Back

ⓘ Linux Mint




Linux Mint
                                     

ⓘ Linux Mint

Linux Mint nyaéta hiji sistim operasi komputer nu dijieun ngagunakeun inti kernél Linux tur ngagunakeun pakakas jeung pustaka GNU. Linux lain ngaran sistim operasi, Linux ngan saukur komponén software anu jadi sasak, ngabantuan hubungan antara aplikasi jeung data-data nu di prosés dina jero hardware. Kernél nyaéta komponén inti tina hiji sistim operasi. Linux mangrupa hiji kernél jadi can bisa disebut sistim operasi soalna sistim operasi butuh leuwih loba komponén ti batan kernél hungkul.

Ku sabab Linux Mint mibanda kernél Linux, Linux Mint disebut sistim operasi distribusi Linux. Di dunya ieu, aya loba pisan jenis distribusi Linux salian ti Linux Mint. Contona, Linux Mint versi 17.3 mibanda ngaran kode Rosa. Linux Mint versi 17.2 mibanda ngaran kode Rafaela, jrrd.

                                     

1. Sajarah

Di taun 2006, Clement Lefebvre salah sahiji urang Prancis ngamimitian mekarkeun Linux Mint. Saméméh ngamekarkeun Linux Mint, Clement kungsi nulis loba artikel ngeunaan réa-réa distribusi Linux. Linux Mint nu dimekarkeun munggaran ku Clement dingaranan Ada. Sababaraha bulan sanggeus mekarkeun Linux distro munggaranna, Clement mekarkeun Linux Mint vérsi anyarna nu dingaranan Barbara. Dina vérsi Barbara ieu, loba anu mimiti resep kana Linux distro ieu.

                                     
  •   Mozilla Firefox Mozilla Firefox 48.0 di Linux Mint 18 Nu ngamekarkeun: Mozilla Corporation Mozilla Foundation Sistim operasi: antar - platform Jinis:

Users also searched:

...