Back

ⓘ Préféktur Fukuoka




Préféktur Fukuoka
                                     

ⓘ Préféktur Fukuoka

Perfektur Fukuoka nyanghareupan laut ti tilu sisi, diwatesan ku Pefekter Saga, Oita, jeung Kumamoto sarta nyanghareupan Perfektur Yamaguchi sebrangeun Selat Kanmon.

Fukuoka kaasup dua kota gedé di Pulo Kyushu, nyaéta Fukuoka jeung Kitakyushu, sarta kawasan industri di Kyushu. Fukuoka ogé ngawengku sababaraha pulo-pulo leutik kalereun basisir Kyushu.

                                     

1. Ekonomi

Di Perfektur Fukuoka salah sahiji pusat industri Jepang, ampir 40% dina kahirupan ekonomi Kyushu. Industri utama kaasup mobil, semikonduktor jeung baja. Aya sababaraha kawasan industri toshiken sabudereun Fukuoka jeung Kitakyushu, disebutna "Fukuoka-Kitakyushu".

                                     
  • Kota Fukuoka 福岡市, Fukuoka - shi? nyaéta ibukota Préféktur Fukuoka tur ayana di basisir beulah kaler Pulo Kyūshū di Jepang, nyebrang Selat Tsusima ti Busan
  • Stasion Hakata 博多駅, Hakata - eki nyaéta stasion karéta utama di Kota Fukuoka Jepang. Sataion ieu mangrupa panggedéna tur pangsibukna di Kyūshū, tur mangrupkaeun
  • harafiah hartina Kyushu kalér nyaéta hiji kota anu nyangkaruk di Préféktur Fukuoka Jepang. Kota ieu diadegkeun tanggal 10 Pébruari 1963 sarta ditetepkan
  • Taro Aso 麻生太郎, Asō Tarō? , gumelar di Iizuka, Préféktur Fukuoka Jepang, 20 Séptémber 1940 umur 80 taun nyaéta politikus sakaligus pangusaha Jepang
  • Préféktur di Jepang nyaéta bagéan - nasional sacara hukum, aya 47 préféktur nyaéta : hiji metropolis 都 to Tokyo hiji circuit 道 dō Hokkaidō dua
  • jeung Takamatsu Kyushu pulo, kota gedena Fukuoka jeung Okinawa Sababaraha di antara diwangun ku préféktur iwal ti wewengkon Hokkaido, nu ngan ngawengku
  • Catetan: ¹ as of 1 Oktober, 2003 Statistics Bureau Pamarentah Jepang Préféktur di Jepang List of Japanese prefectures ranked by area ISO 3166 - 2 codes
  • Undang - undang Otonomi Lokal Jepang. Kota utama dibéré fungsi tugas ku pamaréntah préféktur tapi teu saloba Designated Cities. Keur jadi kota utama, hiji kota ku
  • Bangkok - Suvarnabhumi United Airlines San Francisco ANA Group Akita, Asahikawa, Fukuoka Fukushima, Hakodate, Ishigaki, Kagoshima, Kumamoto, Matsuyama, Miyazaki

Users also searched:

...
...
...