Back

ⓘ Sino-Basa Jepang




                                     

ⓘ Sino-Basa Jepang

Sino-Basa Jepang ngarujuk kana bagéan kosa kata Basa Jepang nu aslina tina Basa Cina atawa dijieun tina unsur injeuman Basa Cina. Sababaraha sacara gramatikal atawa pola kecap bisa diasupkeun kana Sino-Basa Jepang. Kosa kata Sino-Basa Jepang dikumpulkeun dina kango, hartina kecap Basa Cina. Kango salah sahiji tina tilu kategori nu aya dina bagéan kosakata Basa Jepang. Nu séjénna nyaéta kosa kata asli Basa Jepang sarta injeuman tina basa Kulon. Kurang leuwih 60% Basa Jepang modérn nyaéta kango, hartina kosakata Basa Cina asli gedé pangaruhna dina Basa Jepang, malah leuwih ti Basa Latin dina Basa Inggris.

                                     

1. Kasang tukang

Kosa kata Basa Cina gedé pangaruhna kana Basa Jepang, sabagéan ku sabab mangsa mimiti kontak, Basa Jepang teu mibanda sistim tulisan sorangan. Tulisan Basa Jepang mimiti nu dipaké di Jepang mangrupa literatur Basa Cina, nu disebut kanbun dina konteks ieu. Pamakéan kanbun diperlukeun kacida jeung unggal literatur Basa Jepang keur dituliskeun dina Basa Cina. Sabajan kitu, ngan saeutik urang Jepang nu bisa ngobrol maké Basa Cina. Keur gantina, ucapan Basa Cina dideukeutan; kosa kata ieu dasar tina kompen Sino-Basa Jepang dina Basa Jepang.

                                     

2. Sino-Basa Jepang jeung Onyomi

Watesan kango ilahar diidentifikasi ku onyomi 音読み, "sora maca", hiji sistim ngucapkeun karakter Cina ku cara ngadeukeutkeun kana Basa Cina asli. Onyomi disebut ogé maca Sino-Basa Jepang, sarta lawanna kunyomi 訓読み, "maca harti" nu maké karakter Cina ogé sarta dibaca dumasar kana kosa kata Basa Jepang asli.

                                     

3. Tabel pakait

Catetan:

  • Go: 呉音 Go-on, ti Wu salilan abad ka-5 jeung abad ka-6
  • Kan: 漢音 Kan-on, tina Tang Dynasty salila abad ka-7 nepi ka abad ka-9
  • MC: Cina Tengah

Asal:

Ahir:

                                     
  • words Kamus Basa Jepang Sino - Jepang Yojijukugo Baca ogé pedaran Wikikamus ngeunaan kecap Basa Jepang Wikipédia ogé ngabogaan édisi Basa Jepang Ethnologue
  • Cara maca Basa Cina ieu disebutna on - yomi 音読み sarta kosa kata sakabéhna dumasar kana Sino - Japanese. Dina waktu nu sarua, pamake Basa Jepang asli mibanda
  • atawa kun On yomi 音読み cara maca Sino - Basa Jepang Basa Jepang ngadeukeutan cara ngucapkeun karakter Basa Cina dina waktu mimiti diwanohkeun. Sababaraha
  • tendency to prefer native Koréan over Sino - Koréan or foreign borrowings. By contrast, South Koréan may have several Sino - Koréan or foreign borrowings which
  • Nishida, Hiroshi. Imperial Japanese Navy Diakses tanggal 2007 - 08 - 25. Kantaro Suzuki and Pcific War at 1945 Basa Jepang Nishida, Imperial Japanese Navy
  • Tanaka Kakuei 4 Méi 1918 16 Désémber 1993 nyaéta pulitikus Jepang jeung Perdana Mentri Jepang ka - 64 jeung 65 ti 7 Juli 1972 dugi ka 22 Désémber 1972 tur

Users also searched:

...