Back

ⓘ Maja, Majalengka




                                     

ⓘ Maja, Majalengka

Kacamatan Maja ngawengku 17 désa, nyaéta:

  • Cicalung
  • Paniis
  • Cengal
  • Anggrawati
  • Pageraji
  • Maja Selatan
  • Malongpong
  • Tegalsari
  • Wanahayu
  • Kertabasuki
  • Cipicung
  • Banjaran
  • Sindangkerta
  • Cieurih
  • Maja Utara
  • Cihaur
  • Pasanggrahan
                                     

1. Profil Daérah

Wates Wilayah

Kacamatan Maja wawatesan jeung Kacamatan Majalengka, Kacamatan Talaga, jeung lianna

Géografis

Kacamatan Maja aya di deukeuteun Gunung Ciremay, gunung pangluhurna di Jawa Barat. lolobana daérahna mangrupa dataran luhur. Cideres, Cicalung mangrupa walungan nu ngaliwatan sababaraha désa di kacamatan ieu.

Transportasi

Maja diliwatan ku jalur Kadipatén - Maja - Talaga - Cikijing. Ti Cikijing, bisa terus ka Kabupatén Ciamis atawa ka Kabupatén Kuningan. Jalur ieu bisa dijadikeun jalur alternatif mudik Lebaran lamun jalur kaler atawa jalur kidul macét. lolobana angkutan nu meuntasan jalur alternatif ieu nyaéta beus tilu parapat jeung mikrobeus. Pikeun ngahubungkeun antar désa-désa atawa jeung ibukota kacamatan, dipigunakeun angkutan padésaan angdés, sedengkeun ti jalan utama ka désa-désa loba dipigunakeun ojég.

                                     

2. Poténsi

Pertanian

lolobana pangeusi kacamatan Maja hirup tina usaha tatanén. Pangeusi di deukeuteun Gunung Ciremay melak engkol, kentang, wortel, bawang daun jeung sajabana. Sedengkeun lolobana patani di désa-désa séjénna tatanén paré jeung palawija.

Wisata

Kacamatan Maja miboga poténsi Panorama Cikebo jeung puser balanja.

                                     
  • Maja Utara nyaéta salah sahiji désa di kacamatan Maja Kabupatén Majalengka Propinsi Jawa Barat Indonésia.
  • Maja Selatan nyaéta salah sahiji désa di kacamatan Maja Kabupatén Majalengka Propinsi Jawa Barat Indonésia.
  • Cieurih nyaéta salah sahiji désa di kacamatan Maja Kabupatén Majalengka Propinsi Jawa Barat, Indonésia.
  • Sindangkerta nyaéta salasahiji désa di kacamatan Maja Kabupatén Majalengka Propinsi Jawa Barat Indonésia.
  • Tegalsari nyaéta salah sahiji désa di kacamatan Maja Kabupatén Majalengka Propinsi Jawa Barat Indonésia.
  • Pasanggrahan nyaéta salah sahiji désa di kacamatan Maja Kabupatén Majalengka Propinsi Jawa Barat Indonésia.
  • Banjaran nyaéta salah sahiji dèsa di kacamatan Maja Kabupatén Majalengka Propinsi Jawa Barat, Indonésia.
  • Wanahayu nyaéta salah sahiji désa di kacamatan Maja Kabupatén Majalengka Propinsi Jawa Barat Indonésia.
  • Anggrawati nyaéta salah sahiji désa di kacamatan Maja Kabupatén Majalengka Propinsi Jawa Barat, Indonésia.

Users also searched:

...
...
...