Back

ⓘ Taman Nasional Bromo Tengger Semeru




Taman Nasional Bromo Tengger Semeru
                                     

ⓘ Taman Nasional Bromo Tengger Semeru

Taman Nasional Bromo Tengger Semeru nyaéta taman nasional di Jawa Wétan, Indonésia, anu perenahna aya di wewengkon administratif Kabupatén Pasuruan, Kabupatén Malang, Kabupatén Lumajang, jeung Kabupatén Probolinggo. Ieu taman nasional téh gaduh tipe ékosistem sub-montana, montana sareng sub-alphin jeung tangkal-tangkal anu baradag jeung anu yuswana ratusan taun. Sababaraha jenis tutuwuhan anu aya di Taman Nasional Bromo Tengger Semeru di antaran jamuju Dacrycarpus imbricatus, cemara gunung Casuarina sp., eidelweis Anaphalis javanica, sawatara jenis anggrek jeung jenis jukut langka Styphelia pungieus.

                                     
  • Bromo nyaéta gunung aktif nu mangrupa bagéan tina Taman Nasional Bromo Tengger Semeru nu diresmikeun ku pamaréntah dina taun 1997.. Legana 5.250 héktar
  • Rara Anteng sarta Jaka Tengger berumahtangga tacan ogé dibéré turunan. Saterusna diputuskeun pikeun naék ka penclut gunung Bromo pikeun bersemedi kalayan

Users also searched:

...