Back

ⓘ Préféktur Aichi




Préféktur Aichi
                                     

ⓘ Préféktur Aichi

Asalna ieu wewengkeun dibagi kana tilu propinsi nyaéta Owari, Mikawa jeung Ho. Sanggeus jaman Taika, Mikawa jeung Ho dihijikeun dina hiji pamaréntahan. Dina taun 1871, sanggeus abolisi sistim han, Owari, iwal ti Chita Peninsula, sacara pamaréntahan jadi Nagoya Prefecture, sedengkeun Mikawa dihijikeun jeung Chita Peninsula jadi Nukata Prefecture. Nagoya Prefecture ganti ngaran jadi Aichi Prefecture dina bulan April 1872, sarta dihijikeun jeung Nukata Prefecture dina tanggal 27 November dina taun nu sarua.

World Expo 2005, Aichi, Japan, diayakeun di Seto jeung Nagakute.

                                     
  • Railway Company nu wates antara kaduana di Kameyama Station di Kameyama, Préféktur Mie. Bagéan ti Kamo Station ka JR Namba Station disebutna Yamatoji Line
  • kareta nu ngahubungkeun Nagoya jeung Ise Nakagawa Station di Matsusaka, Préféktur Mie liwat kota - kota Kuwana, Yokkaichi, Suzuka, Tsu. LO Local 普通 futsū
  • Undang - undang Otonomi Lokal Jepang. Kota utama dibéré fungsi tugas ku pamaréntah préféktur tapi teu saloba Designated Cities. Keur jadi kota utama, hiji kota ku
  • dioperasikeun ku JR Central, ngawengku Tōkai region - Préféktur Shizuoka, Préféktur Aichi jeung Préféktur Gifu. Ōgaki - Shin - Tarui Abandoned - Sekigahara
  • 128 juta jiwa. Wewengkon Megapolitan Tokyo, nu ngawengku ibukota Tokyo jeung préféktur sabudeureunna, wewengkon metropolitan panggedena sadunya, leuwih ti 30
  • Jepang. Anu paling parah nyaéta di Préféktur Hokkaido, préféktur di beulah kalér Jepang. Nepi ka pamaréntah daérah préféktur éta netepkeun kaayaan darurat
  • séjénna boh produk lokal atawa impor. Pabrik Sabab deukeut ka propinsi Aichi nu loba industri otomotif tur industri beurat saperti Toyota, loba industri
  • 230, 500 km² Titik pangluhurna Mount Fuji 3, 776 m Administrasi Japan Préféktur Hiroshima, Okayama, Shimane, Tottori, Yamaguchi, Hyōgo, Kyoto, Mie, Nara
  • Saméméhna Kiichi Aichi Mentri Luar Negri Jepang 1971 1972 Sanggeusna Masayoshi Ohira Saméméhna Takeo Miki Perdana Mentri Jepang 24 Désémber 1976 dugi
  • Toyohashi Railroad: Atsumi Line Shintoyohashi Azumada Main Line Ekimae Aichi Toyohashi Hirai Signal box 3.8 km - - - - - Kozakai, Hoi Ina 5 km
  • Dina Ngaran Jepang, ngaran kulawarga nyaeta Katō. Baron Katō Takaaki 加藤 高明, Katō Takaaki 3 Januari 1860 - 28 Januari 1926 nyaéta salah saurang pulitikus

Users also searched:

...
...
...