Back

ⓘ Kota Bekasi




Kota Bekasi
                                     

ⓘ Kota Bekasi

Pikeun artikel kabupatén kalayan ngaran nu sarua, tempo Kabupatén Bekasi.

Kota Bekasi nyaéta salah sahiji kota di Propinsi Jawa Barat, Indonésia. Kota ieu aya di wétaneun Jakarta; wawatesan jeung Jakarta di beulah kulon, Kabupatén Bekasi di beulah wétan kalér, Kabupatén Bogor di beulah kidul, sarta Kota Dépok di beulah kulon kidulna. Bekasi mangrupa salah sahiji kota pangrojong Jakarta salian ti Tangerang, Bogor, jeung Dépok; sarta jadi tempat padumukan para komuter nu digawé di Jakarta. Kota Bekasi kawengku ku 10 kacamatan, nu kabagi deui kana 56 kalurahan.

                                     

1. Ékonomi

Ditempo tina kontribusina kana pendapatan daérah, industri pangolahan mangrupa sumber paékonomian anu panglobana, disusul ku séktor perdagangan, hotél, jeung réstoran. Sanajan saeutik, lahan pasawahan ogé milu nyumbang kana APBD Kota Bekasi. Para patani utamana sumebar di beulah kalér Kota Bakasi, nu rélatif katinggal ku daerah sabudeureun puseur dayeuh.

Di Kota Bekasi loba pinanggih galandangan, nu ngemis, sarta pangamen sanajan dina kanyataannana loba mobil méwah ogé.

Loba di antara pangeusi Kota Bekasi nu mangrupa komuter, biasana digawé di Jakarta, Tangerang, atawa Cikarang. Ku sabab éta, ékonomi Kota Bekasi kacida gumantungna ka tatanggana, Jakarta.

                                     

2. Transportasi

Di Bekasi loba dipigunakeun angkutan kota mangrupa mobil van leutik, nu panumpangna maksimal 14 urang gumantung supir, disebut KOASI Koperasi Angkutan Bekasi. Sajaba ti éta, ti saprak krisis moneter, ampir di sakabéh juru Kota Bekasi pinuh ku alat angkut mangrupa sapeda motor nu sering disebut ojég. Béca ogé loba kénéh dipanggihan di kota ieu.

Sapeda henteu populér di Kota Bekasi sawatara taun terahir ieu. Loba anu pindah ti sapeda kana sapeda motor, utamana ku beuki gampangna ngajukeun krédit kapamilikan sapeda motor. Polusi udara masih jadi masalah di kota ieu.

lolobana jalan di Kota bekasi ruksak parah, utamana dina usum hujan.

                                     
  • Mustika Jaya nyaéta salah sahiji kacamatan di Kota Bekasi Propinsi Jawa Barat Indonésia.
  • Kabupatén Bekasi Kota Bekasi
  • Perwira nyaéta salah sahiji désa di kacamatan Bekasi Utara, Kota Bekasi Propinsi Jawa Barat, Indonésia.
  • Bintara nyaéta salah sahiji désa di kacamatan Bekasi Barat, Kota Bekasi Propinsi Jawa Barat, Indonésia.
  • Jakasampurna nyaéta salah sahiji désa di kacamatan Bekasi Barat, Kota Bekasi Propinsi Jawa Barat, Indonésia.
  • Kranji nyaéta salah sahiji désa di kacamatan Bekasi Barat, Kota Bekasi Propinsi Jawa Barat, Indonésia.
  • Jakasetia nyaéta salah sahiji désa di kacamatan Bekasi Selatan, Kota Bekasi Propinsi Jawa Barat, Indonésia.
  • Jakamulya nyaéta salah sahiji désa di kacamatan Bekasi Selatan, Kota Bekasi Propinsi Jawa Barat, Indonésia.
  • Babelan Kota nyaéta salah sahiji désa di kacamatan Babelan, Kabupatén Bekasi Propinsi Jawa Barat, Indonésia.
  • Margahayu nyaéta salah sahiji désa di kacamatan Bekasi Timur, Kota Bekasi Propinsi Jawa Barat, Indonésia.
  • Kayuringin Jaya nyaéta salah sahiji désa di kacamatan Bekasi Selatan, Kota Bekasi Propinsi Jawa Barat, Indonésia.
  • Harapan Baru nyaéta salah sahiji désa di kacamatan Bekasi Utara, Kota Bekasi Propinsi Jawa Barat, Indonésia.

Users also searched:

...
...
...