Back

ⓘ Raksukan



                                               

Dasi

Dasi nyaéta asésoris papakéan nu dibeulitkeun kana beuheung ti hareup lamun urang maké baju bukaan. Bentukna lawon anu ipis jeung panjang, anu miboga sisina anu méncos. Dasi téh aya dua rupa dasi kukupu jeung dasi panjang.

                                               

Kantéh

Kantéh nyaéta benang anu dijieun tina kapas. Kantéh ilahar dipaké bahan pikeun ninun lawon jeung ngaput, sagigireun tina kapas kantéh bisa ogé dijieun tina bahan séjén saperti sutra, polyester, wol, jeung sajabana. Kantéh anu hadé sahenteuna kudu mibanda sipat: kuat mangsa dibatek, henteu uduh atawa gampang pegat, henteu méotan atawa murengked mangsa dipaké, henteu nyerep cai tur gancang garing mangsa kacaian. Kantéh pikeun ninun téh aya dua rupa nyaéta kantéh lungsi jeung kantéh pakan. Kantéh lungsi ditinun dina lawon perenahna sajajar jeung panjangna lawon, ku kituna kantéh lungsi mah le ...

                                               

Karémbong

Karémbong téh lawon anu loba pisan guna jeung mangpaatna, bisa dipaké sapopoé saperti keur ngais budak, barang, jeung sajabana. Kitu deui dina gempungan resmi jeung pintonan budaya karémbong geus jadi perlambang dina upacara nikahkeun, kakandungan, ogé upacara kalahiran jeung budaya ibing tradisional. Karémbong merenah pisan pikeun ngais budak mah panjang atawa pondokna aisan bisa disaluyukeun kalawan gampil. Carana karémbong disampaykeun dina taktak, panjang kurang leuwih sabeuteung anu ngais, tuluy papanjangna dibulenkeun kana awak budak anu diais. Sésana dibeulitkeun deui kana taktak an ...

                                               

Kopéah

Kopéah atawa péci nyaéta panutup mastaka warna hideung nu janten simbol umat Islam. Peci diwanohkeun ku para pedagang ti Arab, nu ogé nyebarkeun agama Islam. Dina wanci nu sarua, dipikawanoh ogé sorban, serban atawa turban. Ngan, sorban mah ilaharna dipaké ku inohong muslim atawa ulama, sanes jalmi biasa. Dina wangun luhureun peci mibanda lipetan jaitan nu leuwih jeger dibandingkeun jeung tutup sirah ti nagara-nagara arab. Ku sabab kitu, aya nu nyebut yén péci téh hasil modifikasi blangkon Jawa jeung sorban Arab.

                                               

Sarung

Sarung mangrupa lawon anu baku dipaké ngabunian bagian awak ti semet beuteung ka handap, sarta tungtungna ti gigir dikaput disambungkeun basa lemesna sinjang.

                                               

Topi

Topi nyaéta dudukuy modél luar negri. Topi asalna ti Chitral jeung Gilgit daérah anu ayeuna ayana di Pakistan beulah kulon. Topi jadi popularitas di antara sélér-sélér Pashtun beulah kulon di mimiri abad ka-20, topi téh jadi gagantina sorban. Salain ti éta topi ogé jadi popularitas di antara Nuristan jeung Tajik ti Panjeher jeung Badakhshan.

Free and no ads
no need to download or install

Pino - logical board game which is based on tactics and strategy. In general this is a remix of chess, checkers and corners. The game develops imagination, concentration, teaches how to solve tasks, plan their own actions and of course to think logically. It does not matter how much pieces you have, the main thing is how they are placement!

online intellectual game →