Back

★ Patologi



Patologi
                                     

★ Patologi

Patologi ngarupakeun ulikan ngeunaan prosés midasar sacara panyakit jeung bentuk sejen ti nu gering, kahenteunormalan anu ngabahayakeun ka, atawa disfungsi. Dina biologis ogé aya cabang of farmasi, nu husus pikeun ngalakukeun ulikan jeung diagnosis of parobahan struktural jeung fungsi sél, jaringan jeung organ) tina midasar panyakit. Nu patologi salaku cabang élmu pangaweruh saterusna ngawangun dasar pamikiran tina élmu pangaweruh di satukangeun prakték médis.

                                     

1. Lingkup patologi. (The scope of its business)

Nu jadi tujuan utama ieu patologi nyaéta diajar tina opat aspék utama hiji diséase:

  • Pathogenesis nyaéta mékanisme ku nu tangtu etiological faktor ngabalukarkeun diséase.
  • Etiology: naon nu jadi sabab diséase.
  • Morphologic parobahan struktural ngainduksi parobahan dina sél, jaringan jeung organ.
  • Klinis significance: fungsi akibat morphologic robah.
                                     
  • Pitopatologi atawa patologi tutuwuhan nyaéta sain pikeun diagnosa jeung ngatur panyakit tutuwuhan. Nyakup sakabéh panyabab inféksi nu nyerang tutuwuhan
  • gaya mintul nu nyumebabkeun raheut di jeroeun kulit raheut wuwung Dina patologi ieu secara husus nujul kana tatu ku pakarang seukeut nu ngaruksak dérmis
  • human muscles and their latin names, good for orientation Daptar otot awak manusa Miopati patologi sél otot Miotomi Atrofi Atrofi otot Otot rangka
  • teu baranahan sacara séksual. SM. Widyastuti, Sumardi dan Harjono, 2005. Patologi Hutan. Gadjah Mada University Press : Yogyakarta. Klasifikasi Jamur
  • ikon écéng nu ngandung harti rasa tresna. Atrium Tekenan getih Kardiologi Patologi kardiovaskulér Sistim sirkulasi Éhokardiografi Hémodinamika Pulsa Free
  • Toksikologi Élmu saraf Imunologi Kladistika Mikrobiologi Morfologi Ontogeni Patologi Sitologi Taksonomi Virologi Zoologi Kimia Biokimia Elektrokimia Élmu bahan
  • didiagnosis dumasar hasil uji histologis spésimén biopsi jaringan ku ahli patologi sanajan totondén awal kagangasanana bisa ogé kapanggih dumasar gambar
  • Histologi - - Biologi manusa Antropologi - - Ichthyology - - Imunologi - - Patologi - - Épidemiologi - - Limnologi - - Malacologi - - Mammalogi - - Biologi laut
  • ku ahli patologi Jérman Rudolf Virchow taun 1847, sedengkeun munggaran kadadarkeun mah ti taun 1845 kénéh ku John Hughes Bennett, ahli patologi Inggris
  • Devices Sells Iron - Chelation equiptment for Thalassemia patients t s é Patologi hématologi Kangker hématologis jeung Sél getih bodas Limfoid: Leukemia
  • suggested bantuan Hemophilia B Diakses tanggal 2007 - 11 - 21. t s é Patologi hématologi Kangker hématologis jeung Sél getih bodas Limfoid: Leukemia
                                     
  • Getih téh nyaéta jaringan sumebar nu mangrupa cairan plasma jeung sél sél getih beureum, sél getih bodas, platélét Istilah médis nu patali jeung getih
  • Glukosa, salah sahiji gula monosakarida, nyaéta salah sahiji karbohidrat pangpentingna nu dipaké salaku sumber tanaga pikeun sato jeung tutuwuhan. Glukosa
  • Kuman atawa patogén hartina agén biologis nu ngabalukarkeun kasakit atawa panyakit ka inangna. Istilah ieu mindeng dipaké pikeun agén anu ngaruksak pisiologi
  • Pianakan rahim, uterus téh salah sahiji organ baranahan bikang dina lolobana mamalia, kaasup manusa. salah sahiji tungtungna, cervix, mangrupa lawang
  • Kérod salawé atawa bool Ing. anus na anatomi, nyaéta palawangan réktum, nu dikadalikeun ku otot sphincter. Tai Ing. feces dikaluarkeun tina awak ngaliwatan
  • Apoptosis mangrupa tipe utama program paéh sél programmed cell death, PCD nyaéta hiji prosés maéhan manéh nu ngahaja ku sél nu teu dipikabutuh dina
  • Indung suku atawa jempol suku nyaéta ramo pangbadagna nu dina suku jalma. ari di tétrapoda mah indung suku téh mangrupa ramo pangjerona médial Di sawatara

Users also searched:

patologi, pangaweruh. patologi,

...

Encyclopedic dictionary

Translation
Free and no ads
no need to download or install

Pino - logical board game which is based on tactics and strategy. In general this is a remix of chess, checkers and corners. The game develops imagination, concentration, teaches how to solve tasks, plan their own actions and of course to think logically. It does not matter how much pieces you have, the main thing is how they are placement!

online intellectual game →