Back

ⓘ Insulin




Insulin
                                     

ⓘ Insulin

Insulin mangrupa hormon polipéptida nu ngatur métabolisme karbohidrat. Lian ti pancénna salaku éféktor utama homéostasis karbohidrat, insulin ogé mangaruhan métabolisme lemak: bisa ngarobah kamampuh ati pikeun ngaleupaskeun simpenan lemak. Kadar insulin boga pangaruh gedé pisan pikeun sakabéh awak.

Insulin dipaké sacara médis pikeun natambaan sababaraha bentuk diabetes mellitus. Pasén diabetes mellitus tipe 1 gumantung pisan ka insulin ti luar biasana disuntikkeun subkutan sabab awakna sorangan teu bisa ngahasilkeun hormon ieu; kitu ogé pasén diabetes mellitus tipe 2 nu produksi insulinna teu cukup atawa résistén insulin, perlu asupna insulin pikeun ngatur kadar glukosa getihna.

Ukuran insulin téh 5.808 kDa, kalawan rumus émpiris C 257 H 383 N 65 O 77 S 6. Mun dibandingkeun antarspésiés sato, strukturna béda-béda saeutik. Kakuatanana dina ngatur métabolisme karbohidrat ogé teu sarua. Nu paling mirip jeung insulin manusa téh nyaéta insulin babi.

                                     

1. Tumbu kaluar

  • CBC Digital Archives - Banting, Best, Macleod, Collip: Chasing a Cure for Diabetes
  • Insulin: entry from protein databank
  • The History of Insulin
  • INS Insulin katut patalina jeung ngolotan ti basis data GenAge.
  • Insulin Lispro
                                     
  • hiperglikemia alatan kurangna hormon insulin atawa résistansi insulin anu dibarung ku kurangna sékrési insulin Gejala nu utamana nyaéta loba kiih poliuria
  • ngarangsang sékrési insulin Insulin ngamungkinkeun glukosa bisa dicokot jeung dipaké ku jaringan depénden - insulin Ku kituna, glukagon jeung insulin téh bagian
  • hormon pertumbuhan growth hormon, GH atawa hGH insulin faktor pertumbuhan kawas insulin insulin - like growth factor, IGF, ogé somatomédin léptin luteinizing
  • dina kadar gula getih ku ngaluarkeun insulin nu ngagancangkeun aliran glukosa kana sél awak, utamana otot. Insulin ogé ngarangsang haté pikeun ngarobah
  • diluluguan ku biokimiawan Frederick Banting ngémbarkeun panimuan hormon insulin 1949 - Penerbangan munggaran de Havilland Comet, kapal tanaga jét nu mimiti
  • di antarana Hormon pertumbuhan IGF1 jeung faktor tumuwuh kawas insulin lianna Insulin Téstostéron Éstrogén Hormon katabolik klasik, di antarana Kortisol
  • 1908 Grand Canyon dijadikeun taman nasional. 1922 Pamakéan munggaran insulin pikeun nambaan diabetes. 1923 Pasukan Perancis jeung Bélgia ngadiukan
  • jeung régulator énergi, langsung nyapih efek tina insulin glukagon, faktor tumuwuh kawas insulin hormon pertumbuhan, glukokortikoid, sitokin, jeung
  • génétik geus dirobah, misalna E. coli atawa kapang pikeun ngahasilkeun insulin atawa antibiotik. Ogé nujul ka sato atawa tutuwuhan transgenik, misalna

Users also searched:

...