Back

ⓘ Walungan Cimanuk




Walungan Cimanuk
                                     

ⓘ Walungan Cimanuk

Cimanuk nyaéta hiji walungan gedé anu huluna aya di suku gunung Papandayan Kabupatén Garut ngocor ka beulah wétan atawa kuloneun Indramayu, susukan Cimanuk kawilang panjang ngaliwatan sabaraha kabupatén: Garut, Sumedang, Majalengka, Indramayu, jeung Cirebon.

Cimanuk geus loba dimangpaatkeun utamana pikeun daérah anu kaliliwatan saperti: diwangun dam pikeun Irigasi, diala keusikna, sisi-sisina anu loba kapanggih keusik lempung dipaké tatanén, caina dibendung pikeun PLTA, jeung sajabana. Mangsa usum hujan susukan cimanuk caina ngagulidag gedé bisa nepika 1200 méter kubik/s, Keusikna diala unggal tauna 700.000 méter persegi.

                                     
  • sahiji anak walungan Cimanuk sedengkeun Walungan Cimanuk boga tilu anak walungan nyaéta Cilutung, Cipelas jeung Cikeruh. Hulu cai walungan Cilutung téh
  • lumangsung tepikeun ka kiwari. Ieu waduk diwangun ku cara ngabendung aliran Walungan Cimanuk di wewengkon Kacamatan Jatigedé, Kabupatén Sumedang. Pangwangunan ieu
  • Cilosari Cilutung Cikandang Cikapundung Cikuluwung Cimandiri Cimantiung Cimanuk Cinangnéng Cipélés Cisanggarung Citanduy Citarik Citarum Ciujung Purabakti
  • salian ti palabuan Pontang, Cigedé, Tamgara Tangerang Sunda Kalapa sarta Cimanuk Nurutkeun naskah Bujangga Manik anu diukir dina daun lontar anu ditunda
  • kakawasaan ngeunaan laut jeung basisir dibagi dua: Beulah kulon ti mimiti walungan Cimanuk jeung Sunda kalapa dikawasa ku Sriwijaya  Beulah wetanna mimiti kediri

Users also searched:

...