Back

ⓘ Kota Banjar




Kota Banjar
                                     

ⓘ Kota Banjar

Pikeun artikel kabupatén di Kalimantan Kidul anu sarua ngaranna, tempo Kabupatén Banjar. Pikeun kagunaan séjén, tempo Banjar disambiguasi.

Kota Banjar mangrupa salah sahiji kota di Propinsi Jawa Barat, Indonésia. Kota Banjar aya di wawatesan jeung Propinsi Jawa Tengah, nyaéta jeung Kabupatén Cilacap. Banjar mangrupa lawang sakéténg jalur lintas kidul Jawa Kulon.

                                     

1. Administratif

Sacara administratif, ieu kota ngawengku 4 kacamatan, nu kabagi deui kana sababaraha désa jeung kalurahan. Banjar baheulana mangrupa kota kacamatan bagian ti Kabupatén Ciamis, tuluy ditingkatkeun statusna jadi kota administratif. Ti ngawitan tanggal 1 Desember 2002, Banjar ditetepkan minangka kota otonom nu misah ti Kabupatén Ciamis.

                                     

2. Wisata

  • Torowongan rel KA, di Désa Binangun Kacamatan Pataruman, panjang ± 80 méter
  • Kokoplak, di Désa Mulyasari Kacamatan Pataruman, 1 Ha, mangrupa situs.
  • Pulo Majeti/Rawa Onom, di Désa Purwaharja Kacamatan Purwaharja, 2 Ha, mangrupa situs.
  • Situ Mustika, di Désa Purwaharja Kacamatan Purwaharja, 2.5 Ha, mangrupa obyék wisata panorama jeung situ
                                     
  • Batulawang nyaéta salah sahiji désa di kacamatan Pataruman, Kota Banjar Propinsi Jawa Barat, Indonésia.
  • Muktisari nyaéta salah sahiji désa di kacamatan Langensari, Kota Banjar Propinsi Jawa Barat, Indonésia.
  • Mulyasari nyaéta salah sahiji désa di kacamatan Pataruman, Kota Banjar Propinsi Jawa Barat, Indonésia.
  • Rejasari nyaéta salah sahiji désa di kacamatan Langensari, Kota Banjar Propinsi Jawa Barat, Indonésia.
  • Langensari nyaéta salah sahiji désa di kacamatan Langensari, Kota Banjar Propinsi Jawa Barat, Indonésia.
  • Karyamukti nyaéta salah sahiji désa di kacamatan Pataruman, Kota Banjar Propinsi Jawa Barat, Indonésia.
  • Kujangsari nyaéta salah sahiji désa di kacamatan Langensari, Kota Banjar Propinsi Jawa Barat, Indonésia.
  • Waringinsari nyaéta salah sahiji désa di kacamatan Langensari, Kota Banjar Propinsi Jawa Barat, Indonésia.
  • Pataruman nyaéta salah sahiji désa di kacamatan Pataruman, Kota Banjar Propinsi Jawa Barat, Indonésia.
  • Binangun nyaéta salah sahiji désa di kacamatan Pataruman, Kota Banjar Propinsi Jawa Barat, Indonésia.
  • Bojongkantong nyaéta salah sahiji désa di kacamatan Langensari, Kota Banjar Propinsi Jawa Barat, Indonésia.

Users also searched:

...