Back

ⓘ Cisaga, Ciamis




                                     

ⓘ Cisaga, Ciamis

Cisaga mangrupa hiji wilayah nu kaasup ka daérah pagunungan. Leuweung, pakebonan, perkebunan, pasawahan mangrupa tatar géografis umum wilayah Cisaga. PTPN VIII Batulawang miboga lahan kebon karet tur kakao. Kahutanan Pemangkuan Banjar miboga leuweung jati nu mangrupa hutan produksi. Salian ti pakebonan jeung leuweung jati, Cisaga miboga salah sahiji sentra beas Kabupatén Ciamis, nyaéta pasawahan Rawa Onom atawa Pulo Majeti. Pasawahan Rawa Onom mangrupa sentra béas Kabupatén Ciamis saentas pasawahan Lakbok. Lian ti kitu, di Kacamatan Cisaga ngalur sababaraha walungan nu kawilang gedé, di antarana Citanduy, Cijolang, Cimuntur, Cihonje. Walungan-walungan nu kawilang baradag ngalur di sabagian tempat di wilayah Cisaga.

                                     

1. Transportasi

Cisaga mangrupa hiji kacamatan di galur kidul Pulo Jawa. Ngawates jeung Kota Banjar ti belah kidul-wetan, ngawates langsung jeung Jawa Tengah ti beulah wetan. Cisaga diliwatan jalan nagara antara puseur Kabupatén Ciamis jeung Banjar nu saterusna ka Jawa Tengah. Ka beulah kaler ngawates jeung Kacamatan Rancah tur dihubungkeun ku jalan propinsi Cisaga-Rancah nu tuluyanna ka Kabupaten Kuningan atawa ngaler-ngulon ka daérah Rajadésa.

                                     
  • di Kabupatén Ciamis Alamat lengkepna di Jl. Banjar - Ciamis KacamatanCisaga, Kalurahan Désa Mekarmukti Kacamatan Cisaga Kabupatén Ciamis Jawa Kulon kalawan
  • sababaraha akses jalan nu utama ti jalan propinsi ciamis - banjar tiasa belok di Cisaga atanapi jalan propinsi ciamis - cirebon tiasa belok di hayawang kec. kawali
  • di Kabupatén Ciamis Alamat lengkepna di Jl. Raya Cisaga - Rancah Km. 2 Rancah, Kalurahan Désa Rancah Kacamatan Rancah, Kabupatén Ciamis Jawa Kulon kalawan
  • Kabupatén Ciamis Basa Sunda: ᮊᮘ ᮕᮒ ᮔ ᮎ ᮃᮙ ᮞ nyaéta kabupatén di Propinsi Jawa Kulon, Indonésia. Ibu kotana téh Kacamatan Ciamis Ieu kabupatén aya
  • Ciamis nyaéta hiji kacamatan di Kabupatén Ciamis Propinsi Jawa Kulon, Indonésia.
  • hiji kacamatan di Kabupatén Ciamis Propinsi Jawa Kulon, Indonésia. Kulon kacamatan Sindang Kasih, wetan kacamatan Ciamis kidul Walungan Citanduy, kaler
  • Lumbung nyaéta hiji kacamatan di Kabupatén Ciamis Propinsi Jawa Barat, Indonésia. Data BPS Jawa Barat Citakan: Lumbung, Ciamis
  • Purwadadi nyaéta hiji kacamatan di Kabupatén Ciamis Propinsi Jawa Barat, Indonésia. Data BPS Jawa Barat Citakan: Purwadadi, Ciamis
  • Banjarsari nyaéta hiji kacamatan di Kabupatén Ciamis Propinsi Jawa Kulon, Indonésia.
  • Cijeungjing nyaéta hiji kacamatan di Kabupatén Ciamis Propinsi Jawa Kulon, Indonésia.
  • Kawali nyaéta hiji kacamatan di Kabupatén Ciamis Propinsi Jawa Barat, Indonésia.

Users also searched:

...
...
...