Back

ⓘ Kereta Api Indonesia




Kereta Api Indonesia
                                     

ⓘ Kereta Api Indonesia

PT Kereta Api Indonésia atawa PT KAI nyaéta Badan Usaha Milik Nagara anu ngaoperasikeun karéta api di Indonésia. PT KAI dibagi jadi sababaraha Daop jeung Divre. PT KCJ misahkeun diri tina PT KAI ti taun 2008 sarta jadi anak PT KAI.

                                     

1. Layanan

Karéta api panumpang

PT KAI ngaoperasikeun layanan karéta api panumpang nu dibagi jadi sababaraha kelas, nyaéta:

  • Karéta api éksekutip argo, karéta kelas pangluhurna.
  • Karéta api éksekutip satwa, saperti argo, tapi lain kelas argo.
  • Karéta api éksekutip
  • Karéta api ékonomi
  • Karéta api ékonomi PSO
  • Karéta api bisnis
  • Karéta api ékonomi non-PSO
  • Campuran éksekutip-bisnis
  • Campuran éksekutip-bisnis-ékonomi
  • Campuran éksekutip-ékonomi
  • Karéta api campuran
  • Karéta api lokal
  • Karéta api Bandara
  • Karéta api komuter

Karéta api barang

PT KAI ogé ngaoperasikeun sababaraha karéta barang, saperti Antaboga, Angkutan semén, Batu bara rangkéan panjang babaranjang, Batu bara rangkéan péndék babarandek, sarta One Night Service ONS.

                                     

2. Daptar Daop jeung Divre

Daérah Operasi Daop

  • Daérah Operasi VI Yogyakarta
  • Daérah Operasi III Cirebon
  • Daérah Operasi VII Madiun
  • Daérah Operasi IV Semarang
  • Daérah Operasi II Bandung
  • Daérah Operasi VIII Surabaya
  • Daérah Operasi IX Jember
  • Daérah Operasi V Purwokerto
  • Daérah Operasi I Jakarta

Divisi Regional Divre

  • Divisi Regional I Acéh jeung Sumatera Kalér
  • Divisi Regional II Sumatera Kulon
  • Divisi Regional III Sumatera Kidul jeung Lampung