Back

ⓘ Lurah




                                     

ⓘ Lurah

Lurah nyaéta pingpinan Kalurahan minangka Parangkat Daérah Kabupatén atawa Kota. Hiji Lurah aya sahandapeun jeung tanggung jawab ka Camat.

Tugas Lurah nyaéta ngalaksanakeun Kawenangan Pamaréntah nu dilimpahkeun ku Camat cocog jeung karakteristik wilayah jeung kabutuhan daérah sarta ngalaksanakeun pamaréntahan séjénna dumasar kana ketangtuan Palaturan Perundang-undangan.

Istilah Lurah sering rancu jeung jabatan Kapala Désa. Memang, di Jawa lolobananana, sacara historis pamingpin hiji désa kasohor ku istilah Lurah. Tapi dina konteks Pamaréntahan Indonésia, hiji kalurahan dipingpin ku lurah, sedengkeun hiji désa dipingpin ku Kapala Désa atawa Kuwu. Tangtu waé duanana béda, sabab Lurah mangrupa Pagawé Nagri Sipil nu tanggung jawab ka Camat; sedengkeun Kapala Désa bisa dijabat ku saha waé nu minuhan sarat, tur dipilih langsung ku rayat ku jalan Pamilihan Kapala Désa Pilkadés.

                                     
  • handapeun kacamatan nyaéta kalurahan atawa désa. Kalurahan dipingpin ku hiji lurah sedengkeun désa dipingpin ku kuwu. Di sababaraha wewengkon, digunakeun
  • saptuan saban Saptu dina minggu pamungkas unggal bulanna sabada para Lurah réngsé miluam seba rapat dinas di tingkat kewedanan Ogé bisa dipintonkeun
  • Winatahardja anu dumasar kana carita wayang kanda Tegal mah, urang manggihan Lurah Semar jeung anak - incuna, da sanajan lalakon sumber carita wayang téh ti
  • bongbolongan sarta pamadegan balaréa satempat. Désa anu robah jadi Kalurahan, Lurah sarta Pakakasna dieusi ti pagawé nagri sipil. Désa anu robah statusna jadi
  • jabatan Lurah Tenjolaya dipegang oleh Endang Kasah dari taun 1967 - 1982 dan pada taun 1979 turun Undang - undang Nomor 5, tentang sebutan Lurah diganti menjadi
  • Kerandon nyaéta pamekaran ti Désa Cirebongirang taun 1986 kalayan pajabat lurah samentarana Bp. Narsila. Daerah ieu cukup padet, kalayan basa sapopoena
  • Baheula jalma anu kumawasa : Raja, Bupati, Wadana jeung Camat malahanmah lurah buruan imahna mibanda buruan lega dihareupeun pendopona, maksudna pikeun
  • Cibeureum nepi ka ayeuna. Ponggang téh kungsi nanjeur nalika diluluguan ku hiji lurah anu tegas, nyaéta ku Bp. Hanafi. nanging kiwari anjeunna parantos ngantunkeun
  • botoleun. Saterasna di kampung Cimulya diangkat pamingpin kampung nyaéta lurah Dongkol. Kampung Cimulya rame didongkapan ku jalmi - jalmi ti manca désa sapertos
  • saurang anu sakapeung ogé ngarangkep jadi nayaga ogé. Pangaturna disebut Lurah Sekar. Materi anu disajikeun dina Kiliningan utamana nyaéta lagu - lagu khas
  • Tari Keurseus diciptakeun pikeun kaperluan kursus atawa pembelajaran ku Lurah Rancaekek R. Sambas Wirakusumah, di taun 1920 susunan gerak pokok atawa

Users also searched:

...
...
...