Back

ⓘ Biografi




                                               

Shandy Aulia

                                               

Aria Jayanegara

Radén Panji Aria Jayanegara mangrupi Bupati Ciamis atanapi Galuh Imbanagara périodeu 6 Agustus 1636 - 1678 M.

                                               

Agung Kembar

Agung Bagus sareng Agung Gede atanapi anu profesional sareng Agung Kembar mangrupikeun duun musisi lahir di Denpasar, Bali, 22 Juli 2001; 19 taun. aranjeunna ngamimitian karir musikna ti saprak 2020 ku lagu judulna "Senyum".

Biografi
                                     

ⓘ Biografi

Biografi nyaéta carita atawa katerangan anu sipatna non-fiksi ngeunaan kahirupan hiji jalma, boh anu hirup kénéh boh anu geus maot. Dina biografi kawengku rupa-rupa informasi anu jéntré tur lengkep.

                                     

1. Unsur-unsur Biografi

Ieu di handap mangrupa hal-hal anu biasa aya dina tulisan Biografi, di antarana:

  • Ngaran, lalandian, atawa jujuluk.
                                     

2. Mangpaat Biografi

Loba mangpaat anu bisa dicokot tina maca biografi, di antarana:

  • Diajar jeung ngeunteung kana pangalaman hirup hiji inohong/tokoh. Hiji kajadian sajarah kalan-kalan disawang bédabéda ku jalma-jalma nu kalibet atawa ngalaman éta kajadian. Béda sawangan téh timbul lantaran aya kapentingan-kapentingan. Upamana baé, peristiwa politik taun 1998 nu kawentar ku sebutan jaman Reformasi disawang béda-béda ku tilu tokoh sajarah anu kalibet langsung dina éta kajadian. Éta tilu tokoh téh nyaéta Présidén B.J. Habibie, Jéndral Wiranto, jeung Létjén Prabowo Subianto. Tiluanana ngahaja nyusun biografi séwang-séwangan tur boga sawangan jeung pamadegan nu béda-béda kana perstiwa nu sarua. Malah dina sawatara bagianana, éta tilu inohong téh pabéntar paham dina nyaritakeun hiji peristiwa.
                                     
  • Aesop Yunani Kutha Ratna, Nyoman 2018 Ensiklopedia 2000 Istilah, Biografi Karya Metode, Teori Yogyakarta: Pustaka Pelajar. ISBN 9786022297437
  • panulis awéwé nu produktif, mimiti nulis ti taun 1950 - an, dicirian ku biografi Dina wangun kumpulan cerpén, di antarana aya : Dua Dunia 1956 Tuileries
  • Umenek 1961 jeung Pacar Merah Indonesia I sarta II 2010 Dina wangun biografi : M. Husni Thamrin 1940 jeung W.R. Supratman 1940 Baca ogé Pacar
  • 2013: 289 - 290 Kutha Ratna, Nyoman 2018 Ensiklopedia 2000 istillah biografi karya metode dan teori sastra Yogyakarta: Pustaka Pelajar. ISBN 9786022297437
  • Dr. H.C. Drs. H. Mohammad Hatta, atawa populér minangka Bung Hatta lahir di Bukittinggi, Sumatera Kulon, 12 Agustus 1902 pupus di Jakarta, 14 Maret
  • undang - undang séjénna. Kuta Ratna, Nyoman 2018 Ensklipodia 2.000 istilah Biografi Karya Metode dan Teori Sastra. Yogyakarta: Pustaka Pelajar. p. 379. ISBN 9786022297437
                                               

Aldiansyah Taher

Rahmat Aldiansyah langkung dikenal salaku Aldi Taher nyaéta saurang aktor sareng panyanyi Indonésia berdarah Minangkabau.

                                               

Aldi Taher

Rahmat Aldiansyah, S.E. langkung dikenal salaku Aldi Taher nyaéta saurang aktor sareng panyanyi Indonésia berdarah Minangkabau.

Artika Sari Devi
                                               

Artika Sari Devi

Artika Sari Devi Kusmayadi langkung dikenal salaku Artika Sari Devi nyaéta saurang aktris Indonésia.

Users also searched:

...
...
...