Back

ⓘ Araceae




Araceae
                                     

ⓘ Araceae

Arum nyaéta salah sahiji kulawarga tutuwuhan nu aya dina kelompok utama Angiospermae. Tutuwuhan Aracéae mangrupa Monokotil, nu sabagian gedé anggotana mangrupa tutuwuhan tropis, sanajan aya pangecualian dina jack in the pulpit nu tumuwuh sacara lega di zona iklim sedeng. Tutuwuhan Aracéae mangrupa tutuwuhan rhizomatous atawa hérba tuberous nu diwangun ku antara 110 marga jeung 1.800 spésiés. Tutuwuhan ieu biasana miboga kalsium oksalat atawa raphides jeung umumna miboga susu getah. Wangun batang biasana galaredé, jeung miboga akar udara nu dagingan. Daun sok dina wangun nu rupa-rupa jeung loba miboga lobus nu jalero.

                                     
  • ordo ieu kapanggih dina génus Cussonia tutuwuhan engkol dina kulawarga Araceae jeung Crithmum maritimum dina kulawarga Apiacéae Apiales mangrupa organisme
  • Amorphopallus kulawarga Araceae nyaéta hiji génus tutuwuhan badag nu ngahasilkeun rimpang nyarupaan jagong nu beuratna bisa nepi ka 50 70 kg jeung sababaraha
  • nyaéta salah sahiji génus tutuwuhan hérba tropis tina kulawarga arum Araceae Génus ieu ogé geus lila dianggap minangka anggota subfamily Poolidae
  • colocasia esculenta L Schott nyaéta hiji tutuwuhan nu asalna tina kulawarga Araceae Loba ngahaja dipelak pikeun diarah beutina, teu bisa langsung dikonsumsi
  • Names, Distribution, and Use. Bogor: CIFOR. ISBN 9786028693226. Family Araceae in L. Watson and M.J. Dallwitz 1992 onwards The families of flowering
  • Chariang aglaonema simplex nyaéta tatangkalan nuasalna tina kulawarga Araceae Genus Aglaonema kalayan mibanda 30 spesies. Chariang hirup kalawan subur
  • ka Amorphophallus titanum raksasa suweg rod krebuit tina kulawarga Araceae Leuwih ti éta, ku sabab Amorphophallus boga inflorescence lempeng di

Users also searched:

...