Back

ⓘ Fabales




Fabales
                                     

ⓘ Fabales

Fabales nyaéta ordo tutuwuhan kembangan dikotil nu miboga 3 kulawarga, nyaéta Caesalpipiaceae, Fabaceae, Mimosaceae. Sacara kolektif, ordo ieu dipikawanoh salaku légum. Fabales kaasup tutuwuhan ngarambat atawa tangkal nu miboga daun nu sénsitif. Anggota ieu biasana miboga katetepan, daun majemuk, 10 benang sari atawa leuwih loba nu sok dihijikeun dina filamen, jeung carpel tunggal nu ngajadikeun buah garing bakal kabuka nalika béak mangsa ku cara meulah jadi dua, ngaleupaskeun siki. Loba, atawa kur sabagian tina anggota ordo ieu ngalakonan simbiosis jeung bakteri pangiket nitrogén dina akarna. Loba tutuwuhan tina Fabales mangrupa panghasil produk utama tina dunya pertanian.

                                     
  • ilmiah Karajaan: Plantae Divisi: Magnoliophyta Kelas: Magnoliopsida Ordo: Fabales Kulawarga: Fabaceae Subfamili: Faboideae Génus: Psophocarpus Spésiés: P
  • ilmiah Karajaan: Plantae Divisi: Magnoliophyta Kelas: Magnoliopsida Ordo: Fabales Kulawarga: Fabaceae Subfamili: Faboideae Tribus: Phaseoleae Génus: Erythrina
  • ilmiah Karajaan: Plantae Divisi: Magnoliophyta Kelas: Magnoliopsida Ordo: Fabales Kulawarga: Fabaceae Subfamili: Faboideae Tribus: Phaseoleae Génus: Erythrina
  • ilmiah Karajaan: Plantae Divisi: Magnoliophyta Kelas: Magnoliopsida Ordo: Fabales Kulawarga: Fabaceae Subfamili: Faboideae Tribus: Dalbergieae Génus: Pterocarpus
  • unranked Angiospermae unranked Eudikotil unranked Rosidae Ordo: Fabales Kulawarga: Fabaceae Génus: Sesbania Spésiés: S. sesban Ngaran binomial
  • unranked Angiospermae unranked Eudikotil unranked Rosidae Ordo: Fabales Kulawarga: Fabaceae Subfamili: Faboideae Tribus: Phaseoleae Génus: Phaseolus
  • Campanulacéae nyaéta salah sahiji kulawarga tutuwuhan tina kelompok utama Angiospermae tututwuhan kembangan Kulawarga ieu dipikawanoh ogé salaku harebell
  • unranked Angiospermae unranked Eudicots unranked Rosids Ordo: Fabales Kulawarga: Fabaceae Génus: Vigna Spésiés: V. subterranea Ngaran binomial
  • ilmiah Karajaan: Plantae Divisi: Magnoliophyta Kelas: Magnoliopsida Ordo: Fabales Kulawarga: Fabaceae Subfamili: Faboideae Tribus: Vicieae Génus: Pisum Spésiés:
  • ilmiah Karajaan: Plantae Divisi: Magnoliophyta Kelas: Magnoliopsida Ordo: Fabales Kulawarga: Fabaceae Subfamili: Mimosoideae Génus: Mimosa Spésiés: M. pudica
  • unranked Angiosperms unranked Eudicots unranked Rosids Ordo: Fabales Kulawarga: Fabaceae Génus: Abrus Spésiés: A. precatorius Ngaran binomial
  • Klasifikasi ilmiah Karajaan: Plantae Divisi: Magnoliophyta Kelas: Magnoliopsida Ordo: Fabales Kulawarga: Fabaceae Subfamili: Mimosoideae Génus: Mimosa
  • unranked Angiospermae unranked Eudikotil unranked Rosidae Ordo: Fabales Kulawarga: Fabaceae Génus: Cajanus Spésiés: C. cajan Ngaran binomial Cajanus

Users also searched:

...