Back

ⓘ Mélon



Mélon
                                     

ⓘ Mélon

Mélon nyaéta ngaran buah sakaligus ngaran tangkal nu ngahasilkeuna kaasup kulawarga Cucurbitaceae. Mélon kawengku kulit, daging jeung siki.

Ngaran mélon bisa waé béda di sababaraha wewengkon saperti meloen, kanteloep basa Jérman, melon basa Inggris, bléwah, blewek, bloowak, bloowek, garbis, krai balo, semangka londo basa Jawa sarta bhaloongka, bhaloongkak, krai, semangka belanda basa Madura.

                                     

1. Asal

Sababaraha literatur nyebutkeun yén mélon asalna ti Lembah Panas, Persia. Sarta sababaraha rupa mélon kapanggih dina taun saterusna saperti;

  • Mélon Queen of Colorado jeung Honey Gold taun 1939.
  • Honey Rock jeung Improved Perfecto taun 1933;
  • Sill Hybrid taun 1870;
  • Mélon Christianism taun 1850;
  • Imperial taun 1935 sarta
  • Surprise 1876;
  • Ivondequoit, Miller Créam, Netted Gem, Hacken Sack jeung Osage di taun 1881-1890;

Nepi ka kapanggih leuwih ti 27 rupa mélon.

                                     

2. Karakteristik

Sipat Botani

Tangkal mélon sarua saperti samangka, nyaéta boga cabang nu loba tapi bulu watang leuwih halus. Akar sisi mangrupa serabut nu jumlahna loba, kuat jeung panjang.

                                     

3. Agroékologi

Tangkal mélon leuwih resep hirup di dataran tengan kalawan suhu nu tiris nyaéta ka luhuran tempat antara 300-1.000 méter di luhur permukaan laut mdpl. Di dataran handap nu élévansina kurang ti 300 mdpl, buahna bakal leutik sarta dagingna semu garing kurang cai. Di tempat lembab nu udarana rendah garing jeung ka tutup ku tangkal séjén, biasana tangkal mélon teu daék kembang bikangan. Tangkal ieu leuwih resep di daérah kabuka tapi cahya panon poé teu pati panas, kalawan cahya 70%.

                                     

4. Pembudidayaan

Tangkal mélon dibudidayakeun ku siki nu geus diseléksi. Cara ngahasilkeun binih mélon sarua jeung samangka ngan mélon leuwih gampang sabab sikina geus ngumpul di tengah.

                                     

5. Hama jeung Panyakit

Hama nu ngancam tangkal mélon nyaéta kutu konéng Myzus persicae. Virus ieu hésé dileungitkeuna.

Free and no ads
no need to download or install

Pino - logical board game which is based on tactics and strategy. In general this is a remix of chess, checkers and corners. The game develops imagination, concentration, teaches how to solve tasks, plan their own actions and of course to think logically. It does not matter how much pieces you have, the main thing is how they are placement!

online intellectual game →