Back

ⓘ Rancah, Ciamis




                                     

ⓘ Rancah, Ciamis

Rancah nyaéta hiji kacamatan di Kabupatén Ciamis, Propinsi Jawa Barat, Indonésia, kira-kira 38 kilométer ti pusat kota kabupatén Ciamis. Daerah Rancah kakoncara hiji daerah anu ngahasilkeun mangpirang hasil pertaniana utamana kalapa. Masyarakat Rancah kakoncara religius jeung malotekar. Asal ngaran Rancah dicokot tina kecap ranca, nu hartina "situ leutik".

                                     

1. Transportasi

transportasi ka/ ti rancah kawilang gampilna aya sababaraha akses jalan nu utama ti jalan propinsi ciamis-banjar tiasa belok di Cisaga atanapi jalan propinsi ciamis-cirebon tiasa belok di hayawang kec. kawali via rajadésa., sareng aya kénéh akses jalan nu laina. Angkutan tiasa nganggo mobil elep istilah urang sunda, rancah-banjar,rancah-ciamis atanapi rancah-bandung/ jakarta. masalah transportasi mah kawilang gampil tur loba.

                                     
  • Cileungsir nyaéta salah sahiji désa di kacamatan Rancah Kabupatén Ciamis Propinsi Jawa Barat, Indonésia.
  • Cisontrol nyaéta salah sahiji désa di kacamatan Rancah Kabupatén Ciamis Propinsi Jawa Barat, Indonésia.
  • SMAN 1 Rancah nyaéta Sakola Menengah Atas Negeri anu aya di Kabupatén Ciamis Alamat lengkepna di Jl. Raya Cisaga - Rancah Km. 2 Rancah Kalurahan Désa
  • SMKS Maarif Sabilunnajat Rancah nyaéta Sakola Menengah Kajuruan Swasta anu aya di Kabupatén Ciamis Alamat lengkepna di Rancah - Karangpari, Kalurahan Désa
  • SMKN 1 Rancah nyaéta Sakola Menengah Kajuruan Negeri anu aya di Kabupatén Ciamis Alamat lengkepna di Jl. Rajadesa Rancah No. 412, Kalurahan Désa Cileungsir
  • Kabupatén Ciamis jeung Banjar nu saterusna ka Jawa Tengah. Ka beulah kaler ngawates jeung Kacamatan Rancah tur dihubungkeun ku jalan propinsi Cisaga - Rancah nu
  • aya di Kabupatén Ciamis Alamat lengkepna di Dusun Pasirdahu Rt001 Rw 004, Kalurahan Désa Cileungsir Kacamatan Rancah Kabupatén Ciamis Jawa Kulon kalawan
  • Kabupatén Ciamis Basa Sunda: ᮊᮘ ᮕᮒ ᮔ ᮎ ᮃᮙ ᮞ nyaéta kabupatén di Propinsi Jawa Kulon, Indonésia. Ibu kotana téh Kacamatan Ciamis Ieu kabupatén aya
  • di Rancah Ciamis tanggal 17 Séptémber 1936. Agamana Islam. Ngaran indung - bapana: Siti Arsah - Mad Hasan. Istrina Iceu Sutari. SR Tambaksari, Rancah taun
  • Cisema nyaéta hiji kampung atanapi dusun nu aya di désa rancah ciamis watesna jeung kampung karanganyar, cibeureum jeung sajabana.
  • Ciamis nyaéta hiji kacamatan di Kabupatén Ciamis Propinsi Jawa Kulon, Indonésia.

Users also searched:

...