Back

ⓘ Toksikologi




                                               

Karbon monoksida

Karbon monoksida nyaéta sanyawa kimia anu diwangun ku hiji atom karbon nu meungkeut hiji atom oksigén ku dua beungkeut kovalén jeung hiji beungkeut kovalén koordinat. Ieu gas nu tanpa warna, tanpa bau, jeung tanpa rasa téh mangrupa sanyawa karbon anorganik. Ieu sanyawa dihasilkeun tina durukan parsial sanyawaan nu ngandung karbon, utamana dina mesin durukan-internal. Mun diduruk sampurna, ieu sanyawaan bakal jadi karbon dioksida. Najan toksisitasna matak bahya, CO penting pisan pikeun téhnologi modéren salaku prékursor rupa-rupa produk.

                                               

Racun

R acun mangrupa zat padet, cair, atawa gas, nu bisa ngaganggu prosés hirupna sél hiji organismeu. Zat racun bisa asup kana awak boh liwat jalur oral boh jalur topikal. Dina patalina jeung biologi, racun nyaéta zat nu nyumebabkeun cidera, nyeri, jeung paéhna organismeu, biasana jeung réaksi kimia atawa aktivitas lianna dina dalam skala molékul. Bapa Toksikologi, Paracelsus, ngedalkeun yén: Sagala rupa téh racun jeung taya nu tanpa racun. Ngan dosis nu nyieun hiji hal jadi lain racun Dosis solum facit venum.

                                               

Sianida

Sianida nyaéta sanyawa kimia anu ngandung gugus siano. Ilaharna, sianida anorganik téh garam tina anion CN −. Sanyawa organik nu boga gugus fungsi –C≡N disebut nitril. Ti antara rupa-rupa sanyawaan sianida, lolobanaana mah gas, anu mun bisa ngaleupaskeun ion sianida CN − bisa bahya pikeun sasatoan. Conto nitril nyaéta CH 3 CN, asétonitril étananitril mun ceuk IUPAC téa mah, atawa nu ogé katelah sianida métil. Nitril teu ngaleupaskeun ion sianida.Gugus fungsi nu ngabeungkeut hindoksil jeung sianida dina hiji atom karbon disebutna sianohidrin, anu bisa ngalaman hidrolisis jadi hidrogén siani ...

                                     

ⓘ Toksikologi

  • biokimia normal. Ieu ulikan ngawengku kandungan jeung pasipatan, interaksi, toksikologi terapi, jeung larapan médis sarta kamampuh antikuman ubar - ubaran. Farmakologi
  • anu enggeus ngaliwatan mangrupa rupa uji kawas uji farmakodinamik, uji toksikologi jeung uji biofarmasetika. Kecap Farmakognosi asalna tina dua kecap Yunani
  • jeung réaksi kimia atawa aktivitas lianna dina dalam skala molékul. Bapa Toksikologi Paracelsus, ngedalkeun yén: Sagala rupa téh racun jeung taya nu tanpa

Users also searched:

...
...
...