Back

★ Mékanika taneuh



Mékanika taneuh
                                     

★ Mékanika taneuh

Mekanika taneuh nyaeta hiji widang elmu nu migunakeun prinsip mekanika raraga pikeun ngira-ngira sipat nu guncangan tina taneuh. Karl von terzaghi budak, nu ngamimitian migunakeun prinsip rasional dina widang rekayasa taneuh, disebut salaku Bapak mekanika Taneuh.

Mekanika taneuh anu disiplin tina sababaraha cabang tina rékayasa, saperti sipil Rékayasa géotéhnik jeung Géologis rékayasa. Mekanika taneuh dipaké dina desain tatapakan pikeun ngarojong struktur, levees, tembok panahan, earthwork jeung wangunan dina taneuh.

Perkolasi cai ngaliwatan taneuh hal penting dina konstruksi torowongan sarta fondasi jero, sarta wangunan nu pakait jeung cai saperti pilar jembatan jeung aya.

                                     

1. Karakter Dasar Taneuh. (The Fundamental Character Of The Land)

Taneuh diwangun ku 3 komponen: udara, cai, jeung padet. Padet nyaeta partikel nu diwangun tina ukuran parikel liat saperti lebu nepi ka bongkah gede. Loba cai jeung udara dina jero sampel taneuh ngarupakeun faktor nu nangtukeun pasipatan taneuh. Hal sejenna nu mangaruhan kana sipat taneuh nyaeta tipe partikel nu nyusunna.

                                     

2. Rembesan. (Seepage)

Rembesan anu ngalirna fluida ngaliwatan liang taneuh, boh ka luhur atawa ka handap. Rembesan di handap embung jeung tihang biasana diitung ngagunakeun grafik konstruksi basajan minangka flownet. Lamun laju rembesan badag cukup, eta anu bakal kajadian erosi taneuh.Erosi taneuh jeung ieu téh hiji hal anu gede pangaruh lamun wangunan ieu dijieun sadia di tempat nu nilai cai luhur méja aya pisan nu beda-beda ti hiji tempat ka tempat sejen. Kajadin erosi dina jero taneuh ogé disebut salaku "piping", nu ngarah ka runtuhna wangunan, jeung ieu téh hiji hal nu ilahar pikeun nyababkeun runtuhna embung. Rembesa ka arah luhur pikeun ngurangan éféktifstress partikel taneuh. Dina kasus nu beda tina cai luhur meja sarua atawa leuwih gede ti nilai kritisna, mangka éféktifstress, nya eta leuwih deukeut ka nol. Kaayaan kawas ieu anu disebut kaayaan "keusik nyeuseup", atawa "ngagolak".

                                     

3. Efektif Stress σ. (Effective Stress σ)

Konsep éféktifstress hal nu penting keur ngarti kana sifat cai dina kaayaan anu beda-beda. éféktifstress nyaeta ukuran gedena beban nu ditahan ku awak taneuh. Ukuran ieu ngagambarkeun kamampu taneuh keur nahan kuat geser. Lamun anjeun éféktifstress taneuh deukeut ka angka nol, kaayaan quick bakal kajaadian nempo keusik nyeuseup.

éféktifstess σ taneuh diitung tina dua parameter hasil tina panalungtikan nyaeta, total stress σ jeung cai pressure μ saperti hiji ieu:

σ = σ - μ

dimana nyaéta unit kabehanna nyaéta tekenan.

                                     

3.1. Efektif Stress σ. Total Stress σ

Total stress σ sarua jeung overburden pressure beurat barang dina kaayaan cicing saluhureun taneuh, kaasup oge taneuh nu di luhur. Total stress teu salawasna nambahan sanajan beuki ka jero taneuh.

                                     

3.2. Efektif Stress σ. Cai pressure μ. (The water pressure is μ)

Cai pressure μ bisa diitung salaku hydrostatic pressure cai dumasar cairan statics lamun geus dianggap yén aliran cai ngaliwatan taneuh anu kacida launna. Ieu anggapan téh bener ka rasa nu geus ilahar iwal dina kaayaan nu gancang kaayaan. Cai pressure bisa diperkirakeun sarua jeung nol saluhureun beungeut cai taneuh sarta nambahan linier ku nambahna jero taneuh sahandapeun "water table".

                                     

4. Kuat gesek. (A powerful swipe)

Nu kuat geser nyaéta kakuatan pikeun tahan tanah maksimum acara shéar kagagalan babarengan pikeun husus paranti. Kuat geser taneuh raket patalina jeung tipe taneuh, mangka, nyaéta respon tina taneuh granular ka taneuh beban gumantung kana gedena tina density taneuh sorangan, nu overconsolidated cohesive taneuh nembongkeun rasa nu béda. Kuat geser taneuh anu dipangaruhan ku:kuring keur katahanan friksi antara partikel taneuh jeung hiji tempat di mana aya no kontak, nu kadua kohesi antara partikel jeung cahaya nu shines interlocking antara partikel. Hukum gagal pikeun lahan: T=c di: T: a Kuat gesek. c: Kohesi enol nepi ka teu jeung kohesi. Pn: Normal Stress O: Sudut nu di geser

                                     

5. Teori Konsolidasi. (The Theory Of Consolidation Of The)

Lamun aliran cai nu asup atawa kaluar tina taneuh henteu nyababkeun parobahan dina volume taneuh, mangka ieu aliran nu disebut rembesan. Sabalikna, lamun aliran cai nu asup atawa kaluar tina taneuh nyababkeun robahna volume taneuh disebutna transient. Prosés parobahan dina volume taneuh akibat ayana aliran transient ieu disebut konsolidasi. Hal ieu patali jeung parobahan dina efektif stress dina matriks taneuh ku ayana surface loading atawa unloading atawa variasi dina posisi beungeut cai taneuh. Excess porewater pressure misalna, muka-ngainduksi porewater pressure bisa kajadian dina dua kasus dina ieu, salian ti éta ogé kajadian dina waktu kaluarna cai tina taneuh dina ngadadak positif cai pressure atawa sabalikna ti negative porewater pressure. Aliran cai ieu kontinyu dina changing rate salila sakabeh excess pressure kaluar, sarta saruana tekanan nu aya dumasar kana prinsip tekanan efektif.

Dumasar sajarah geologi, lamun taneuh dumasar kana kajadian unloading, upamana leungitna es nu nutupan taneuh atawa ku kajadian erosi, maka tekanan taneuh nu aya ayeuna ngarupakeun overburden pressure beurat taneuh sorangan bakal leuwih leutik tinimbang nu aya samemeh proses unloading, sarta taneuh ieu disebut overconsolidated. Sajaba ti, lamun taneuh henteu dumasar kana kajadian unloading dina sajarah geologi, jeung mangka overburden pressure ayeuna, tekanan panggedena dina sajarahna, mangka ieu taneuh kaeusi dina unit.



                                     

6. Kastabilan lereng

Widang lamping stabilitas ngawengku analisis statik jeung dinamis stability of slopes of earth and rock-fill bendungan, slopes of other types of nyaeta tanggul patali marga, digali slopes, and natural slopes in soil and soft rock.

As seen to the right, earthen slopes can develop a cut-spherical lemah zona. Kamungkinan lumangsung ieu bisa diitung dina advance using a simple 2-D circular analysis package. A primary difficulty with analysis is locating the most-probable slip plane for nu mana wae nu dibikeun kaayaan. Loba longsor geus ngan geus dianalisis sanggeus kanyataan.

                                     

7. Panalungtikan taneuh. (The investigation of the soil)

Panalungtikan taneuh téh penting dina raraga ngumpulkeun informasi ngeunaan tanueh keur kaperluan perencanaan, disain tur konstruksi proyek anyar. Panalungtikan taneuh kabagi dua tahapan nyaeta primer jeung pasukan majapahit. Panalungtikan primer ilaharna dimimitian jeung konstruksi sarta gumantung kana sifat alami proyek. Ku kaasup survey permukaan, sarta panalungtikan handapeun taneuh. Panalungtikan pasukan majapahit téh ilaharna dipigawe salila proyek lumangsung sarta keur kaperluan akses, kaayaan jeung kaamanan proyek.

                                     

8. Rujukan. (References)

  • Wikipédia Inggris, Juli 2006.
  • Craig, R. F., 1974, Mekanika Taneuh, Spon Press, London.
  • Terzaghi, K., 1943, Théoretical Soil Mechanics, John Wiley and Sons, New York.
  • Azizi, F., Dilarapkeun Nganalisa di Géotechnics, 2000, E & FN SPON.
                                     
  • Taun ka - 1963 Maséhi dina Kalénder Grégorian. 25 Oktober - Karl von Terzaghi, ahli téhnik sipil Austria, kawentar salaku Bapak Mékanika taneuh
  • Ichirō Hatoyama, Perdana Mentri Jepang ka - 52, 53 jeung 54. 2 Oktober - Karl von Terzaghi, ahli téhnik sipil Austria, kawentar salaku Bapak Mékanika taneuh
  • nyaéta salah saurang ahli téhnik sipil Austria, kawentar minangka Bapak Mékanika taneuh Terzaghi salah saurang ahli sipil nu gedé pangaruhna dina widang téhnik
  • Karl von Terzaghi, ahli téhnik sipil Austria, kawentar salaku Bapak Mékanika taneuh 1929 - Rahmatullah Ading Affandie, pangarang dina basa Sunda. 1951
  • Amérika 1921 Bat Masterson, pananjeur hukum Amérika l. 1853 1963 - Karl von Terzaghi, ahli téhnik sipil Austria, kawentar salaku Bapak Mékanika taneuh
                                     
  • Téori Fisika Mékanika klasik - - Térmodinamika - - Mékanika statistik - - Éléctromagnétisme - - Rélativitas husus - - Rélativitas umum - - Mékanika kuantum
  • aya ulat kana tatanén, manéhna leuwih mikaresep kana élmu dina widang mékanika Antukna nincak umur 18 taun, Isaac Newton sakola deui di Universitas Cambridge

Users also searched:

taneuh, Mkanika, Mkanika taneuh, mékanika taneuh, rékayasa struktur. mékanika taneuh,

...

Encyclopedic dictionary

Translation

Paparan perang royale fortnite Taya Bonus deposit.

Anu raoseun sapertos bumi anu sampurna pikeun Simpen Dunya Mékanika Ngan sakur anu teu aya dina taneuh tiasa ditambang tina kai, batu, atanapi. Nickels sareng Crimes: Lalaki anu ngéléhkeun Las Vegas. Mesin baheula anu disetir ku mékanika sareng listrik digentoskeun ku kaulinan Kalayan liang dumasar taneuh, payout rata deukeut kana 85%.





...
Free and no ads
no need to download or install

Pino - logical board game which is based on tactics and strategy. In general this is a remix of chess, checkers and corners. The game develops imagination, concentration, teaches how to solve tasks, plan their own actions and of course to think logically. It does not matter how much pieces you have, the main thing is how they are placement!

online intellectual game →