Back

ⓘ Pedes




Pedes
                                     

ⓘ Pedes

Pedes nyaéta salah sahiji tutuwuhan ngarambat tina kulawarga Piperaceae. Tutuwuhan ieu miboga buah nu sok dimanfaatkeun salaku bumbu dapur jeung mangrupa tutuwuhan pertanian nu miboga prospék usaha nu luhur. Tutuwuhan ieu sumebar di loba wilayah indonesia jeung miboga loba ngaran daérah, misalna mrica, Saang, Sahang jeung sajabana.

                                     

1. Bungbu

Pedes atawa sahang dipikawanoh ogé minangka salah sahiji bungbu dapur atawa panyedep kaolahan. Jaman baheula loba jalma nu daragang pikeun néangan asal mula atawa tempat ayana pedes nepikeun ka bisana ngarojong kana padagangan jeung pelayaran dunya.

                                     
  • Randumulya nyaéta salah sahiji désa di kacamatan Pedes Kabupatén Karawang, Propinsi Jawa Barat, Indonésia.
  • Dongkal nyaéta salah sahiji désa di kacamatan Pedes Kabupatén Karawang, Propinsi Jawa Barat, Indonésia.
  • Kebonpedes nyaéta salah sahiji désa di kacamatan Kebon Pedes Kabupatén Sukabumi, Propinsi Jawa Barat, Indonésia.
  • Cikarét nyaéta salah sahiji désa di kacamatan Kebon Pedes Kabupatén Sukabumi, Propinsi Jawa Barat, Indonésia.
  • Jambénenggang nyaéta salah sahiji désa di kacamatan Kebon Pedes Kabupatén Sukabumi, Propinsi Jawa Barat, Indonésia.
  • Sasagaran nyaéta salah sahiji désa di kacamatan Kebon Pedes Kabupatén Sukabumi, Propinsi Jawa Barat, Indonésia.
  • Bojongsawah nyaéta salah sahiji désa di kacamatan Kebon Pedes Kabupatén Sukabumi, Propinsi Jawa Barat, Indonésia.
  • lengkepna di Kampung Bojongringkung Rt 03 01, Kalurahan Désa Sasagaran Kacamatan Kebon Pedes Kabupatén Sukabumi, Jawa Kulon kalawan nomer NPSN 69944494.
  • Bojongsawah Km 2 Tanjungsari Rt01 Rw 03, Kalurahan Désa Bojongsawah Kacamatan Kebon Pedes Kabupatén Sukabumi, Jawa Kulon kalawan nomer NPSN 20252413.
  • dijieun. Cabé Bawang beureum Bawang bodas Jahé Jinten Katuncar Konéng Laja Pedes sahang atawa marica Daun bawang Daun salam Daun pandan Jeruk purut Jeruk
  • Pagelaran, Kabupatén Cianjur, Jawa Barat Karangjaya, Pedes Karawang, salah sahiji désa di kacamatan Pedes Kabupatén Karawang, Jawa Barat Karangjaya, Tirtamulya
  • disiapkeun, kayaning daging sapi nu mengkel, bawang bodas, bawang beureum, pedes gula bodas, daun salam, jeung tomat. Mimiti mah golakeun cai jeung daging

Users also searched:

...
...
...