Back

ⓘ Apple Inc.




Apple Inc.
                                     

ⓘ Apple Inc.

Apple Inc. nyaéta perusahaan multinasional di Silicon Valley, Cupertino, California nu mimitina mangrupa perusahaan nu gerak di widang téknologi komputer tapi kiwari jadi perusahaan nu nyiptakeun perangkat canggih nu dipikawanoh sakuliah dunya kalawan mérek dagang saperti OS X, iOS, iTunes, Safari Browser, iPhone, iPod, Macbook, iMac ogé iPad.

                                     

1. Sajarah

Apple Computer nyaéta hiji perusahaan Silicon Valley nu basisna di Cupertino, California sarta mimitina ngan fokus ka widang téknologi komputer. Pangadeg ieu perusahaan nyaéta dua urang nu sobat dalit ti baheula nyaéta Steve Jobs jeung Steve Wozniak. Duana mangrupa jalma nu resep pisan téknologi komputer. Taun 1975 Wozniak nu mimitina gawé di Hewlett-Packard milih gabung jeung babaturana, Steve Jobs nyaéta ngabantuan ngadésain kaulinan vidio pikeun Atari. Disebut-sebut dua Steve ieu teu parat kuliah tuluy ngadegkeun Apple Computer Company kaping 1 April 1976 kalawan produk perdana Apple I. Nalika ngadegkeun Apple Computer, umur Jobs 21 taun sedengkeun Wozniak 26 taun. Dina lalampahan Apple Computer, Inc. sanajan Steve Jobs pangadegna anjeunna kungsi dipecat ku manajemen Apple tapi balik deui sarta suksés ngangkat Apple.

Munculna Apple boga dampak ka révolusi komputer pribadi nalika taun 1970-an kalawan produk Apple II sarta dimajukeun nalika taun 1980 nepi ka ayeuna ku ngaran Macintosh. Mangsa mimiti ngadeg, pasar komputer didominasi ku International Bussiness Machine IBM kalawan komputer nu mesina badag. Apple harita jadi alternatif ku nyieun komputer leutik, murah jeung gampang dipaké dina istilah pemasaran Jobs dipikawanoh ku komputer untuk kita semua ". Nalika Apple I dijual hargana $666 per hiji unit. Ngaran Apple sorangan dijieun sangkan produkna bisa leuwih inovatif sarta teu umum di masarakat. Perusahaan ieu kudu béda ti IBM.

Pasaingan dagang harita teu pati gedé sabab Apple ngan ngalayanan perusahaan leutik sedengkeun IBM ka perusahaan skala gedé. Ngan hal ieu robah nalika taun 1981 nalika IBM ngawanohkeun PC munggarana sarta mimiti saingan jeung pasar Apple. PC IBM harita dijual saharga $1.565 nepi ka $6.000 gumantung fasilitasna sarta kajual 50.000 unit salila genep bulan. Tapi kiwari Apple dipikawanoh ku perangkat heuras ciptaana saperti iMac, Macbook, iPod jeung iPhone. 9 Januari 2007 di acara Macworld Expo, Steve Jobs ngumumkeun balik nama Apple Computer Inc. jadi Apple Inc. Makna dijieuna urut ngagégél di sisi buah ngan boga maksud sangkan béda teu siga céri atawa tomat.

                                     

2. Logo Apple

Logo mimiti Apple dirarancang ku Ron Wayne taun 1976 ogé salah sahiji pangadeg perusahaan éta. Logo ieu ngagambarkeun Isaac Newton nalika ngawangwang di handap tangkal apel. Tapi Steve Jobs ngarasa kurang puas sabab logo éta intelektual jeung ilmiah pisan. Ku kituna logo ti Ron Wayne dipaké keur Apple I hungkul. Taun 1977 logo Apple dijieun ku Rob Janoff. Harita Janoff gawé salaku art director di perusahaan humas Regis Mckenna Inc RMI basisna di California. Janoff disebut bisa ngarépréséntasikeun hal nu abstrak jadi visual.

                                     
  • pakakas gerak anu dijieun tur dimekarkeun ku Apple Inc sarta disumebarkeun sacara husus pikeun pakakas kasar Apple iOS ieu mangrupa sistem operasi anu ngadukung
  • munggaran Apple nyaéta MessagePad Newton 100, diwanohkeun dina taun 1993, anu ngabalukarkeun penciptaan inti prosesor ARM6 jeung Komputer Acorn. Apple ogé mekarkeun
  • 2010 1950 Steve Wozniak, programmer Amérika sarta nu ngilu ngadegkeun Apple Inc 1953 Hulk Hogan, tukang gulat Amérika 1966 - Pradnya Paramitha Devi
  • Argéntina ngajuaraan Piala Dunya FIFA 1986, juara dunya ke - 2 kalina. 2007 Apple Inc medalkeun telepun mobilna nu munggaran, iPhone. 2014 ISIS ngedalkeun
  • Tecumseh, Tua Suku Indian Shawnee, Amérika l. 1768 2011 - Steve Jobs, CEO Apple Inc Palo Alto, California, AS. l. 1955 Poé Jadi TNI Poé Guru Sadunya
  • perang Nazi, Klaus Barbie ditéwak di Bolivia. 1983 Apple Lisa, komputer pribadi munggaran ti Apple Inc nu ngabogaan GUI jeung mos dibéwarakeun. 1986
  • Bhakti Upapradana Komputer, Best in Personal Computing Award 1995 ti Apple Macintosh Inc The Best Executive Award 1998 Préstasi parusahaan: Trade Léader s
  • retail motherboards. FireWire is Apple Inc s name for the IEEE 1394 High Speed Serial Bus. It was initiated by Apple and developed by the IEEE P1394 Working
  • Amérika - Kanada 1955 Steve Jobs, pangusaha Amérika nu ngilu ngadegkeun Apple Inc jeung Pixar td. 2011 1955 Alain Prost, tukang balap mobil Perancis
  • nelasan leuwih ti 1.000 jalma di Keraniganj Upazila, Bangladésh. 1976 Apple Inc diadegkeun ku Steve Jobs, Steve Wozniak jeung Ronald Wayne di Cupertino

Users also searched:

...