Back

ⓘ Musisi




                                               

Ahmad Albar

Ahmad Albar nyaéta saurang pamusik aliran rock, sanajan kitu manéhna ogé pernah medalkeun lagu dangdut. Babar ti pasangan Syech Albar jeung Farida. Ahmad Albar anu nénéhna Iyé ieu sukses jeung grup musik légéndarisna, Goodbless jeung Gong 2000. Iyé téh nyaéta mantan salakina Rini S. Bono jeung dipaparin anak lalaki anu ngaranna Fachry Albar. Lian ti kitu, Iyé nyaéta dulur téré ti panyanyi dangdut Camélia Malik, ti bapa aktor Jamaluddin Malik. Sanggeus pipirakan jeung Rini, Iyé sempet deukeut jeung Cut Keukeu.

                                               

Anggun C. Sasmi

Anggun Cipta Sasmi atawa nu leuwih kasohor ku sebutan Anggun C. Sasmi nyaéta salah sahiji musisi Indonesia nu kasohor ka sakuliah dunya. Lahir di Jakarta tanggal 29 April 1972. Lahir ti pasangan Darto Singo, salah saurang seniman sarta Dian Herdina, wanoja turunan Karaton Yogyakarta. Ti leuleutik kénéh, Anggun geus boga bakat dina widang musik. Nalika umurna 9 taun, Anggun geus bisa ngaluarkeun laguna sorangan. Dina umurna nu ka-14, Anggun mimiti rékaman albeum rock munggaranana. Albeum nu judulna Dunia Aku yang Punya diorbitkeun ku musisi Ian Antono sarta didistribusikeun ku Blackboard Re ...

                                               

Bams Samson

Bambang Reguna Bukit atawa biasa dipikawanoh Bams Samson nyaéta salah saurang personel grup musik Samson. Samson sorangan diwangun ku lima urang personel di antarana nyaéta, Bams, Aldri, Erik, Konde jeung Irfan, anu album kahijina nyaéta NALURI LELAKI anu medal taun 2005. Bams mangrupa putra kahiji ti pasangan Johan Begin Bukit jeung Desiree Tarigan. Sababaraha taun sanggeus Bams lahir, kadua sepuhna cerai. Desiree nikah deui jeung pengacara Hotman Sitompul. Bam anu lahir di Ottawa, 16 Juni 1983 saméméh sukses salaku penyanyi, kungsi diajar musik di Elfa Secioria, TSB Tarik Suara Bertha, s ...

                                               

Doel Sumbang

Wahyu Affandi leuwih dipikawanoh Doél Sumbang nyaéta saurang panyanyi sakaligus panyipta lolobana lagu pop Sunda. Doel mangrupa salah surang penyanyi pop Sunda ti Bandung anu kawentar ti taun 1980. Doél anu kawentar ku lagu-laguna anu nyelenéh. Sosok dalang jadi gambaran diri manéhna ku sabab Doél lahir di kulawarga santri. Bapana anu kawentar jadi tukang dakwah anu sok disebut Abah Kabayan, anu ayeuna sok ngeusian acara kaislaman di salah sahiji stasion radio swasta di Bandung. Ditilik tina atikanana ti mimiti SD anu sakolana di SD Bandung, SMPN 9, Bandung tuluy SMA di BPI. Doél diajar té ...

                                               

Gilang Ramadhan

Gilang Ramadhan nyaéta salah sahiji drummer jeung musisi Indonesia. Lahir di Bandung tanggal 30 Mei 1963. Mangrupa anak kadua ti pasangan Ramadhan Kartahadimadja jeung Safrida Nasution. Ti leuleutik kénéh geus wanoh kana sawatara alat musik kayaning piano, biola, jeung drum. Mimiti diajar piano di Taman Ismail Marzuki taun 1971. Kungsi indit ka Perancis pikeun diajar piano jeung orgen ka Slamet Abdul Sjukur. Gilang nuluykeun sakolana di Professional School Hollywood Amerika Serikat jurusan musik taun 1980-1982. Taun 1981-1984 Gilang ogé diajar di Los Angeles City College jurusan perkusi. K ...

                                               

Hardwell

Robert Van de Corput,dipikawanoh sareng Hardwell,nyaéta Produser musik sareng DJ dunia. Hardwell di pilih jadi DJ nomer #1 2014 di dunia ku DJ Magazine, Dina taun 2013 ogé Hardwell janten DJ nomer #1 di dunia.

                                               

James Blunt

James Blunt nyaéta musisi asal Inggris, ngaran keur lahirna nyaéta James Hillier Blount, lahir di Tidworth, Wiltshire, Inggris tanggal 22 Pébuari 1974. James Blunt kungsi meunangkeun BRIT Awards jeung lima kali meunang nominasi Grammy Awards. Blunt kungsi ngajalin hubungan spesial jeung penyanyi Camilia Boler (2004-2006 jeung Petra Nemcova juli 2006-ayeuna. James Blunt meunang inspirasi pikeun jadi musisi nalika manéhna ningali budak lalaki anu leuwih kolot keur maén gitar listrik. James Blunt kungsi jadi tentara salila 4.5 taun. Manéhna ngabéakkeun 6 taun jadi tentara penjaga perdamaian d ...

                                               

Jason Mraz

Jason Mraz nyaéta musisi keturunan Virginia jeung Ceko. Aliran musik anu dipakéna nyaéta reggae, pop, rock, jazz, sarta hip-hop. Jason Mraz lahir tanggal 23 Juni 1973. Debut albumna dimimitian taun 2002 kalayan judul album WAITING FOR MY ROCKET TO COME. Di Acara Grammy Awards ka-51, single Im yours dinominasikeun minangka Song of The Year. Jason Mraz dinominaskeun minangka Best Male Pop Vocal. Mraz kungsi tampil di Indonesia dina acara Java Jazz Festival 2009, 6-7 Maret 2009. Taun 2011, Jason bakal ngayakeun konsér deui di Indonésia. Ieu konsér dijudulan Jason Mraz Special Acoustic Evening ...

                                               

Java Jive

Java Jive nyaéta grup musik asal Bandung anu anggotana Capung, Noey, Tony, Edwin, Fatur, jeung Danny. Java Jive dibentuk taun 1989 ku Edwin jeung Noey anu harita sakola di SMAN 2 Bandung. Ngaran Java jive sorangan dicokot ti salah sahiji judul lagu grup vokal Manhattan Transfer. Capung asup ka Java Jive ngagantikeun Micko nu pindah ka grup musik protomena.

                                               

Jon Bon Jovi

Jon Francis Bongiovi Jr. atawa anu kasohor Jon Bon Jovi nyaéta musisi, penyanyi, wirausahawan, aktor, katut vokalsi grup musik rock Bon Jovi. Jon anu gumelar di Perth Amboy, New Jersey, Amerika tanggal 2 Méi 1962 ieu nyaéta salah saurang anu ngadegkeun Bon Jovi. Jon nikah eung babaturan sakolana, Dorothea Hurley, tina ieu hubungan, Jon boga opat anak,di antarana: Rose Bon Jov, Jesse James Louis Bon Jovi, Jacob Hurley Bon Jovi jeung Roméo Jon. Lalaki anu boga tim football, The Philadelphia Soul ieu geus ngajual leuwih ti 120 juta album di Sakuliah alam Dunya jeung Bon Jovi. Sedengkeun dina ...

                                               

Lenka

Lenka Kripac atawa biasa dilandi Lenka nyaéta penyanyi kelahiran Australia tanggal 19 Maret 1978. Bapana nyaéta musisi jazz, imigran asal Cekoslovakia. Indungna nyaéta guru anu nurunkeun bakatna ka Lenka. Nalika umur 7 taun, Lenka pindah ka Sidney terus meunangkeun pangajaran musik pertamana. Lenka mahér maénkeun alat musik Terompet jeung Piano.

                                               

Ichiro Mizuki

Ichiro Mizuki, lahir Toshio Kayakawa, nyaéta penyanyi anison, komponis, aktor jeung anggota grup musik ti Jepang JAM Project.

                                               

Shania Twain

Eilleen Regina Edwards atawa leuwih kasohor ku sebutan Shania Twain nyaéta salah sahiji musisi asal Kanada. Lahir di Windsor Ontario tanggal 28 Agustus 1965. Lahir ti pasangan Sharon jeung Clarence Edwards. Shania kungsi nikah jeung Robert John Mutt Lange dina tanggal 28 Désémber 1993 nepi ka ngalahirkeun anak nu ngaranna Eja DAngelo. Tapi teu kungsi lila Twain jeung Lange pipisahan dina tanggal 9 Juni 2010. Shania nikah deui dina tanggal 1 Januari 2011 di Rincón, Puerto Rico ka Frederic Thiebaud, pangusaha asal Swiss. Ngamimitian karir dina dunya musik ti leuleutik kénéh kalawan ngeusi ac ...

                                               

Taylor Swift

Taylor Alison Swift atawa nu leuwih kasohor ku sebutan Taylor Swift nyaéta salah sahiji musisi. Lahir di Pennsylvania tanggal 13 Desember 1989. Bakatna dina widang nyanyi geus aya ti leuluetik kénéh. Swift dumuk di Pennsylvania bareng jeung kolotna sarta dulur lalakina Austin. Pangaresepna dina widang musik kapangaruhan ku LeAnn Rimes, Dolly Parton, Shania Twain, Patsy Cline, jeung ninina sorangan. Nalika umurna 10 taun, Taylor Swift geus bisa nyieun lirik lagu sarta geus biasa minton hareupeun jalma réa. Lulus ti Akademi Harun, sakola Kristen SMA Hendersonville, Tennessee dina bulan Juli ...

                                               

Trie Utami

Trie Utami Sari Bandung. Taun 1978, Iie ngiluan atikan musik di Bina Musika Bandung. Sanajan teu diajar vokal sacara husus, tapi Iieu pinter nyanyi. ku lantaran kamampuhna nyanyi jeung maén piano, pihak sakolana mercayakeun Iie pikeun mingpin Drum Band Sakolana minangka mayorét. Nalika taun 1977, munggaran Iie tampil di TVRI bareng jeung Bu Mul dina acara Ayo Menyanyi meunangkeun juara kadua.Nalika SMA manéhna mekarkeun kamampuh musikna ku diajar keyboard, saksofon, jeung diajar ngaaransemen lagu di kelompok drum band GWDC Genta Winaya Drum Corps Bandung. Sabada lulus SMA jeung teu bisa ne ...

                                               

Tubagus Armand Maulana

Tubagus Armand Maulana atawa nu leuwih kasohor ku sebutan Armand Maulana nyaéta vokalis band Gigi. Lahir di Bandung tanggal 4 April 1971. Bungsu ti genep sadudulur ti pasangan alm Tubagus Ahmad Drajat jeung almh Enden Khadijah. Ti keur leuleutik kénéh geus resep kana musik. Nalika SD, jadi anggota kelompok teater musikal sarta kungsi asup jadi anggota Genesis Fans Club, hiji kelompok fans musik rock Genesis. Armand ngamimitian karirna di dunya hiburan salaku finalis Cover Boy majalah Mode taun 1985 nalika masih kénéh jadi murid kelas 2 SMP 13 Bandung. Nalika nincak SMA, Armand ngagabung je ...

                                               

Udjo Ngalagena

Udjo Ngalagena ogé dipikawanoh minangka Mang Udjo nyaéta seniman, pendidik, duta, aktivis angklung sakaligus pangadeg Saung Angklung Udjo. Mang Udjo anak kagenep ti papasangan Wiranta jeung Imi. Udjo diajar angklung dina dua tangga nada dasar, nyaéta diatonik jeung péntatonik, hal ieu ngajadikeun anjeunna mahér dina maénkeun mangrupa-rupa jenis musik, ti mimiti musik tradisional Sunda nepi ka lagu-lagu populér Indonésia, ogé lagu ti negri Walanda. Mang Udjo nikah jeung Uum Sumiyati, tina pernikahanna éta mang Udjo dipaparin 10 anak.

                                               

Uyan Suryana

Uyan Suryana sok disebut ogé Yan Asmi nyaéta saurang seniman Sunda, budayawan, musikus, ogé anggota grup DBodor. Mimiti ngahiji jeung grup Dbodor taun 1986, Uyan kungsi digawé di kantor Dinas Pendapatan kota Sukabumi. Sagigireun icikibung dina seni Uyan ogé mibanda hiji ka padulian kana kaayaan lingkungan, kungsi ngadegkeun hiji yayasan anu dingaranan "PEPELING Penduduk Peduli Lingkungan" tina hasil sagala itikurih jeung gawé anu rancagé ieu, anjeuna meunang rupa-rupa pangajén boh ti Pemkot jeung Pemkab, Pamaréntah Propinsi di sababaraha daérah, Kamentrian Lingkungan Hidup, jeung pangajen ...

                                               

Yovie Widianto

Yovie Widianto dibabarkeun di Jakarta, 21 Januari 1968. Lian ti pangarang lagu, Yovie ogé manrupa salah sahiji anggota jeung nu ngawangun grup musik Kahitna maké alat musik keyboard sarta grup musik The Nuno anu dijieun taun 2001. Yovie anu geus suksés ngorbitkeu para penyanyi ngaliwatan lagu-lagu anu dijieunna, para penyanyi éta di antarana Rio Febrian, Audy, Rida Sita Dewi, Rita Effendi, Yana Yulio, Pinkan Mambo, Delon, Astrid jeung réa-réa deui. Lian ti éta Yovie ogé ngajalankeun solo karir, albumna A Potrait of Yovie anu dirilis taun 2005 jeung albumna nu anyar Kemenangan Hati.Album Ke ...

                                     

ⓘ Musisi

  • Musisi atawa juru musik nyaéta jelema anu ngamaénkeun pakakas musik kawas hitar jeung piano atawa jelema anu ngawih. Misisi ogé hiji jalma anu nulis musik
  • munggaran Singapur, Singapura. 1925 - B.B. King, musisi blues Amérika td. 2015 1949 - Chrisye, musisi Indonésia, Jakarta, Indonésia. 1952 - Mickey Rourke
  • Jr., musisi Amérika td. 2016 1945 Rod Stewart, musisi Inggris 1949 George Foreman, tukang tinju Amérika 1955 Michael Schenker, musisi Jérman
  • 1949 Rick Springfield, musisi Australia 1978 Kobe Bryant, pamaén baskét Amérika td. 2020 1979 Mulan Jameela, musisi pulitikus Indonésia 2000
  • 1970 Zack de la Rocha, musisi Amérika Rage Against the Machine 1987 Ricky Harun, aktor Indonésia 1991 Pixie Lott, musisi tukang ngibing tur artis
  • d. 1954 1955 Jean Tigana, pamaén bola Perancis 1956 Randy Jackson, musisi Amérika 1969 Evie Tamala, tukang ngawih dangdut Indonésia 1972 Selma
  • 1970 - an, musisi lokal reueus ku budayana tur dumasar kana hal ieu, Mentai Rock. Di sababaraha taun ieu, jenis musk geus ngahiji antara musisi lokal jeung
  • AS. 1958 Andrea Bocelli, musisi Italia 1970 - Emmanuel Petit, pamaén bola Perancis, Dieppe, Perancis. 1978 - Tompi, musisi Indonésia, Lhokseumawe, Aceh
  • McCartney, musisi Inggris The Beatles 1946 Fabio Capello, manajer bola Italia 1952 Isabella Rossellini, artis Italia 1976 Blake Shelton, musisi Amérika

Users also searched:

...
...
...