Back

★ Wawacan Iman, Élmu, reujeung Amal



                                     

★ Wawacan Iman, Élmu, reujeung Amal

Di Iman, Ilmu Jeung Amal anggitan Baing, guru tarékat di Purwakarta nu pupusna dina 1937. Poé éta diréngsekeun dina taun 1924. Diterbitkeun ku murid-murid, hiji Wewengkon Di Said Raksakusumah jeung R. H. Hidajat Martalogawa anu milu ka ulikan Baing dina taun 1933-1937. Baing ngayakeun pangajaran di imah saminggu tilu kali. Dina poé rebo pikeun umum, nu hadirna aya ratusna, urang lain urang, Purwakarta baé, tapi ti tempat di mana batur anu deukeut ka dinya, saperti Pléréd, Jatisari, Dawuan jeung Hiji. Dina malem salasa sareng malem kemis, ulikan, nu hadirna paling réa nyaéta ngan 15 urang.

Baing pangajaran sarta ngalaksanakeun tarékat Naqsyabandiah. Anjeun maca Buku Syarussalikin nu disusun ku Syékh Abdul Somad sahiji nu Panggedéna di Indonesia tapi éta anu ditulis ku aksara ka kota. Eusi Kitab Ihya Ulumuddin karya Al-Ghazali. Nu milu kana pangajaran maca éta buku. Nu dibaca ku loba, tapi katerangan Baing ngeunaan maca sorangan sok panjang lebar, jero, dina basa sunda dina nu eta tos kaluar jeung gampang kahartina ngabandungan. Sababada Baing pupusna, di Purwakarta aya sia leuwih guru pesenan.

Dina ngeunaan agama Islam dina basa sunda réa, tapi sacara umum hiji gambaran éleméntér sacara hukumpikih, atawa sajarahtarih, mindeng teu ngaleunjeur. Nu matak Di Iman,Elmu pangaweruh Jeung Iman, anu beunang pikeun Baing karasa metot.

                                     
  • Gandasari Wawacan Ratu Wawacan Batara Rama Wawacan Rusiah nu Kasép Wawacan Rengganis Wawacan Mintaraga Wawacan Iman Élmu reujeung Amal Wawacan Purnama

Users also searched:

wawacan iman, élmu, reujeung amal,

...

Encyclopedic dictionary

Translation
Free and no ads
no need to download or install

Pino - logical board game which is based on tactics and strategy. In general this is a remix of chess, checkers and corners. The game develops imagination, concentration, teaches how to solve tasks, plan their own actions and of course to think logically. It does not matter how much pieces you have, the main thing is how they are placement!

online intellectual game →