Back

ⓘ Taiwan



Taiwan
                                     

ⓘ Taiwan

Citakan:Ngeunaan Citakan:Chinesetext

Taiwan Hanzi tradisional:臺灣 atawa 台灣; Hanzi basajan:台湾; Hanyu Pinyin: TáIWāN; Tongyong Pinyin:TáIWAN; Wade-giles: Tai²-wan¹; Taiwan Hokkien: TâI-OâN/Tāi-oân saméméhna 大灣/台員/大員/台圓/大圓/台窩灣) nyaéta hiji pulo di Asia Wétan. "Taiwan" mindeng ogé dipaké pikeun ngarujuk ka wewengkon anu diparéntah ku Republik Tiongkok sarta ogé ka Républik Tiongkok éta sorangan, anu maréntah Pulo Taiwan, Pulo Orchid, sarta Pulo Héjo di Pasifik palebah basisir Taiwan, Kapuloan Penghu di Gupitan Taiwan, sarta Kinmen sarta Kapuloan Matsu palebah basisir Fujian, Tiongkok Daratan. Jumplukan pulo Taiwan sarta Penghu henteu kaasup kotamadya puseur Taipei sarta Kaohsiung sacara resmi diparéntah minangka Propinsi Taiwan, tapi dina praktékna ampir sakumna kakawasaan pamaréntahan dipigawé dina tingkat nasional sarta lokal kotamadya/kabupatén.

Taiwan ayeuna ogé diklaim ku Republik Rahayat Tiongkok RRT sanajan RRT henteu kungsi ngawasa Taiwan atawa satupun wewengkon Républik Tiongkok ayeuna anu mindeng dirujuk minangka "Taiwan". RRT mendasarkan klaimnya kalawan boga pamadegan yén RRT mangrupa penerus Républik Tiongkok saprak 1949, sarta Républik Tiongkok geus maréntah Taiwan salila 4 taunti 1945 nepi ka 1949.Citakan:Cite ramat

Pulo utama Taiwan, ogé dipikawanoh minangka Formosa ti basa Portugis Ilha Formosa, anu hartosna "pulo anu éndah"), perenahna di Asia Wétan palebah basisir Tiongkok Daratan, palebah kulon daya kapuloan utama Jepang tapi palebah kulon langsung ti tungtung Kapuloan Ryukyu Jepang, sarta palebah kulon laut-utara Filipina. Pulo ieu disambungkeun ka wétan ku Samudera Pasifik, ka kidul ku Sagara Tiongkok Kidul sarta Gupitan Luzon, ka kulon ku Gupitan Taiwan, sarta ka kalér ku Sagara Tiongkok Wétan. Pulo ieu miboga panjang 394 kilométer 245 mil sarta rubak 144 kilométer 89 mil.

Free and no ads
no need to download or install

Pino - logical board game which is based on tactics and strategy. In general this is a remix of chess, checkers and corners. The game develops imagination, concentration, teaches how to solve tasks, plan their own actions and of course to think logically. It does not matter how much pieces you have, the main thing is how they are placement!

online intellectual game →