Back

ⓘ Walikota




                                     

ⓘ Walikota

Walikota ngarujuk ka hiji politikus nu tumindak minangka pamingpin hiji kota.

Dina konteks Otonomi Daérah di Indonésia, Walikota nyaéta Kapala Daérah Kota. Walikota sajajar jeung Bupati, nyaéta Kapala Daérah Kabupatén. Walikota miboga tugas jeung wewenang mingpin panyelenggaraan daérah dumasar kawijakan nu geus ditetepkan babarengan jeung DPRD Kota. Walikota dipilih minangka pasangan sacara langsung ku rayat di Kota satempat. Walikota mangrupa jabatan politis sabab diusulkeun ku partai politik, lain Pagawé Nagri Sipil.

                                     
  • daérah daérah otonom Daérah dipingpin ku Kapala Daérah gubernur bupati walikota tur miboga Pamaréntahan Daérah jeung Déwan Perwakilan Rahayat Daérah
  • kumbuh di ieu kota tur kapadetanna nyaéta 546.9 km². Walikota Toki kiwari nyaéta Nobuhiko Ohno. Walikota saméméhna nyaéta: Yasuo Tsukamoto 1983 - 2007 Okizo
  • bakal calon walikota wakil walikota di Partai Gerindra. Sateuacanna manéhna geus pernah sosialisasi ngeunaan mimpina jadi walikota wakil walikota Di taun
  • Bandung 2013 - 2018 Wali Kota Bandung 2018 - 2023 system. Profil Walikota profil - walikota dalam Indonesian Diakses tanggal 2020 - 05 - 05. Sekilas Tentang
  • Diakses pada 6 Februari 2020 Tjutjup Suparna Mantan Walikota Pencetus Jargon Balikpapan Beriman, Gemar Bangun Taman Kota Tribun Kaltim
  • Sanaos kitu, Mamuju dugi ka ayeuna, sanés daérah otonom anu ngagaduhan walikota atanapi Déwan Perwakilan Daerah Kota Diri, tapi masih bagian tina Kabupaten
  • tanggal 1 April, 1980 jadi kota metropolitan dumasar kana aturan pamarentah. Walikota Hiroshima kiwari nyaéta Tadatoshi Akiba nu diangkat dina tanggal 23 Pébruari
  • ditunjuk ku pamaréntah Arménia. Di Yérévan, pupuhu éksekutifna nyaéta walikota ditunjuk ku présidén. Di handap nyaéta daptar propinsi - propinsina kalawan
  • hiji babagian administratif anu statusna kota jeung dikapalaan ku saurang walikota administratif. Béda kota administratif jeung kota nyaéta yén kota administratif
  • Gubernur tanggung jawab ka Présidén. Gubernur lain atasan Bupati atawa Walikota tapi ukur wates ngabina, ngawas, jeung ngoordinasi penyelenggaraan pamaréntahan
  • Rangpur, Comilla, jeung Gazipur. Kota - kota ieu miboga pamilihan umum walikota Kota - kota utama lianna saperti Mymensingh, Gopalganj, Jessore, Bogra
  • kana Pasal 140 konstitusi jeung dekrit présidén dina hukum pamilihan, walikota kedah dipilih angkung pamilu nu bébas jeung langsung pikeun jabatan 4

Users also searched:

...
...
...