Back

ⓘ Pais




Pais
                                     

ⓘ Pais

Pais nyaéta cara ngolah kadaharan anu umum hampir aya di daérah Indonésia. Cara mais biasana ngagunakeun daun cau keur ngabungkus lauk sarta bungbuna. Cara nyieunna ku cara bungbu jeung rempah diréndos sarta ditambah daun surawung, tomat, jeung cabé dibalurkeun kana lauk anu geus bérésih. Sanggeus kitu dibungkus ku daun cau disemat ku nyéré tungtungna. Bungkusan tuluy dibeuleum dipais ku seuneu atawa ruhak tina areng nepika garing.

Gumantung daérah séwang-séwangan, pais miboga rupa-rupa ngaran. Di Tatar Sunda disebut pais, sedengkeun di Palémbang jeung Jawa disebut brengkes. Loba masarakat Indonésia anu resep kana olahan anu dijieun pais. Lantaran pais geus umum jadi menu kadaharan di kulawarga-kulawarga masarakat Indonésia.

                                     
  • Pais lauk nyaéta kadaharan urang Sunda nu kiwari geus kawentar sanasional. Sok sanajan sarwa lauk darat enas - enasna bisa dipais, tapi nu ilaharna dipais
  • digunakeun keur lalab sarta mangrupa salasahiji bahan jeung bungbu keur nyieun pais Surawung asalna ti daérah Asia kalawan nyebar ka daérah tropis jeung sub
  • leupas basisir Vénézuéla. Nagara Kuraso Dutch: Land Curaçao, Papiamentu: Pais Kòrsou nu ngawengku pulo utamina jeung Klein Kuraso Kuraso Leutik
  • jadi nu munggaran nepi ka Kutub Kidul. 1918 Présidén Portugis Sidónio Pais ditelasan ku saurang aktipis sayap kiri di Statsiun Karéta Rossio, Lisboa
  • Indonesia. Biasana pikeun deungeun sangu saperti hayam bakar atawa goreng, pais atawa pepes, pecel lélé, jeung rupa - rupa beuleum lauk atawa goreng jeung
  • bisa dimangpaatkeu pikeun mungkus olahan jeung kadaharan séjéna, kayaning pais bugis, jeung sajabana. Aya ogé nu diéntepkeun pikeun nyieu sasaungan pabinihan
  • Gordon Solie, American wrestling commentator b. 1929 July 28 - Abraham Pais Dutch - born American physicist b. 1918 July 29 - René Favaloro, Argentinian

Users also searched:

...
...
...