Back

★ Domba



                                               

Daptar istilah pakarang sato

Nyokot-pakarang = panyapit. (Take the guns = panyapit) Munding boga pakarang = tanduk. Lamun boga pakarang = tanduk. Ningali aya pakarang = cula. Gajah boga pakarang = gading & tulalé. Lélé boga pakarang = pamatil. Kalajengking boga pakarang = panyeureud. Buhaya boga pakarang = buntut tina seuseukeutan. Kamarang boga pakarang = panyeureud. Embé / domba boga pakarang = tanduk. Ucing boga pakarang = kuku. Oray boga pakarang = sihung peurahan. Landak boga pakarang = buuk. Singa boga pakarang = kuku & pihak. Nyiruan boga pakarang = panyeureud. Maung boga pakarang = kuku & pihak. Bangbara boga ...

                                               

Antraks

Antraks nyaéta salah sahiji panyakit langka kalawan disababkeun ku baktéri nu ngabentuk spora Bacillus anthracis. Umumna ieu panyakit téh nyorang sasatoan boh anu dikukut atawa anu abur di habitat aslina. Antraks bisa tépa ka manusa ngaliwatan kontak jeung sato anu kakeunaan ku baktéri Bacillus anthracis. Prosésna bisa tépa ngaliwatan tatu dina kulit, ngadahar daging anu geus kakontaminasi baktéri antraks, jeung nyingreup spora antraks. Biasana inféksi ieu panyakit bisa cageur ngan ku obat-obatan anu ngandung antibiotik.

Domba
                                     

★ Domba

Domba téh hiji spésiés mamalia nu kaasup kana genus Ovis, bagian subfamili antelop embé. Kabéh domba kaasup bovid jeung ruminan. Domba lokal kamungkinan jadi diturunkeun tina liar moufflon di wewengkon Asia Tengah jeung Kidul-kulon.

                                     

1. Sajarah

Domba nyaéta mamalia nu kaasup dina mimiti dilindeukkeun jeung dipaké salaku sato eupan ku manusa. Ieu bisa disebutkeun yen kahiji diternakkeun ngeunaan 9000-11000 taun ka tukang di Mesopotamia. Ayeuna, kalumanggsungan kahirupan domba gumantung kana loba ka man a, eta téh sabab eta domba geus évolusi kana sato eupan. Jeung eta teu hirup di alam liar deui. Geus hésé pisan jeung jelas garis turunan ka saha karuhun domba. Hipotesa nu paling umum nyaéta pikeun nyaritakeun yén Ovis Aries mangrupa turunan Asiatic O. orientalis spésiés mouflon sajinis uncal ka alam liar. Dina karya sastra téh bisa kapanggih di Éropa nu mouflon téh hiji tipe domba kuna dijaga eta dina waktu éta. Saeutik jenis domba, saperti Castlemilk Moorit ti Skotlandia, ieu ngawangun ti crossbreeding jeung liar mouflon Éropa. Mana, hiji domba nu terus ngan pikeun wisatawan, susu, jeung kulit. Bukti arkéologis of patung-patung nu kapanggih di situs arkéologis di Iran némbongkeun yén éta téh dicokot tina wol sanggeus eta saprak 6000 M

                                     

2. Tempo Ogé. (See Also)

  • Domba Dolly. (Dolly The Sheep)
  • Daptar turunan domba lokal.
  • Kasakit basa blue. (Diseases of the tongue of the blue)
  • Ngitung domba, téhnik saré.
  • Scrapie.
  • Barbary domba Ammotragus lervia.
  • Nikah cross-domba-embé. (The marriage of cross-sheep-goats)
  • Ngitung domba, pikeun sistem panomeran pastur tradisional.
  • Nu Lemak-buntut domba. (The Fat-tailed sheep)
  • Domba lokal. (Lamb to the local)
  • Wol. (Wool)
  • Ariés, Anak lambang astrologi.
  • Domba husbandry. (Sheep husbandry)
                                     
  • katingalina mah kalem. Alatan éta ogé, domba Garut lolobana dijadikeun domba adu daripada domba angonan. Domba Garut nu geus gedé hargana bisa kana puluhan
  • daging domba Éta daging saté ditiiran ku sujén nu rada badag. Geus ditiiran tuluy digalokeun kana bungbu, geus kitu dibeuleum. Ieu saté domba sakapeung
  • Wol mangrupa serepan tina basa Inggris nu hartina bulu domba Wol mangrupa bulu kibas nu dipaké bahan benang, papakéan. Sok dijieun jadi lawon wol nu
  • Washington ku Jeff Bezos. 1996 Domba Dolly jadi mamalia munggaran nu mangrupakeun hasil kloning tina sél domba déwasa. 2003 Wabah SARS dinyatakeun
  • masehi dimimitian ku domba anu henteu ngahaja ngadahar pepelakan liar sarupa buah céri. Sanggeus ngadahar daun sarta sikina, kalakuan domba éta jadi anéh. Nyaksian
  • Pulitik adu domba devide et impera mangrupa kombinasi strategi pulitik, militér, jeung ékonomi anu boga tujuan meunangkeun sarta ngajaga kakuatan ku
  • Kapuloan Faroe atawa Faroe basa Faroe: Foroyar, harpiah: Kapuloan Domba mangrupa sakumpulan pulo di Samudra Atlantik Kalér nu aya di antara Skotlandia
  • ing. tragedi Pra. Lat. Yun. tragoidia tragos domba oide lagu Tragedi nyaéta istilah mindeng digunakeun dina ulikan sastra, utamana dina carita
  • Naon baé satona mah, rék hayam jago, domba jalu, atawa munding jalu. Tapi, biasana mah mun lain hayam, paling domba atawa embé. Sato nu dipaké, dipeuncit


                                     
  • suci, di Kota Mekah jeung jaroh Madinah, meuncit kurban mangrupa embé, domba atawa sapi atawa munding. Urang Sunda atawa Jawa Bulan Rayagung kumargi
  • luhureun ruhak. Ilaharna saté maké daging saperti daging embé, kelenci, domba jeung sapi. Saté hayam nyaéta kadaharan khas Indonésia. Saté hayam dijieun
  • geus kitu dibeuleum. Ieu saté embé sakapeung mah sok pahili jeung saté domba Ari bungbuna biasana mah sambel kécap atawa sambel suuk. Disuguhkeun sok
  • Swasta anu aya di Kota Jakarta Timur. Alamat lengkepna di Jl. Raya Rawa Domba No.88, Kalurahan Désa Duren Sawit Kacamatan Duren Sawit, Jakarta Timur
  • ingon - ingon badag kawas sapi boh munding atawa ingon - ingon leutik kawas domba Embé, sarta babi Sajaba jenis ingon - ingon kasebut, sawatara ingon - ingon
  • meuncit reungit Di dinya meuncit domba Di dieu beuki leungit Di dinya beuki loba. Kawih lianna : Ka ditu meuncit domba Ka dieu meuncit reungit Ka ditu
  • ngorbankeun putrana pikeun Alloh, baris ngorbankeun putrana, saterusna diganti ku domba Dina poé raya ieu, umat Islam ngariung dina wanci isuk - isuk sarta ngalakonan
  • bahanna. Manéhna milih daging domba nu pang alusna anu sawaktu hirupna meunang kadaharan pangalusna dibandingkeun domba - domba séjén. Manéhna ogé ngasupkeun
  • tempat ieu mangrupa tempat ngamandian domba Sajaba ti éta, leuweung di kira - kira curug mangrupa pangngonan domba Curug ieu mangrupa salah sahiji curug
  • ngokolakeun leuweung. Sababaraha hasil bumi Garut nu has di antarana, jeruk garut domba garut dodol garut minyak akar wangi Vetiver, Andropogon zizanioides batik
  • Sedengkeun nu disebut jékét kulit nyaéta jékét nu dijieunna tina bahan kulit domba sapi, atawa embé. Sajarah jékét raket patalina jeung carita Flight Bomber
                                     
  • aya ogé anu dijieun ngagunakeun susu sato mamalia anu séjén kawas embé, domba rusa kutub, munding, unta sarta yak. Keju mangrupa salah sahiji bahan kadaharan
  • bisa baranahan sacara klonal. Usaha kloning nu hasil mah ukur saeutik: domba Dolly téh mangrupa hiji hasil ti 276 usaha nu gagal aya borojol 70 énéng
  • rawit nyaéta cengek leutik, buahna leutik jeung warna héjo, tuluy cengek domba atawa cengek bodas, buahna anu rada gedé dibanding céngék, warnana bodas
  • ieu ogé kaasup diversifikasi usaha nu geus aya sagigireun, ngukut hayam, domba tani supa, rupa - rupa karajinan, jeung réa - réa deui. Salah saurang inohong
  • awakna ditutup ku kulit sato, hususna sato - sato anu buluna kandel saperti domba Kulit sato kasebut dibersihkeun heula tina daging jeung lemak anu nempél
  • rawit nyaéta cengek leutik, buahna leutik jeung warna héjo, tuluy cengek domba atawa cengek bodas, buahna anu rada gedé dibanding céngék, warnana bodas
  • Roslin, Midlothian, élmuwan Inggris ngabéwarakeun geus hasil nyieun clone domba nu dingaranan Dolly lahir tanggal 5 Juli 1996 2002 Pamingpin pangbarontakan
  • tarompét biasana dipaké pikeun pamirig tari, pencak silat, réog, bénjang, adu domba sisingaan, kuda rénggong, kariaan, jsté. Tarompét asal kecapna tina tara
  • tangkorak. Di sababaraha sato, tangkorak ogé boga guna salaku taméng misalna domba nu perlu kakuatan tangkorak pikeun nunjang tandukna. Tangkorak manusa galibna
  • Takamine bisa ngisolasi jeung ngamurnikeun ieu hormon tina kelenjar adrénal domba jeung sapi. Epinéfrin munggaran disintésis ku Friedrich Stolz jeung Henry
                                               

Daptar istilah sora sato

Anjing = ngagogog, nyungungung, babaung. Ucing = ngéong / éong-éongan. Bagong = sesegrok. (Wild boar = sesegrok) Gagak = ngelak. (Crow = ngelak) Éntog = ngahoshos. Kuda = ngahiem. (Horse = ngahiem) Tikukur / titiran = ngantuk sora téh terus-terusan. Domba / embé = ngabérélé. Ayeuna = ngahieng. (Current = ngahieng) Hayam = kongkorongok alus, kokotak bikang. Maung = ngagerem, ngagaur. Manuk = récét / ricit manuk leutik.

Users also searched:

Domba, domba, alam liar. domba,

...

Encyclopedic dictionary

Translation

オンダ製作所:ねじヘッダー 青銅製 <QH3.

Bar Black Domba nyaéta tilu reel, hiji payline, sareng tilu kaulinan koin anu dianggo dina 32Red Undeur reels game ieu ayeuna ku ngundeur. امباى طاهر.pdf. Продолжительность жизни. Reader Comments. ドンバ Domba Control サッカー Cleats M1702 Synthetic Upper スーパー ライト ミディアム D, M メンズアスレチックシューズ リッチェル ゴミ収集庫 ワイド. 単色おりがみ白 おりがみ 事務用品 直送 100枚:ds 1735595. Cerita anak domba kecil Saya bina beberapa film soft core beserta jenis gambar hidup independen enggak yang enggak memiliki adegan.





Kaulinan Pewarna Domba Orok Kaulinan Online Gratis.

750 kg untuk pakan ternak sapi perah, penggemukan sapi pedaging, kambing, domba. Pofil Usaha Cows Milk merupakan peternakan sapi perah skala kecil. Manajemen ternak sapi perah. ドンバ Domba Control サッカー Cleats M1702 Synthetic Upper スーパー ライト ミディアム D, M メンズアスレチックシューズ サマータイヤ 4本セット BF. Bar domba hideung 510 No deposit bonus kasino di bWin. Типичные представители. Game info. Ayeuna anjeun kedah ngajajah dunya gambar seni domba orok anu lucu sareng halaman ngawarnaan gratis ieu pikeun.





...
Free and no ads
no need to download or install

Pino - logical board game which is based on tactics and strategy. In general this is a remix of chess, checkers and corners. The game develops imagination, concentration, teaches how to solve tasks, plan their own actions and of course to think logically. It does not matter how much pieces you have, the main thing is how they are placement!

online intellectual game →