Back

ⓘ Kai



                                               

Liliopsida

Tutuwuhan siki tunggal atawa monocotiledoneae nyaéta salah sahiji tina dua kelompok gedé tutuwuhan kembangan. Ciri-ciri tutuwuhan monokotil nu panghasna nyaéta sikina tunggal lantaran ukur miboga hiji daun lembaga, akar serabut, daun selang-seling, tulang daun sajajar jeung ngabentuk pita. Kelompok ieu diakui salaku takson dina rupa-rupa sistem klasifikasi tutuwuhan jeung meunang rupa-rupa ngaran, kawas monocotyledoneae, liliopsida, jeung lilidae.

                                               

Bakelite

Bakelite), atawa polyoxybenzylmethylenglycolanhydride, nyaéta plastik anu munggaran. ieu téh resin fenol formaldehida thermosetting, anu ngawujud ku ayana reaksi eliminasi tina fenol jeung formaldehida. Ieu kimia dikokolakeun ku urang Belgia manéhna tayalian Leo Baekeland di New York dina taun 1907. salah sahiji plastik anu munggaran dijieun tina bahan/komponen sintetik, Bakelite dimangpaatkeun kana nonconductivity listrik ogé tahan panas lamun digunakeun di isolator listrik, radio jeung imahna telepon, Ogé rupa-rupa parabot dapur,perhiasan, kuluwung/pipah, cocooan barudak, aya ogé dipaké ...

                                               

Hateup

Hateup nyaéta bagéan pangluhurna tina imah nu nutupan wangunan. Hateup datar mindeng ditutupan ku tér jeung karihkil tur disadiakuen saluran keur nyalurkeun cihujan jeung salju. Hateup bentuk lianna diwangun pikeun ngucurkeun cai sacara alami, kaasup: Di nagara séjén, Amerika utamana. Hateup imah téh sok dipulas maké tér bahanna hateup sorangan dijieun aya tina kai, beusi galvanis, batu, aya ogé anu maké kenténg. Kadieunakeun hateup téh aya ogé anu ngagunakeun panel surya, aya dua mangpaat sagigireun ngiuhan imah ogé bisa ngahasilkeun listrik pikeun kabutuhan rumah tangga.

                                               

Neolitikum

Néolitikum nyaéta hiji jaman anu geus kaliwat di mana manusa harita geus wanoh kana sistem tatanén,dina mangsa ieu jelema geus ngosok pakakas-pakakas anu dijieun tina batu nepi ka lemes.Tatanén sarta ternak geus leuwih maju sarta jelema geus nyieun imah-imah anu permanen. Imah-imah kasebut dijieun ku babarengan ku kituna nyarupaan kampung. Dina mangsa ieu geus bisa nyieun tembikar sarta pertenunan geus maju. Pakakas-pakakas batu anu aya dina mangsa ieu nyaéta beliung pasagi sarta belincung. Beliung pasagi nyaéta hiji pakakas anu dijieun tina batu kalisedon, keur widang handapna saeutik bin ...

                                               

Kolécér

Kolécér nyaéta nu wangunna silinder sarta bilah-bilah di sisina anu bisa muter dina hiji as ngagunakeun tanaga mesin atawa aliran angin, gas, sarta cairan. Kolecer ogé bisa disebut kai atawa awi panjang ipis nu ditengah-tengahna maké as sarta muih katebak angin. Sabot muter, kolécér baris ngahasilkeun tanaga dorong anu kuat ku kituna sanggup ngagerakkeun hiji barang, kawas anu lumangsung dina kolécér kapal sarta kapal udara. Kolécér kapal perenahna dina tungtung handap awak kapal. Kolécér kasebut digawé kawas baud anu muter dina porosna, luyu jeung tanaga anu dibeunangkeun. Waktu muter, ko ...

Kai
                                     

ⓘ Kai

Kai mangrupa bahan hétérogén, higroskopik, sélulér, jeung anisotropik nu dihasilkeun ku tatangkalan nu kaian, gedéna gumantung ka jenis tangkalna. Kandungan utamana nyaéta serat selulosa jeung hémiselulosa nu dirapet ku lignin.

                                     

1. Guna

Manusa geus ngagunakeun kai ti jaman baheula pikeun rupa-rupa tujuan, salah sahiji guna nu paling kuna nyaéta salaku suluh. Kai ogé dipaké salaku bahan pikeun nyieun karya seni, parahu, wangunan, mébel, kapal laut, pakarang, jeung rupa-rupa parabot. Saméméh aya bahan wangunan lianna, kai téh sok dipaké pikeun nyieun wangunan, boh imah atawa wangunan lianna. Malah, nepi ka kiwari, loba kénéh masarakat nu sacara tradisional ngagunakeun kai pikeun bahan wangunanana. Pikeun pindingna, lian ti kai dina bentuk papan, nu ilahar dipaké téh nyaéta bilik, sisitan awi beunang nganyam. Lian dipaké bahan weuteuhna, kai ogé bisa direcah, nu salajengna bisa diolah deui jadi kertas, papan partikel, jeung bahan sintétik lianna.

                                     

2. Kandungan kimia

Zat kimia nu dipibanda dina jero kai kacida penting dina nangtukeun kagunaan kai, ku dipikanyahonn kandungan kimia dina kai ogé bisa nangtukeun golongan kai sarta ngabédakeun kualitas jeung kakuatanna.

                                     

3. Tumbu kaluar

  • TRADA: Timber Research And Development Association
  • Xiloteca Manuel Soler One of the largest private collection of wood samples
  • International Wood Collectors Society
  • Wood Identification Website
  • Wood moisture
                                               

KI BENTELI

KI BENTELI mangrupakeun salah sahiji tatangkalan anu miboga ngaran ilmiah nyéta Kibatalia arborea G.Don.Salian ti éta dipikawanoh ogé di Indonesia misalkeun kayu santen sebutanna di Jawa,jelutong pipit sebutanna di Malaysia,lanete sebutanna di Philipina.

Free and no ads
no need to download or install

Pino - logical board game which is based on tactics and strategy. In general this is a remix of chess, checkers and corners. The game develops imagination, concentration, teaches how to solve tasks, plan their own actions and of course to think logically. It does not matter how much pieces you have, the main thing is how they are placement!

online intellectual game →