Back

ⓘ Kabupatén Tasikmalaya



Kabupatén Tasikmalaya
                                     

ⓘ Kabupatén Tasikmalaya

Pikeun artikel kota nu ngaranna sarua, tempo Kota Tasikmalaya.

Kabupatén Tasikmalaya mangrupa kabupatén di Propinsi Jawa Kulon, Indonésia. Ibukotana Singaparna, kira-kira 380 km beulah kidul wétan Jakarta. Kabupatén ieu wawatesan jeung Kabupatén Majalengka di beulah kalér, Kabupatén Ciamis jeung Kota Tasikmalaya di beulah wétan, Samudra Hindia di beulah kidul sarta Kabupatén Garut di beulah kulon

                                     

1. Pamaréntahan

Kabupatén Tasikmalaya kawengku ku 39 kacamatan, nu dibagi deui kana sajumlah désa jeung kalurahan. Kota Tasikmalaya, baheulana mangrupa bagéan ti wilayah Kabupatén Tasikmalaya, nu kiwari geus ngajadi kota otonom ti ngawitan 21 Juni 2001. Ti harita, sacara bertahap puseur pamaréntahan kabupatén ieu dipindahkeun ka Kacamatan Singaparna.

                                     

2. Géografi

Sabagéan gedé wilayah Kabupatén Tasikmalaya mangrupa daérah pagunungan, kalayan puncakna Gunung Galunggung jung Gunung Talagabodas. Tasikmalaya mibanda iklim tropis kalayan suhu rata-rata di dataran handap 20°-34 °C jeung dataran luhur 18°-22 °C. Curah hujan rata-rata 2.072 mm/taun.

                                     

3. Pendidikan

Kabupatén Tasikmalaya miboga sajumlah paguron luhur, di antarana Universitas Siliwangi Unsil, Institut Agama Islam Cipasung IAIC Singaparna jeung Institut Agama Islam Latifah Mubarokiyah IAILM Suryalaya. Sajaba ti éta, Tasikmalaya kasohor miboga sajumlah pondok pasantren nu sumebar ampir di sakuliah wilayah kabupatén.

                                     

4. Pariwisata

  • Basisir Cipatujah
  • Gunung Galunggung
  • Kampung Naga
  • Karajinan anyaman, bordél, kelom geulis, batik tulis, sapatu kulit, mébel, topi, jeung sajabana.
  • Basisir Sindangkerta
  • Basisir Karang Tawulan
  • Makam Syech Abdul Muhyi, Pamijahan
Free and no ads
no need to download or install

Pino - logical board game which is based on tactics and strategy. In general this is a remix of chess, checkers and corners. The game develops imagination, concentration, teaches how to solve tasks, plan their own actions and of course to think logically. It does not matter how much pieces you have, the main thing is how they are placement!

online intellectual game →