Back

ⓘ Nomer Pokok Sakola Nasional




                                     

ⓘ Nomer Pokok Sakola Nasional

Nomer Pokok Sakola Nasional nyaéta kodeu pangwanoh pikeun sakola di Indonesia anu unik sarta ngabédakeun hiji sakola jeung sakola séjénna.

Ati sistimna lumaku sacara nasional sarta ngagantikeun kodeu-kodeu saméméhna kayaning NIS Nomer Induk Sakola, NSS Nomer Statistik Sakola jsb. anu formatna béda-béda ti hiji wewengkon ka wewengkon séjén téh. Saméméhna aturan panyusunan kodeu pangwanoh sakola téh antara hiji provinsi jeung provinsi séjén téh bisa bararéda. Anu balukarna sok kajian nomer ganda sarta data sakola ganda anu tumuluy ngalieurkeun kana sistim buburuhan, pameunteunan sarta régistrasi séjénna. NPSN mangrupa panyederhanaan sarta panggabungan sistim sangkan unggal sakola barus miboga kodeu unik, ogé jadi pangbéda utama antara hiji sakola jeung sakola lianna di sakuliah Indonésia.

NPSN nyaéta kodeu pangwanoh anu ditangtukeun ku Pusat Data jeung Statistik Pendidikan PDSP disumebarkeun ka unggal sakola liwat Dinas Pendidikan Kabupatén/Kota di sakumna wewengkon di Indonésia. Pamakéan NPSN ditojokeun pikeun ngagampangkeun dina ngokolakeun data sakola.

Anu jadi dadasar dina ngamekarkeun NPSN nyaéta Permendikbud No. 99 taun 2013 ngeunaan" Tata Kelola Teknologi Informasi dan Komunikasi di Lingkungan Kemendikbud ”, Inmen Kemdikbud No. 2 Taun 2011 ngeunaan Kegiatan Pengelolaan Data Pendidikan Menteri Pendidikan Nasional ”, sarta Surat Kaputusan Kabalitbang Diknas Nomer 3574/G.G4/KL/2009, tanggal 22 Oktober 2009, ngeunaan" Nomor Pokok Sekolah Nasional sebagai nomor unik satuan pendidikan ”

Format NPSN kawengku ku 8 dijit anka sacara acak.

                                     
  • Sukabumi. Alamat lengkepna di Cireundeu Km. 06, Kalurahan Désa Girijaya Kacamatan Nagrak, Kabupatén Sukabumi, Jawa Kulon kalawan nomer NPSN 20253315.
  • Kabupatén Sukabumi. Alamat lengkepna di Girijaya, Kalurahan Désa Girijaya Kacamatan Nagrak, Kabupatén Sukabumi, Jawa Kulon kalawan nomer NPSN 69888463.
  • Sukabumi. Alamat lengkepna di Jalan Tamanjaya, Kalurahan Désa Tamanjaya Kacamatan Ciemas, Kabupatén Sukabumi, Jawa Kulon kalawan nomer NPSN 20253655.
  • Sukabumi. Alamat lengkepna di Jl. Padaasih, Kalurahan Désa Mekarasih Kacamatan Simpenan, Kabupatén Sukabumi, Jawa Kulon kalawan nomer NPSN 20269163.
  • Sukabumi. Alamat lengkepna di Jalan Cigadog, Kalurahan Désa Tenjolaya Kacamatan Cicurug, Kabupatén Sukabumi, Jawa Kulon kalawan nomer NPSN 20258120.
  • Sukabumi. Alamat lengkepna di Cipanengah, Kalurahan Désa Cibodas Kacamatan Bojong Genténg, Kabupatén Sukabumi, Jawa Kulon kalawan nomer NPSN 20267933.
  • Kabupatén Sukabumi. Alamat lengkepna di Jl. Cimulek, Kalurahan Désa Waluran Kacamatan Waluran, Kabupatén Sukabumi, Jawa Kulon kalawan nomer NPSN 20268197.
  • Sukabumi. Alamat lengkepna di Jl. Cigedong, Kalurahan Désa Padasenang Kacamatan Cidadap, Kabupatén Sukabumi, Jawa Kulon kalawan nomer NPSN 60724699.
  • Alamat lengkepna di Jl. Bojonglopang, Kalurahan Désa Panumbangan Kacamatan Jampang Tengah, Kabupatén Sukabumi, Jawa Kulon kalawan nomer NPSN 20268787.
  • lengkepna di Pondok Halimun Nagrog Selabintana, Kalurahan Désa Perbawati Kacamatan Sukabumi, Kabupatén Sukabumi, Jawa Kulon kalawan nomer NPSN 20258059.
  • lengkepna di Ji.Pramuka No.10 Gegerbitung, Kalurahan Désa Gegerbitung Kacamatan Gegerbitung, Kabupatén Sukabumi, Jawa Kulon kalawan nomer NPSN 20253656.
  • Sukabumi. Alamat lengkepna di Jl. Koramil Cicurug, Kalurahan Désa Purwasari Kacamatan Cicurug, Kabupatén Sukabumi, Jawa Kulon kalawan nomer NPSN 69888758.

Users also searched:

...