Back

ⓘ Persipura Jayapura




                                     

ⓘ Persipura Jayapura

Persatuan Sépakbola Indonésia Jayapura atawa disingget Persipura Jayapura, nyaéta hiji klub sépakbola profésional Indonésia anu markasna di Jayapura, Papua. Kiwari tim ieu meunang jujuluk Mutiara Hitam. Persipura Jayapura mangrupa salah sahiji kontéstan Indonesia Super League ISL.

Préstasi pangluhurna nepi ka ayeuna nyaéta opat kali jadi juara Liga Indonésia ti taun 2005 nepi ka 2013. Anu jadi pikareueuseunna, lian ti jadi jawara Liga Super Indonesia 4 kali tutuluyan 2005/2009/2011/2013 ogé pernah lolos kana turnamén Internasional saperti LCA Liga Champion Asia jeung AFC Asian Football Confederation di tingkat Asia, préstasi anu pernah dimeunangkeun di tingkat Asia éta nyaéta jadi kontéstan perdalapan final AFC 2010-2011 sarta kontéstan peropat final AFC 2013-2014.

Users also searched:

...