Back

ⓘ Basisir Parangkusumo




                                     

ⓘ Basisir Parangkusumo

Basisir Parangkusumo mangrupa objék wisata alam nu perenahna di Kabupatén Bantul, Propinsi DIY, sabudeureun tilu puluh kilométer kiduleun kota Yogyakarta. Ieu basisir pagigir-gigir jeung Basisir Parangtritis katut Basisir Dépok.

                                     

1. Atraksi katut Daya Tarik

Nu daratang bisa nyawang éndahna basisir kidul Pulo Jawa nu galurana gedé. Di ieu basisir aya patilasan nu dipercaya mangrupa tapak sajarah Panembahan Sénopati. Di masarakat Yogyakarta aya carita rahayat ngeunaan papanggihna Panembahan Sénopati jeung Kanjeng Ratu Kidul.

Unggal taun, Karaton Yogyakarta ngayakeun upacara labuhan di ieu basisir, marengan miéling kalahiran sultan nu keur ngawasa.

                                     
  • Yogyakarta. Awalna jalan Malioboro diatur salaku hiji imajiner antara Basisir Kidul Parangkusumo - Kraton Yogya - Gunung Merapi. Malioboro mimiti rame ti jaman

Users also searched:

...