Back

ⓘ Cimanggu, Sukabumi




                                     

ⓘ Cimanggu, Sukabumi

Cimanggu nyaéta salah sahiji kacamatan di Kabupatén Sukabumi, Propinsi Jawa Kulon, Indonésia. Kacamatan Cimanggu kawengku ku genep désa, nyaéta Désa Boregah Indah, Cimanggu, Sukamaju, Sukajadi, Karangmekar, jeung Sukamanah.

                                     

1.1. Atikan Dasar jeung Menengah

Dina widang atikan kacamatan Cimanggu mibanda poténsi anu pohara gedéna. Aya 26 sakola anu ngadeg di kacamatan Cimanggu, anu kawengku ku 12 SD, 6 MI, 2 SMP, 4 MTs, 1 SMK jeung 1 MA. di antara sakola-sakola anu dimaksud nyaéta:

                                     

1.2. Atikan Pondok Pasantrén

Masarakat di kacamatan Cimanggu dipikawanoh ku sakumna téh minangka masarakat muslim anu kacida taat ibadahna. Kaayaan islamina katémbong di sabudeureun désa. Hal ieu bisa diilik tina gampangna manggihan masigit jeung tajug di kacamatan Cimanggu. salah sahiji wewengkon anu pangkatarana mah nyaéta désa Cimanggu anu kentel pisan kana bag-bagan agama Islamna. Di désa ieu ngadeg hiji pondok pasantrén nu panggedéna tur pangkolotna di Kabupatén Sukabumi, ngaranna pondok pasantrén Al-Aman. Pondok pasantrén anu ditaratas ti taun 1954 ieu téh terus tumerus rumonjat.

Saeutik bédana jeung pondok pasantrén lianna di Indonésia, yén di pondok pasantrén Al-Aman mah ngayakeun pangberdayaan patani minangka salah sahiji prioritas program. pondok pasantrén Al-Aman mibanda leuwih ti 10 héktar aréal pangtanian jeung pakebonan anu sumebar di sawatara désa, nyaéta désa Karangmekar jeung Cimanggu Kacamatan Cimanggu, sarta désa Cilangkap Kacamatan Léngkong. Sakabéh aréal ieu digarap minangka budi daya tutuwuhan hortikultura jeung sarana atikan di widang kahutanan. Tujuan utama diayakeunna program ieu téh nyaéta pikeun ngaberdayakeun sakaligus méré lapangan pagawéan ka patani anu dumuk di sabudeureun pondok pasantrén.

                                     
  • Gunung Guruh nyaéta salasahiji kacamatan di Kabupatén Sukabumi Propinsi Jawa Kulon, Indonésia.
  • Sukabumi nyaéta salah sahiji kacamatan di Kabupatén Sukabumi Propinsi Jawa Barat, Indonésia.
  • Tegal Buleud nyaéta salah sahiji kacamatan di Kabupatén Sukabumi Propinsi Jawa Barat, Indonésia.
  • Kalapa Nunggal nyaéta salah sahiji kacamatan di Kabupatén Sukabumi Propinsi Jawa Kulon, Indonésia.
  • Kebonpedes nyaéta salah sahiji kacamatan di Kabupatén Sukabumi Propinsi Jawa Barat, Indonésia. Hasil poko tatanén di Kebonpedes nyaéta paré jeung palawija
  • Warung Kiara nyaéta salah sahiji kacamatan di Kabupatén Sukabumi Propinsi Jawa Barat, Indonésia.
  • Kabupatén Sukabumi Propinsi Jawa Barat, Indonésia. Suradé téh asal muasalna mah tina ngaran salah sahiji bangsawan nu dumuk di daérah pakidulan Sukabumi anu
  • Cibadak nyaéta salah sahiji kacamatan di Kabupatén Sukabumi Propinsi Jawa Kulon, Indonésia.
  • Cicurug nyaéta salah sahiji kacamatan di Kabupatén Sukabumi Propinsi Jawa Kulon, Indonésia. berbatasan dengan bogor
  • Nagrak nyaéta salah sahiji kacamatan di Kabupatén Sukabumi Propinsi Jawa Barat, Indonésia.

Users also searched:

...