Back

ⓘ Seniman




                                               

Addie MS

Addie Muljadi Sumaatmadja atawa leuwih kasohor ku sebutan Addie MS nyaéta salasahji konduktor orkestra di Indonesia. Lahir di Jakarta 7 Oktober 1959. Addie salah sahiji nu ngadegkeun Twilite Orchestra. Salian ti éta, Addie ogé dipikawanoh salaku pianis, komposer, arranger, sakaligus produser musik. Alatan didikan di kulawargana nu kacida disiplin ti keur leuleutik, Addie kaasup kana budak nu éraan, minder tur hésé sosialisasi jeung batur. Hal éta robah nalika Addie nincak masa SMP. Addie mimiti wanoh kanu ngaranna narkoba nepi ka tingkat émosionalna ogé milu robah. Addie jadi budak nu eksp ...

                                               

Basuki Abdullah

Basuki Abdullah nyaéta salah sahiji seniman dina widang seni lukis. Lahir di Surakarta Jawa Tengah tanggal 25 Januari 1915, tilar dunya tanggal 5 Nopember 1993 dina umurna nu ka 78 taun. Basuki kasohor nyekel seni lukis aliran réalis jeung naturalis. Kungsi diangkat jadi tukang ngalukis di Istana Merdeka Jakarta. Bakatna dina widang ngalukis diturunkeun ti bapana Abdullah Suryosubro, sedengkeun akina nyaéta tokoh Pergerakan Kebangkitan Nasional Indonesia dina awal taun 1900-an nyaéta Doktor Wahidin Sudirohusodo. Ti mimiti umur 4 taun, Basuki Abdullah geus resep ngalukis sawatara tokoh nu k ...

                                               

Benyamin Sueb

Saprak leutik, Benyamin Sueb geus ngarasakeun peurihna kahirupan. Bungsu ti dalapan duduluran pasangan Suaeb jeung aisyah, bapana maot nalika Benyamin Sueb umur dua taun. Alatan kaayaan ékonomi kulawarga anu teu tangtu, manéhna nalika umur tilu taun ngamén ngurilingan kampung tuluy hasil tina ngamén dipaké pikeun ngabayaran sakola raka-rakana. Benyamin Sueb mindeng ngamén ka tatanggana nyanyi lagu Sunda Ujang-ujang Nur bari jojogédan. Seniman anu lahir di Kemayoran, 5 Maret 1939 ieu geus katémpo bakatna saprak budak kénéh. Bakat senina turunan ti aki na, nyaéta Saiti jeung Haji Jiung, mara ...

                                               

Cécé Somantri

Radén Tjétjé Somantri. Ngarana basa gumelar nyaéta R. Rusdi Somantridiputra, ngan sabab emangna anu ngagedékeunna miboga ngaran kanyaah atawa landian Cécé, nu ngajadikeun ngaran Cécé nu sok dipakéna. Penari, guru jeung pencipta tari sarta nu mawa parobahan tari sunda. Ramana, R.Somantri Kusumah,patih Purwakarta, ngantunkeun anjeunna basa Cécé dina jero kakandungan kénéh. Matak ti oorok geus di gedekeun ku emangna, R. Karta Kusumah, wedana Subang. Sanggeus tamat HIS jeung MULO dilajeng ka MOSVIA, tapi teu nepi tamat sabab kaburu resep kanu nari.

                                               

Dwiki Dharmawan

Dwiki Dharwaman nyaéta salah sahiji musisi Indonésia nu kasohor teu ngan saukur di Indonésia, tapi ogé ka sakuliah dinya. Sutradara pilem, panata tari jeung orkéstra, sarta musisi jazz mancanagara. Lahir di Bandung 19 Agustus 1966. Diajar piano klasik ti umur 7 taun ka Elfa Secioria. Tuluy nincak umurna nu ka-13 taun mimiti diajar music jazz. Dina umurna nu ka-17, nyieun Grup Krakatau bareng jeung Pra B Dharma, Budhy Haryono, jeung Donny Suhendra. Grup krakatau ieu ngaéksplorasi gamelan sunda nu dikombinasikeun jeung jazz. Nepi ka kiwari ieu grup geus ngurilingan dunya sarta minton dina sa ...

                                               

Kaboel Suadi

Kaboel Suadi nyaéta pagawé seni utamana dina seni lukis tur grafis ogé dosén seni rupa. Anjeuna sanggeus tamat sakola di SD jeung SMP di Cirebon tur SMA di Jakarta nuluykeun nyuprih élmu di Jurusan Seni Rupa ITB Bandung, tamat dina taun 1964, tuluy anjeuna ngawulang di almamaterna. Tuluy anjeuna nuluykeun nyiar élmu di Hochschule fur Bulderkenden Kunste, Berlin Barat dina taun 1968 nepi 1969. Kungsi jadi dosén tamu di Jurusan Seni Rupa Institut Kesenian Jakarta dina taun 1970 nepi ka 1979, jeung di bagéan Seni Rupa Universitas Trisakti, Jakarta. Kaboel Suadi mindeng nyalagarakeun paméran b ...

                                               

Sjuman Djaya

Sjuman Djaya lahir di Purworejo, Jawa Tengah. Atikan na di Taman Madya SLA Taman Siswa, Institut Sinematografi Negara Moskow lulus taun 1965. Nalika sakola di Taman Madya, Sjuman Djaya mindeng maén sandiwara. Dina pertengahan taun 1950 an, manéhna loba nulis carpon, sajak jeung esai sastra. Tuluy milu maén dina sawatara film salaku lalakon. Sjuman Djaya nyaéta putra kalima ti dalapan duduluran. Bapana, juru gambar di jaman walanda. Cita-citana jadi penerbang. Tapi, ahirna Sjuman Djaya jadi pamaén sandiwara, penulis sajak, jeung carita pondok. Manéhna tuluy dipikawanoh salaku anggota senima ...

                                               

Tati Saléh

Radén Siti Hatijah Saléh leuwih dipikawanoh Tati Saléh gumelar di Jakarta, 24 Juli 1944; umur 76 taun nyaéta juru kawih, juru tembang, pamaén pilem, sarta tukang ngibing. Ti mimiti umur 5 taun geus resep ngadéngékeun kawih jeung tembang nu dihaleuangkeun ku Upit Sarimanah, Titim Fatimah jeung Ibu Saodah. Diajarkeun nembang ku bapana. SD jeung SMP-na di Ciamis sedengkeun SLA na di KOKAR Konservatori Karawitan Bandung. Di SMP diajarkeun nembang ku guruna, Dodo Natapura. Nalika di KOKAR nu jadi kepala sakolana nyaéta Daéng Sutigna. Tati guguru ka R.Enoch Atmadibrata jeung Ono Lesmana sarta Ma ...

                                               

Wahdi Sumanta

Wahdi Sumanta nyaéta Juru lukis naturalis. Minat manéhna kana ngalukis téh geus katempo ti saprak di HIS. Saenggeus manéhna lulus di HIS tuluy diajar ka Abdullah Suryosubroto, nyaéta bapa Juru lukis Basuki Abdullah salila sababaraha bulan kulantaran dukungan ti Dr. Kadmirah anu ningali kabisa anu dipibogana. Tuluy manéhna ngembangkeun kabisa éta ku cara latihan babarengan jeung Juru Lukis Affandi nu mangsa éta cicing di Gang Wangsareja, Bandung. Salian Affandi Juru lukis lianna nu sok ngalukis babarengan téh nyaéta Barli Sasmitawinata, Sudarso jeung Héndra Gunawan. Taun 1946, mangsa Bandun ...

                                               

Yusuf Afféndi

Nalika manéhna jadi mahasiswa, manéhna mindeng pisan ngamuat skétsana ka majalah-majalah anu geus kakoncara, sapertos Gelanggang/Siasat, Indonesia, jeung sajabana. Rengsé di Arsitéktur jeung Seni Rupa ITB 1961, lajeng ka School of Art and Design Rochester Institute of Technology, New York, AS 1971 jeung Rietveld Academie Amsterdam, Kunst Academie Tilburg, AIVE Eindhoven, Belanda 1978.

                                     

ⓘ Seniman

  • taun, tujuh bulan, 29 poé. 2007 Lukisan Suzanne Bloch 1904 beunang seniman Spanyol Pablo Picasso, sarta O Lavrador de Café ku palukis modernis Brasil
  • lalajo TV nalika kuring asup ka kamar. Mimitina anjeunna hoyong jadi seniman atawa ilustrator, anjeunna osok kuciwa ku aturan - aturan masarakat Jepang
  • Chopin, pianis jeung komposer Polandia td. 1849 1817 Giovanni Duprè, seniman Italia td. 1882 1973 Chris Webber, pamaén baskét Amérika 1974 Mark - Paul
  • rakyat Perancis td. 1431 1883 Kahlil Gibran, philosop, sastrawan, seniman Amérika - Libanon td. 1931 1969 Norman Reedus, aktor Amérika 1982 Eddie
  • Tentara Pangbébasan Balochistan ngaku tanggung jawab. 1904 Salvador Dalí, seniman Spanyol td. 1989 1933 Louis Farrakhan, pamingpin agama Amérika 1963
  • 1802 Victor Hugo, sastrawan Perancis td. 1885 1808 Honoré Daumier, seniman Perancis td. 1879 1829 Levi Strauss, parancang pakéan Amérika Jérman
  • Olusegun Obasanjo, présiden Nigeria kahiji 1939 Benyamin Sueb, aktor, seniman palawak Indonésia td. 1995 1942 Felipe González, PM Spanyol 1955
  • kacatet salaku juru ilo Ciawian jeung Cianjuran. Anjeunna diajar ti seniman - seniman ahli karawitan Sunda anu geus kawentar, ogé neuleuman hasil karya widang
  • tingkat di kota industri Rusia, Magnitogorsk rubuh. 1869 Henri Matisse, seniman Perancis td. 1954 1935 Salman, Raja Arab Saudi 1937 Anthony Hopkins
Jean Dubuffet
                                               

Jean Dubuffet

Jean Dubuffet mangrupikeun pelukis, pemahat sareng seniman palastik Perancis, téorisi munggaran tina gaya seni anu anjeunna masihan nami "seni brut". Marginalisasi atanapi gering méntal: lukisan, patung, kaligrafi, anu anjeunna ngaku yén parantos diideuan ku nyalira.

Users also searched:

...
...
...