Back

ⓘ Iklim



Iklim
                                     

ⓘ Iklim

Iklim nyaéta kaayaan cuaca rata-rata dumasar kana panjang waktu nu tinangtu di bumi atawa planét séjénna. Studi dina iklim diulik dina Klimatologi.

Tempat iklim di bumi dipangaruhan ku géografi jeung topografi ngeunaan éta tempat. Pangaruh posisi panonpoé relatif ka bumi tempat dipasang aksi musim, hiji identifier nu distinguishes hiji ti iklim séjénna. Bédana usum ngahasilkeun sababaraha sistim klasifikasi iklim.

Dumasar posisi rélatif hiji tempat di bumi ka khatulistiwa dipikanyaho wewengkon jeung kamiripan umumna alatan béda iklim jeung pola parobahan suhu hawa, nyaéta wewengkon tropis 23.5 ° N-23.5 ° S, subtropis 23.5 ° Lu-40 ° N jeung 23 ° S-40 ° S, sedeng 40 ° N-66.5 ° N jeung 40 ° S-66.5 ° lintang, sarta polar 66.5 ° N-90 ° N jeung 66.5 ° S-90 ° S.

Free and no ads
no need to download or install

Pino - logical board game which is based on tactics and strategy. In general this is a remix of chess, checkers and corners. The game develops imagination, concentration, teaches how to solve tasks, plan their own actions and of course to think logically. It does not matter how much pieces you have, the main thing is how they are placement!

online intellectual game →