Back

ⓘ Osan




Osan
                                     

ⓘ Osan

Artikel ieu ngeunaan Osan, Républik Koréa. Tempo Osan Air Base keur pangkalan militér Amérika.

Osan nyaéta kota di Propinsi Gyeonggi, Koréa Kidul, kurang leuwih 35 km kiduleun Seoul. Pangeusi kota Osan kurang leuwih 120.000 jiwa. Perékonomian lokal dirojong ku campuran usaha agrikultur jeung industri.

Di Osan, kasohor aya salah sahiji pasar panggedéna di Koréa Kidul, Pasar Osan, nu geus lumangsung ti mulai 1972. Kota ieu mangrupa tempat kajadian pangperangan ngalawan komunis nalika Perang Koréa dina taun 1950, saméméh ahirna dibébaskeun ku pasukan Amérika; aya patung pasukan PBB di wates kota.

Basis Angkatan Udara Amérika Serikat dingaranan sanggeusna, Osan AB, henteu bener-bener aya di Osan, tapi 8 km ka beulah kiduleunnana, nyaéta di Songtan baheulana mangrupa kota anu misah ti Pyeongtaék.

                                     
  • angkatan nu aya di Seoul jeung Kalér Séoul ka wewengkon Camp Humphreys. Osan Air Base aya di Songtan, distrik di Kota Pyéongtaek. Pyéongtaék - si kabagi
  • 하남시, 河南市 Hwaseong 화성시, 華城市 Icheon 이천시, 利川市 Namyangju 남양주시, 南楊州市 Osan 오산시, 烏山市 Paju 파주시, 坡州市 Pocheon 포천시, 抱川市 Pyeongtaek 평택시, 平澤市 Seongnam

Users also searched:

...