Propinsi Jawa Kulon, Indonésia. palih kaler sareng kabupatén purwakarta kabupatén bogor palih
  • Campakamulya nyaéta hiji kacamatan di Kabupatén Cianjur Propinsi Jawa Kulon, Indonésia.
  • Haurwangi nyaéta hiji kacamatan di Kabupatén Cianjur Propinsi Jawa Kulon, Indonésia. Citakan: Haurwangi, Cianjur

Users also searched:

...