Back

ⓘ Distrik di Jepang




Distrik di Jepang
                                     

ⓘ Distrik di Jepang

Distrik ilahar dipaké keur satuan administrasi di Jepang antara taun 1878 jeung 1921 sarta bisa disebutkeun ampir sarua jeung nagara bagean di Amerika. Posisina aya sahandapeun perfektur jeung saluhureun kota, kacamatan atawa desa. Mimitina distrik téh disebutna kōri, basa Jepang heubeul. Nihon Shoki nyebutkeun yén ieu geus aya salila Reformasi Taika, kōri aslina ditulis 評. Dina Taihō Penal jeung Kode Sipil, kōri ditulisna jadi 郡. Dina Taihō Penal jeung Kode Sipil, satuan administrasi propinsi aya saluhureun distrik jeung désa sahandapeunna. Konsep 郡 geus ditinggalkeun dina sababaraha Sajarah Jepang sarta masih kénéh dipaké dina Sistim alamat Jepang keur nangtukeun tempat kacamatan atawa désa. Kota-kota pakait langsung jeung perfektur sarta teu pakait jeung distrik, teu siga kota di Amérika nu ilahar pakait jeung nagara bagéan, iwal ti Virgina nyaéta kota nu bebas sacara administrasi ti nagara bagéan.

                                     

1. Kasus nu matak bingung di Hokkaido

Sabab distrik ngaran nu unik di province sarta ayeuna wates perfektur mangrupa wates nu teu jelas ka wates province, loba ngaran distrik nu unik di perfektur di Jepang. Sanajan kitu, Perfektur Hokkaido, ngawangku sabelas propinsi, mangrupa kasus nu matak bingung.

Aya tilu Distrik Kamikawa jeung dua Distrik Nakagawa di Perfektur Hokkaido.

  • Nakagawa District Teshio, dikelola ku Kamikawa Subprefecture
  • Kamikawa District Ishikari, dikelola ku Kamikawa Subprefecture
  • Kamikawa District Tokachi, dikelola ku Tokachi Subprefecture
  • Kamikawa District Teshio, dikelola ku Kamikawa Subprefecture
  • Nakagawa District Tokachi, dikelola ku Tokachi Subprefecture

Distrik Abuta, Distrik Rumoi, Distrik Sorachi, jeung Distrik Yufutsu nu ampir sarua, tapi unggal distrik dikelola ku dua subprefectures.

  • Abuta District, dikelola ku Iburi subprefecture jeung Shiribeshi subprefecture
  • Yufutsu District, dikelola ku Iburi subprefecture jeung Kamikawa subprefecture
  • Sorachi District, dikelola ku Kamikawa subprefecture jeung Sorachi subprefecture
  • Teshio District, dikelola ku Rumoi subprefecture jeung Soya subprefecture
                                     
  • hiji kota nu aya di wewengkon Tōnō di Gifu, Jepang Kota ieu diadegkeun dina tanggal 1 April, 1952. Salila Periode Edo dina Sajarah Jepang 1603 - 1868 Nakatsugawa
  • Oktober 1947, Distrik Fuwa Desa Ayasato jeung Distrik Anpachi Desa Sumoto 1948 Distrik Anpachi Desa Asakusa Bulan Oktober 1948, Distrik Anpachi Desa Kawanami
  • administrasi Horado, Itadori, Kaminoho, Mugegawa jeung Mugi, bagéan ti Distrik Mugi, dihijikeun jadi Kota Seki kiwari. Ku dihijikeun ieu, populasi ditaksir
  • 東京, Tōkyō? , hartina ibukota di beulah wetan déngékeun  pitulung info nyaéta salah sahiji tina 47 perfektur di Jepang Tokyo kaasup pusat urbanisasi
  • babaraha distrik nyaéta distrik Goenoengparang, distrik Tjimahi, distrik Tjihéoelang, distrik Tjitjoeroeg, distrik Jampangtengah, jeung distrik Jampangkoelon
  • Distrik Kaizu ka Kota Kaizu. Tanggal 1 Agustus 2005, populasi kota Kaizu nyaéta 40, 976. Legana ieu kota nyaéta 112.31 km², sarua jeung lega Distrik Kaizu
  • diayakeun di Seto jeung Nagakute. Aya 35 kota di Préféktur Aichi. Kacamatan jeung désa di unggal distrik Tingali ogé Préféktur Aichi di Wikivoyage
  • gunung - gunung nu lembahna sempit. Gunung Fuji jadi wates di beulah kidulna. Kacamatan jeung désa di unggal distrik Yamanashi salah sahiji daerah tujuan wisata.
  • Ena 恵那市, Ena - shi? nyaéta kota nu aya di wewengkon Tōnō di Préféktur Gifu, Jepang Dina 1 Desember, 2004, populasina kurang leuwih 57, 731 tur karapetan
  • Kyushu. Aya 26 kota di Perfektur Fukuoka. Kacamatan jeung désa di unggal distrik Di Perfektur Fukuoka salah sahiji pusat industri Jepang ampir 40 dina
  • pikeun nambaan diabetes. 1923 Pasukan Perancis jeung Bélgia ngadiukan Distrik Ruhr pikeun maksa Jérman mayar ganti rugi balas Perang Dunia I. 1935

Users also searched:

...