Back

ⓘ Cigugur, Pangandaran




                                     

ⓘ Cigugur, Pangandaran

Cigugur nyaéta hiji kacamatan di Kabupatén Pangandaran, Propinsi Jawa Kulon, Indonésia. Ibukota kacamatan Cigugur persisna di Kampung Palumbungan désa Cigugur. Kacamatan Cigugur diwatesan ku Kacamatan Parigi di beulah kidul ku walungan Ciwayang, beulah wetan ku Kacamatan Parigi, beulah kaler jeung kulon ku Kacamatan Langkap Lancar, belah kidul ku Kacamatan Cimerak jeung Kacamatan Cikatomas kabupatén Tasikmalaya.

Walungan gede di kacamatan Cigugur nyaéta Ciwayang jeung Cigugur.

Sarana transportasi dilayanan ku beus tiluparapat jurusan Tasikmalaya-Cigugur jeung angkutan padésaan jurusan Parigi-Cigugur.

Sakola Dasar aya di unggal désa, malah di sababaraha désa aya sababaraha sakola dasar ku sabab legana désa. Sakola Menengah Pertama aya 3, hiji SMP Negeri Cigugur di désa Cigugur tur SMPN 2 Pagerbumi di Pagerbumi jeung hiji deui SMP Satu Atap di désa Campaka. Salian ti éta aya ogé Madrasah Tsanawiyah Swasta di désa Cimindi nyaéta MTS YBH Cimindi sareng MA YBH Cimindi, MTS Nurul Islam Kertajaya, MTs Sindang Wangi Harumandala. Salian ti éta aya ogé sababaraha pasantren di désa Cigugur jeung désa Bunisari.

Sabagéan gede masarakatna tatanen, hasil utamana nyaéta kalapa.

                                     
  • nyangkup wilayah Langkaplancar, Cigugur PArigi, Kalipucang, Pangandaran Jeung Sidamulih. Masyarakat Daerah Pangandaran Selatan ayeuna geus mimiti ngayakeun
  • Pangandaran nyaéta hiji kacamatan di Kabupatén Pangandaran Propinsi Jawa Barat, Indonésia.
  • sababaraha uncal.. Cigugur Cijulang Cimerak Kalipucang Langkaplancar Mangunjaya Padaherang Pangandaran Parigi Sidamulih Basisir Pangandaran Undang - undang Dasar
  • Padahérang nyaéta hiji kacamatan di Kabupatén Pangandaran Propinsi Jawa Barat, Indonésia. Kacamatan Padaherang mangrupa kacamatan nu geus deukeut ka
  • Kulon kacamatan Cigugur Ngeunaan Kecamatan Cijulang, nyaéta salah sahiji kacamatan nu aya di beulah Kidul Kabupatén Pangandaran 30 km mun diitung
  • Sidamulih nyaéta hiji kacamatan di Kabupatén Pangandaran Propinsi Jawa Barat, Indonésia. Citakan: Sidamulih, Pangandaran
  • nyaéta hiji kacamatan di Kabupatén Pangandaran Propinsi Jawa Kulon, Indonésia. Kacamatan ieu rencanana bakal jadi puser dayeuhna Kabupatén Pangandaran

Users also searched:

...