Back

ⓘ Wanaraja, Garut




                                     

ⓘ Wanaraja, Garut

Wanaraja nyaéta hiji kacamatan di Kabupatén Garut, Propinsi Jawa Barat, Indonésia. mibanda kode POS 44183. Aya hiji kabiasaan nu perlu ditiru ku daérah séjén, taya lian aya hiji pasantrén nu mana unggal poé kemis malem jumaah sok ngalaksanakeun solat hajat babarengan. Mustamina ogé henteu saeutik, juljol daratang ti unggal daerah malah aya nu datang ti saluareun Garut ogé, timimiti rahayat biasa nepika para inohong jeung selebriti.

Dina cara tatanén di Wanaraja ngajalankeun hiji konsép tatanén rami terpadu, numana kiwari geus bisa ngabantu nyumponan kabutuhan ékonomi di éta wewengkon. Lahan nu geus disadiakeun pikeun melak tangkal rami legana 34 ha, ieu ogé kaasup diversifikasi usaha nu geus aya sagigireun, ngukut hayam, domba, tani supa, rupa-rupa karajinan, jeung réa-réa deui. Salah saurang inohong sunda nu kawentar taya lian Prof.K.H Anwar Musadda, mangsa nuju anomna nyantri di pasantren Cipari, Wanaraja. Nepika kiwari masjid Cipari jadi hiji cagar budaya, kaasup salah sahiji situs tininggal zaman kolonial. Aya deui keris duhung nu kapanggih di Cimanuk hilir, titinggal jaman karajaan Hindu di Jawa Barat. Di Wanaraja ogé ngadeg salah sahiji pabrik, pangolahan walirang nu dihasilkeun ti sababarah gunung salah sajijina gunung patuha.

                                     
  • Talégong nyaéta hiji kacamatan di Kabupatén Garut Propinsi Jawa Barat, Indonésia.
  • Cigedug nyaéta hiji kacamatan di Kabupatén Garut Propinsi Jawa Kulon, Indonésia.
  • Cikelét nyaéta hiji kacamatan di bagian kidul Kabupatén Garut Propinsi Jawa Kulon, Indonésia.
  • Balubur Limbangan nyaéta hiji kacamatan di Kabupatén Garut Propinsi Jawa Kulon, Indonésia.
  • di taun 1983, stasion ieu, bareng jeung Stasion Wanaraja Stasion Garut jeung jalur KA Cibatu - Garut eukeur dina prosés réaktipasi anu rancanana bérés
  • Tempat naskah : Kp. Cieunteung Désa Mekarluyu Walangsungsang Kacamatan : Wanaraja Tempat naskah : Désa Tegalsari Ogin Amarsakti Kacamatan : Cilawu Tempat
  • CB Halteu Cikoang Stasion Pasirjéngkol PSJ Halteu Citaméng Stasion Wanaraja WNR Halteu Cinunuk CNN Halteu Tungilis Halteu Cibolérang CBG Halteu
  • Malangbong nyaéta hiji kacamatan di Kabupatén Garut Propinsi Jawa Barat, Indonésia.
  • Kadungora nyaéta hiji kacamatan di Kabupatén Garut Propinsi Jawa Kulon, Indonésia.
  • Pasirwangi nyaéta hiji kacamatan di Kabupatén Garut Propinsi Jawa Barat, Indonésia.

Users also searched:

...