Back

ⓘ Ciambar, Sukabumi




                                     

ⓘ Ciambar, Sukabumi

Ciambar nyaéta salah sahiji kacamatan di Kabupatén Sukabumi, Propinsi Jawa Kulon, Indonésia. Sacara étimologi, Ciambar asalna tina kecap ci jeung ambar. Ci maksudna cai sedengkeun ambar maksudna hambar. Ku kituna, loba jalma nu ngahartikeun yén di wewengkon Ciambar téh mibanda palidan cai nu hambar. Kacamatan Ciambar kawengku ku genep désa, nyaéta Désa Munjul, Ciambar, Ginanjar, Wangunjaya, Cibunarjaya, jeung Ambarjaya.

                                     

1. Poténsi

Atikan

Dina widang atikan kacamatan Ciambar mibanda poténsi anu pohara gedéna. Aya 35 sakola anu ngadeg di kacamatan Ciambar, anu kawengku ku 17 SD, 5 MI, 4 SMP, 5 MTs, 2 SMA, 1 SMK jeung 1 MA. di antara sakola-sakola anu dimaksud nyaéta:

Wisata

Kacamatan Ciambar mibanda tujuan wisata cai curug alami nyaéta Curug Luhur anu nutug di Kampung Lemburpasir, Désa Ciambar. Tujuan wisata ieu kaasup kana wilayah Taman Nasional Gunung Gedé Pangrango TNGP. Kiwari, TNGP geus netepkeun kawasan obéek wisata éta minangka wilayah konsérvasi atawa cagar alam leuweung alami anu kudu dijaga. Curug anu luhurna 30 méter ieu ayana di satukangeun pasir leuweung pinus. Pikeun ngajugjug ka curug luhur, teu bisa ngagunakeun kandaraan, kudu leumpang kurang leuwih dua kilométer.

                                     
  • Tegal Buleud nyaéta salah sahiji kacamatan di Kabupatén Sukabumi Propinsi Jawa Barat, Indonésia.
  • Kalapa Nunggal nyaéta salah sahiji kacamatan di Kabupatén Sukabumi Propinsi Jawa Kulon, Indonésia.
  • Warung Kiara nyaéta salah sahiji kacamatan di Kabupatén Sukabumi Propinsi Jawa Barat, Indonésia.
  • Kabupatén Sukabumi Propinsi Jawa Barat, Indonésia. Suradé téh asal muasalna mah tina ngaran salah sahiji bangsawan nu dumuk di daérah pakidulan Sukabumi anu
  • Nagrak nyaéta salah sahiji kacamatan di Kabupatén Sukabumi Propinsi Jawa Barat, Indonésia.
  • Cicurug nyaéta salah sahiji kacamatan di Kabupatén Sukabumi Propinsi Jawa Kulon, Indonésia. berbatasan dengan bogor
  • Cibadak nyaéta salah sahiji kacamatan di Kabupatén Sukabumi Propinsi Jawa Kulon, Indonésia.
  • Cicantayan nyaéta salah sahiji kacamatan di Kabupatén Sukabumi Propinsi Jawa Kulon, Indonésia.
  • Pabuaran nyaéta salah sahiji kacamatan di Kabupatén Sukabumi Propinsi Jawa Barat, Indonésia.
  • Cisaat nyaéta salah sahiji kacamatan di Kabupatén Sukabumi Propinsi Jawa Kulon, Indonésia.

Users also searched:

...