Back

ⓘ Camat




                                     

ⓘ Camat

Camat nyaéta pingpinan kacamatan minangka Parangkat Daérah Kabupatén/Kota. Camat boga kadudukan minangka kordinator panyelenggaraan Pamaréntahan di wilayah kacamatan, aya sahandapeun jeung tanggung jawab ka Bupati ngaliwatan Sekretaris Daérah Kabupatén/Kota. Camat diangkat ku Bupati/Walikota kalayan usul Sekretaris Daérah Kabupatén/Kota, dipilih ti Pagawé Nagri Sipil nu minuhan sarat.

Tugas Camat nyaéta ngalasanakeun kawenangan Pamaréntahan nu dilimpahkeun ku Bupati sesuai karakteristik wilayah kabutuhan daérah jeung nyelenggarakeun kagiatan pamaréntahan lianna dumasar Palaturan Perundang-undangan. Hiji Camat aya di saluhureun Lurah, tapi henteu kitu pikeun Kapala Desa.

                                     
  • Menengah Kajuruan Negeri anu aya di Kota Jakarta Selatan. Alamat lengkepna di Camat Gabun II Lenteng Agung, Kalurahan Désa Lenteng Agung Kacamatan Jagakarsa
  • Ayeuna Tanjung Selor masih dina status kacamatan anu masih dipimpin ku camat Wacana pamaréntahan propinsi Kalimantan Kalér ngadamel Tanjung Selor salaku
  • wewengkon di sajeroeun kabupatén atawa kota. Kacamatan dipingpin ku saurang camat nu mangrupa pagawé nagri sipil sarta tanggung jawab ka bupati atawa walikota
  • dimuat dina majalah Obor. Waktu masih kénéh jadi pagawé pangréh praja camat Méméd kungsi disina ngarédaksian majalah Obor wedalam pamaréntah kabupatén
  • ukurana leuwih lega. Baheula jalma anu kumawasa : Raja, Bupati, Wadana jeung Camat malahanmah lurah buruan imahna mibanda buruan lega dihareupeun pendopona
  • penduduk makin bertambah banyak dan untuk memudahkan pengaturanya, maka Camat Jatitujuh menunjuk Bapak KARIM sebagai Kepala Désa pada tanggal 04 maret
  • Mustapa ti akina. Ngaran bapana nyaéta Mas Sastramanggala Haji Usman camat kontrakan entéh Cikajang, Garut, turunan Bupati Parakanmuncang, Tumenggung
  • pamongpraja di sababaraha tempat, a.l. di Bandung nepi ka jadi Matri Polisi, Camat Warungkondang 1918 - 1920 Sukabumi 1920 - 1921 Cipaganti, Bandung 1921 - 1923
  • Malayu, ngitung, jeung ngukur taneuh. Taun 1864 anjeunna diangkat jadi camat Cikadu, tapi sataun ti harita diangkat jadi Kaliwon kota Sumedang. Tina
  • Région Jawa Propinsi Jawa Kulon Kabupatén Kabupatén Bogor Pamaréntahan Camat Bambang Widodo Tawekal Lega Total 46, 11 km2 1, 780 sq mi Pangeusi Total

Users also searched:

...
...
...