Back

ⓘ Kumbang




Kumbang
                                     

ⓘ Kumbang

Kumbang nyaéta salah sahiji ordo sato tina kelas Insecta nu mangrupa kelompok pangbadagna. Ngaran Coléoptera sorangan asalna tina kecap Yunani "koleos" nu hartuna panutup jeung "ptera" nu hartina jangjang, ngarujuk kana jangjang nu dimodifikasi nu boga fungsi salaku panutup panjaga pikeun membran tukang jangjangna. Kumbang mangrupa urutan gegeremet nu pohara rupa-rupa jeung lobana di bumi, leuwih kira-kira 30 % tina sakabéh sato. Aya leuwih ti 300.000 spésiés kumbang di alam dunya atawa leuwih ti 28.000 spésiés nu sumebar kana 117 kulawarga. Kumbang sok disalah bédakeun jeung cucunguk atawa Bug, ngan hal ieu bisa dibédakeun ku jangjangna nu dimodifikasi jadi elytra jeung patemu dina garis lempeng ka handap tukang jeung dina daharna nu ku cara ngégél daripada nyedot ku baham.

                                     
  • Kumbang Punteuet nyaéta salah sahiji Gampong di kacamatan Blang Mangat, Kota Lhokseumawe, Propinsi Acéh, Indonésia. Citakan: Blang Mangat, Lhokseumawe
  • Cot Kumbang nyaéta salah sahiji Gampong di kacamatan Kuala, Kabupatén Nagan Raya, Propinsi Acéh, Indonésia. Citakan: Kuala, Nagan Raya
  • Kumbang waido nyaéta salah sahiji Gampong di kacamatan Peukan Baro, Kabupatén Pidie, Propinsi Acéh, Indonésia. Citakan: Peukan Baro, Pidie
  • Kumbang Keupula nyaéta salah sahiji Gampong di kacamatan Geulumpang Tiga, Kabupatén Pidie, Propinsi Acéh, Indonésia. Citakan: Geulumpang Tiga, Pidie
  • Kumbang Gogo nyaéta salah sahiji Gampong di kacamatan Padang Tiji, Kabupatén Pidie, Propinsi Acéh, Indonésia. Citakan: Padang Tiji, Pidie
  • Matang Kumbang nyaéta salah sahiji Gampong di kacamatan Baktiya, Kabupatén Aceh Utara, Propinsi Acéh, Indonésia. Citakan: Baktiya, Aceh Utara
  • Kumbang Jaya nyaéta salah sahiji Gampong di kacamatan Badar, Kabupatén Aceh Tenggara, Propinsi Acéh, Indonésia. Citakan: Badar, Aceh Tenggara
  • Kumbang Indah nyaéta salah sahiji Gampong di kacamatan Badar, Kabupatén Aceh Tenggara, Propinsi Acéh, Indonésia. Citakan: Badar, Aceh Tenggara
  • Crueng Kumbang nyaéta salah sahiji Gampong di kacamatan Kuta Blang, Kabupatén Bireuen, Propinsi Acéh, Indonésia. Citakan: Kuta Blang, Bireuen
  • Cot Kumbang nyaéta salah sahiji Gampong di kacamatan Seunagan, Kabupatén Nagan Raya, Propinsi Acéh, Indonésia. Citakan: Seunagan, Nagan Raya
  • Cot Kumbang nyaéta salah sahiji Gampong di kacamatan Baktiya, Kabupatén Aceh Utara, Propinsi Acéh, Indonésia. Citakan: Baktiya, Aceh Utara
  • Kumbang LT nyaéta salah sahiji Gampong di kacamatan Lhoksukon, Kabupatén Aceh Utara, Propinsi Acéh, Indonésia. Citakan: Lhoksukon, Aceh Utara
  • Kumbang nyaéta salah sahiji Gampong di kacamatan Syamtalira Aron, Kabupatén Aceh Utara, Propinsi Acéh, Indonésia. Citakan: Syamtalira Aron, Aceh Utara

Users also searched:

...